עוגיות טחינה ללא גלוטן

19/01/21

"אחוה" והשף אבי ביטון מגישים לרגל החורף מתכון מתוק ומפנק במיוחד:  

עוגיות טחינה ללא גלוטן

חורף נעים!

מצרכים (לכ-20 עוגיות):

400 גרם ממרח שומשום עם  סילאן של "אחוה"

1 ביצה גודל L

1 כפית תמצית וניל

1/8 כפית מלח דק

100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

25-30 שקדים שלמים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד מזון ממרח שומשום, ביצה, קורנפלור, אבקת אפיה, ביצה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב.
  3. מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.
  4. אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
  5. מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.

צילום שניר סופגי גואטה

עוגיות טחינה ללא גלוטן

תגובות  4  אהבו 

בוקר טוב! ששת,
מוכר לי... אפיתי הרבה בעבר....
תודה! על המתכון! והתמונה המעולה!
***בלה5,
ביקשה מתכון לעוגיות חלבה!
המשך... יום נפלא!
19/01/21
אהה חלבה , אמשיך לחפש
19/01/21
אין לי מתכון חלוה,
בוקר טוב ששת,
אולי? בת תחפש ...
אם תמצא... אשלח לקבוצה!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה