עוגיות טחינה ללא גלוטן
19/01/21
"אחוה" והשף אבי ביטון מגישים לרגל החורף מתכון מתוק ומפנק במיוחד:
עוגיות טחינה ללא גלוטן
חורף נעים!
מצרכים (לכ-20 עוגיות):
400 גרם ממרח שומשום עם סילאן של "אחוה"
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח דק
100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
25-30 שקדים שלמים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה, ביצה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב.
- מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.
- אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
- מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.
צילום שניר סופגי גואטה

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
מוכר לי... אפיתי הרבה בעבר....
תודה! על המתכון! והתמונה המעולה!
***בלה5,
ביקשה מתכון לעוגיות חלבה!
המשך... יום נפלא!
אולי? בת תחפש ...
אם תמצא... אשלח לקבוצה!