כרובית צלויה בטחינה סילאן

04/02/21

כרובית בטחינה סילאן

מתכון מיוחד, שונה המתיקות שלו בלתי שיגרתית זה מתכון בסיסי עם המון רעיונות לשינויים עוקצניים כמו שימוש בצ'ילי מתוק לדוגמה. המתכון בהשראת אפרת ליבפרוינד.

כרובית בטחינה סילאן

מרכיבים

שקית כרובית טרייה או כרובית קטנה מפורקת,

4 כפות שמן זית

2 כפות סילאן

3 שיני שום כתוש

כפית קטנה מלח

פפריקה

פלפל שחור לפי הטעם

טופינג

4 כפות טחינה מוכנה

3-5 כפות סילאן

 

קישוט קוביות פלפל אדום,

פרוסות עגבניות שרי בצבעים

פטרוזיליה קצוצה,

בצל ירוק.

הכנה:

להרתיח מים בסיר, לחלוט את פרחי הכרובית לחמש דקות לסנן ולצנן.

בכלי מתאים לתנור לערבב שמן זית עם סילאן, שום, פפריקה , פלפל שחור.

לטבול את פרחי הכרובית מכל הצדדים והזוויות לציפוי מלא.

לאפות בתנור חם 180 מעלות עד השחמה יפה, ולהפוך להשלמת ההשחמה.

להוציא, ליצוק בטחינה ולעטר מלמעלה .

 

בתיאבון


תגובות  1  אהבו 

ששת רעיון מעולה אנסה בהזדמנות
תודה שבת שלום.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה