חצי ק"ג כבדי ברווז ( אתם כבר יודעים שאווזים אסור לגדל בארץ לפיטום)
חמאה לטיגון
לריבת בצל
חצי ק"ג בצל פרוס
2 כפות חומץ פטל
60 גרם חמאה
כף טימין
כף סוכר
כוס יין פורט
לטגן את הבצל לשקיפות טרם הזהבה יחד עם הטימין
להוסיף את יתר החומרים להסמכה מלאה
לקרר
את הכבדים מטגנים במחבת חם מאוד עם חמאה שממש תעלה עשן, מפלפלים.
הכבד צריך להיות ורוד בפנים אז לא לצלות יותר מדי, רק לסגור משני הצדדים.
מצננים.
את הכבדים טוחנים במעבד יחד עם ריבת הבצל
תוך כדי מוסיפים 300 גרם חמאה בפולסים
ולאחר מכן מעבירים דרך מסננת לקבלת משחה. מוסיפים:
4 כפות קוניאק
פלפל ומלח
מכניסים לתבנית מתאימה על ניילון לצורך הוצאה הפוכה.
ליד זה מכינים אגסים ביין
קולפים 4 אגסים וחוצים אותם
מרתיחים בסיר
3 כוסות יין אדום
2 עלי דפנה
פס קליפת לימון
מקל וניל חצוי
מלח פלפל גרוס
3/4 כוס סוכר
כשרותח מכניסים את הכבדים ומבשלים עד שהרוטב הופך לסירופ מזוגג.
את האגסים מקוררים פורסים למניפה ומסדרים על צלחת הגשה
מניחים שתי פרוסות פטה
מקשטים בעלה חסה מסולסלת.
כבד של ברווז עדיין לא אכלתי ולא הכנתי...
תודה! על המתכון! ועל התמונות היפות!
חג-שמח!
והוא גם צריך לומר לך ששת תודה!
חג-שמח!
ולילה-טוב!
המתכון של אהרוני ודאי טעים יותר ,שווה לנסות .אמנם לא קל להכנה אך אתאמץ.
חג שמח