שנים לא הכנתי אם בכלל את המאכל היהודי האירופאי הזה, תמיד הייתי מבקש שיכינו לי כי אלו הטעמים של הבית, ההבדל שבבית הכינו מגזר וכעת מכינים מגזר גמדי, זה דור 3 .
המרכיבים
שקית גזר גמדי קפוא
3 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
2 חופנים צימוקים כהים
2 חופנים צימוקים בהירים
2 משמש יבש קצוץ גס
2 כפות דבש
כף סילאן
כף סוכר
קורט מלח
מיץ מחצי לימון
מים לכיסוי
ההכנה
…. מטגנים בצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים רבע שעה. מוסיפים את הצימוקים והמשמש, דבש , סילאן, סוכר, מלח, מים לכיסוי ומערבבים. מבשלים שעה.
מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב צמיגי סמיך כשעה נוספת ומגישים.
אכין מחר...
תודה על המתכון! והתמונה הנהדרת!
חג-שמח1
וכבר שאלתי פעם בפורום אחר- אני זוכרת שהיא הכינה את הצימעס בסיר פלא ומעל לגזר היה מעין בצק, אולי רביכה כל שהיא.
ואם אני אכין - זה יהיה מגזר גזר, לא סנפרוסט ולא גמדי...
שנה טובה!