נובי גוד: סלט סלק רוסי

31/12/20
סלט סלק רוסי

 

20160827_132413AA

אם מחברים סלק, תפוחי אדמה ומיונז מגיעים למאכלים האהובים אצל הרוסים ולא רק.

אז מה צריך לעשות?

 

מרכיבים

1 סלק

1 תפ"א גדול

רבע בצל סגול

3-4 ענפי שמיר

כף או שתיים מיונז

חצי כפית חרדל

מיץ מחצי לימון

 

ההכנה

את הסלק אופים מראש בנייר אלומיניום 180-200 מעלות שעתיים, מצננים ומקררים ( עדיף יום מראש. (אני אופה בנייר אלומיניום שלושה סלקים סלטים שונים)

את תפוח האדמה כדרי לבשל מראש בבוקר או יום מראש בקליפתו. לצנן ולקרר ( אפשר לבשל לפני ההכנה ולקרר בפריזר!!

כעת הכל מוכן להכנה:

מקלפים בתנועות כף יד את הסלק, חותכים לקוביות ומכניסים לקערה.

מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות ולקערה

קוצצים את השמיר ומוסיפים

קוצצים דק את הבצל הסגול ( או בצל לבן)

סוחטים את הלימון

מוסיפים את המיונז והחרדת וקצת מלח עם הבצל והלימון לקערה ומערבבים.

מקררים שעה ומגישים

 ??????????

לעצום את העיניים


תגובות  2  אהבו 

10/10/24
אני מבשלת את התפוח אדמה והסלק עם הקליפה יחד באותו הסיר. מוציאה את התפוח אדמה לפני הסלק, זמן בישול שלו קצר יותר.
10/10/24
אני מעדיף סלק אוי ששומר על כל המיצוי שלו
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה