123 דג מלוח

05/10/20

תמיד היינו אומרים "לך תתפוס שוודית" הכוונה הייתה למתנדבות הבלונדיניות השופעות הללו. אלו שסימלו לנו מהו חופש מיני והיוו את הגבול העליון לפנטזיות.

זה באמת היה בקיבוץ, אני לא זוכר אם זה היה בתקופת ההתנדבות או בשירות הצבאי אבל קארן הייתה שם,  נערה שוודית מנומסת יפה ביופי שכל השוודיות ניחנו בו, דווקא אהבתי אותה. גם הוא אהב אותה, עד כדי כך שכאשר סיים את השירות הצבאי התכתב עמה והחליטו יחד לקנון קרונוע ולחרוש את אירופה.

"שוודי, אם תגע בו בו ברחוב באקראי יקפוץ כנשוך נחש" הוא אומר לי זמן מה לאחר שחזר. ככה כנראה השוודיות הצעירות האלו בביתן שלהן. אולי זה בהשפעת הקרחונים או שהליברליזם המיני זה רק בחוץ.

אותי יותר עניין האוכל השוודי מה שנקרא סמורגוסבורד. אולם את החלום שלי על ההרינג השוודי הגשמתי בהולנד, בכלל ההולנדיות הרבה יותר חופשיות מהשוודיות

בטח בבליעת הרינג שלם.

 

מרכיבים:

דג מלוח מטיאס פרובנסיאל או מטיאס רגיל

בצל שלם

בצל אחד ירוק

ענף אחד של שמיר

6 גרגרי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

2 כפות מיונז

חצי כוס חומץ

2 כפות יין אדום

קורט סוכר

רבע גזר פרוס דק

 

ההכנה:

פורסים את הבצל לחצאי טבעות מניחים מחצית הכמות בקופסא, הבצל את גרגרי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ועליהם את ההרינג החתוך לפרוסות, ופרוסות הגזר. כעת מערבבים בקערית את המיונז, השמיר הקצוץ, הבצל ירוק הקצוץ והחומץ היין ושופכים את הרוטב על הדגים, מנערים מעט ומכניסים למקרר. למחרת מערבבים את כל התערובת וממתינים עוד יום אחד.

ובעודי יושב בפינה הזו בהולנד מביט בהולנדית השופעת הזו  איך בשלוק אחד היא בולעת את ההרינג תוך קריאה "הופ הולנד" המחשבות שלי בכלל לא היו שם עד למכת המרפק העדינה שהחזירה אותי למציאות.

 

 


תגובות  4  אהבו 

שששת... צחקתי על הכוונות והחלומות שלך... נו..נו...נו... איך אומרים הדתיים "טרפה" "שיקצה" גויה! היית שובב שהיית צעיר... תודה! על המתכון! היירינג! אמא ז"ל ! תמיד הכינה... או קנתה בשוק-הכרמל! ושטפה מית...
שששת... צחקתי על הכוונות והחלומות שלך... נו..נו...נו... איך אומרים הדתיים "טרפה" "שיקצה"
גויה! היית שובב שהיית צעיר...
תודה! על המתכון! היירינג! אמא ז"ל ! תמיד הכינה... או קנתה בשוק-הכרמל! ושטפה מיתר המלח...
בילדותי אהבתי לאכול את הזנב של ההירינג מרוח ב...ריבה...
ותודה! על התמונה היפה!
מועדים-לשמחה!
05/10/20
א: אבא שלי היה אוכל דג מלוח עם ריבה דבר שנראה לי בילדותי כסטיה מוחלטת ב: אני מכין את זה same same אבל עם שמנת חלבית!!! ג: את חלומותי על השוודיות לא הגשמתי מעולם אבלללללללללל סמורגסברוד שזו למעשה אר...
א: אבא שלי היה אוכל דג מלוח עם ריבה דבר שנראה לי בילדותי כסטיה מוחלטת
ב: אני מכין את זה same same אבל עם שמנת חלבית!!!
ג: את חלומותי על השוודיות לא הגשמתי מעולם אבלללללללללל
סמורגסברוד שזו למעשה ארוחה שוודית "בופט" אכלתי בתחנת הרכבת בקופנהאגן
ע"י ההמלצה של מדריך מישלן האדום
מה אומר ומה אדבר
המון סוגי דגים מלוחים, כבושים , בפלפל ,בחרדל, במיונז, ביינות
ואחריהם כל שרצי הים בכל צורות הבישול
ולבסוף בשרים - מתבשיל של כעין חמין עם ה"דבר אחר " ואוזניו
ועד הרגליים של ה"דבר אחר" הזה
שני אנשים בכו כשיצאתי
אני על זה שלא נכנס יותר
והבעלים על זה שנכנסתי
05/10/20
ודרך אגב
מקור המילה שיקצה
הוא
שיק זי צומיר
תרגום
שלח אותה אלי
05/10/20
כמעט והיה לי נכד שוודי כי הוא זה ג'וניור
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה