פטה כבד ברווז של אהרוני

07/10/20

חצי ק"ג כבדי ברווז ( אתם כבר יודעים שאווזים אסור לגדל בארץ לפיטום)

חמאה לטיגון

 

לריבת בצל

חצי ק"ג בצל פרוס

2 כפות חומץ פטל

60 גרם חמאה

כף טימין

כף סוכר

כוס יין פורט

 

לטגן את הבצל לשקיפות טרם הזהבה יחד עם הטימין

להוסיף את יתר החומרים להסמכה מלאה

לקרר

 

את הכבדים מטגנים במחבת חם מאוד עם חמאה שממש תעלה עשן, מפלפלים.

הכבד צריך להיות ורוד בפנים אז לא לצלות יותר מדי, רק לסגור משני הצדדים.

מצננים.

 

את הכבדים טוחנים במעבד יחד עם ריבת הבצל

תוך כדי מוסיפים 300 גרם חמאה בפולסים

 ולאחר מכן מעבירים דרך מסננת לקבלת משחה. מוסיפים:

4 כפות קוניאק

פלפל  ומלח

מכניסים לתבנית מתאימה על ניילון לצורך הוצאה הפוכה.

 

ליד זה מכינים אגסים ביין

קולפים 4 אגסים וחוצים אותם

מרתיחים בסיר

3 כוסות יין אדום

2 עלי דפנה

פס קליפת לימון

מקל וניל חצוי

מלח פלפל גרוס

3/4 כוס סוכר

כשרותח מכניסים את הכבדים ומבשלים עד שהרוטב הופך לסירופ מזוגג.

את האגסים מקוררים פורסים למניפה ומסדרים על צלחת הגשה

מניחים שתי פרוסות פטה

מקשטים בעלה חסה מסולסלת.

 

 


תגובות  4  אהבו 

יאמי... ששת, אוהבת מאד! כבד! אבל של עוף! טעים ונגמר בצ'יק צ'אק...
כבד של ברווז עדיין לא אכלתי ולא הכנתי...
תודה! על המתכון! ועל התמונות היפות!
חג-שמח!
10/10/20
התודה לאהרוני
התודה! לך! ששת, כי אתה מפרסם את המתכון! של אהרוני!
והוא גם צריך לומר לך ששת תודה!
חג-שמח!
ולילה-טוב!
ששת..במסעדת "כיופים "שלפני הכתר..אכלתי שם פטה אווז שטעמו היה נפלא .
המתכון של אהרוני ודאי טעים יותר ,שווה לנסות .אמנם לא קל להכנה אך אתאמץ.
חג שמח
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה