פסח 2021: לא יודעים מה להכין?

19/03/21

ישראל אהרוני ושאול בן אדרת יעזרו לכם

 

 

ישראל אהרוני, שאול בן אדרת וחברים: ספר מתכונים לפסח של ״לקט ישראל״ זמין לקריאה ברשת לקראת חג הפסח.

ספר המתכונים של ״לקט ישראל״, ארגון הצלת המזון הגדול בישראל, כולל מתכונים וטיפים לארוחות החג ושאר ימות השנה. בין היתר, ניתן למצוא בספר קניידלך ממולאים בעוף של השף ישראל אהרוני, בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול של השף שאול בן אדרת, חריימה דניס של אפרת אנזל, ביף בורגניון של השפית לימור לניאדו-תירוש, מעקודה מצה-בריי של עז תלם ומתכונים נוספים של הילה קריב, פיליס גלזר, טלי קינן, יסמין עינב אהרוני, שי-לי ליפא, אפרת ליכטנשטט, אורלי פלאי-ברונשטיין, גל סנדלר קרסיק, מאיה דרין, מירב גביש ועוד.

 

״לקט ישראל״, ארגון העוסק בהצלת מזון בריא ומזין אותו הוא מעביר באמצעות מאות עמותות לכ-175,000 נתמכים ברחבי הארץ. בימי שגרה, עוסק הארגון בהצלת תוצרת חקלאית טרייה וגם עודפי מזון מבושל ממטבחים מוסדיים, בסיסי צה״ל, בתי מלון ועוד.

 

כיום, עם ירידה של 98% בתרומות המזון המבושל לאור משבר הקורונה, פתח הארגון במבצע לרכישה וחלוקה של מזון מבושל לקשישים ונזקקים ברחבי הארץ

https://www.leket.org/wp-content/uploads/2018/03/ספר-מתכונים-לפסח-לקט-ישראל-2018-1.pdf

והנה כמה מתכונים לפסה

מתכונים לפסח- לקט ישראל

מנה ראשונה:

קניידלך ממולאים בכבד עוף (מזרח אירופה)

באדיבות השף ישראל אהרוני

ישראל אהרוני קניידלעך ממולאים בכבד עוף צילום נלי שפר ישראל אהרוני קניידלעך ממולאים בכבד עוף צילום נלי שפר

מרכיבים:

לקניידלך:

  • 400 גרם קמח מצה
  •  4 ביצים
  • 4 כפות שומן אווז מותך או שמן קנולה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 5-4 כוסות מים

למילוי:

  • חצי ק“ג כבד עוף טרי, מנוקה מגידים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  •  5 כפות שומן אווז מותך או שמן קנולה
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

מכינים את מילוי הכבד:

  • שמים 2 כפות שומן במחבת טפלון רחבה.

כשהשומן חם מאד, מכניסים פנימה את הכבדים

המנוקים, צורבים ומטגנים כשתי דקות מכל צד, עד שהם שחומים יפה, אך עדיין ורודים

מבפנים. מעבירים לקערה.

  • מוסיפים את יתרת השומן למחבת, וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, מלח ופלפל ומטגנים

את הבצל כחמש דקות, עד שהוא מזהיב יפה. כשהכבד קר לגמרי, קוצצים אותו בסכין חדה,

מערבבים עם הבצל הזהוב.

מכינים את הבצק:

  • מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק אחיד וחלק. מכסים בניילון ומקררים שעה.

מכינים את הכדורים:

  • צובטים מהבצק פיסות בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מגלגלים לכדורים חלקים

ויפים. באצבע רטובה עושים בכל כדור גומה רחבה ככל שניתן, עם דפנות דקות, ממלאים

בכפית את מילוי הכבד, סוגרים את הכדור, מחליקים ומגלגלים אותו לכדור יפה.

  • מבשלים את הקניידלך בסיר גדול עם הרבה מי מלח )לא את כל הכדורים בבת אחת( כעשר

דקות ומסננים. בערב הארוחה, מכניסים את הקניידלך המבושלים למרק הצח לחימום של חמש דקות ומגישים.

 

מנה עיקרית

בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול

באדיבות השף שאול בן אדרת

שאול בן אדרת בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול צילום דניאל לילה (Large) שאול בן אדרת בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול צילום דניאל לילה

מרכיבים:

  • 3 בצלים לבנים גדולים
  • 3 בצלים סגולים גדולים

למלית:

  • 2 כוסות אורז מבושל
  •  3 כפות כוסברה קצוצה
  •  כפות נענע קצוצה
  • 3 כפות חמוציות מיובשות
  •  3כפות צנוברים קלויים
  •  3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 2 כפות רכז רימונים
  • 2 כפות סילאן
  •  1 כוס מיץ תפוחים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים את הבצלים למילוי:

  • יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים

את הבצלים 10 דקות לריכוך חלקי. מצננים מעט ומפרידים לגלדים. נפטרים מהגלדים

הקטנים.

ממלאים, מסדרים בסיר ומבשלים:

  • מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה ומתבלים במלח ופלפל. ממלאים את גלדי הבצל

במלית ומסדרים בצפיפות בסיר רחב.

  • מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים על הממולאים ומביאים לרתיחה. מכסים

ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שמחצית מהנוזלים נספגים בבצלים. מגישים חם.

  • אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני ההגשה.

 

 

קינוח

כוסות קרם וניל עם תותים וקראנץ‘ שקדים

מתכון של גל סנדלר קאראסיק נטורופתית, מומחית להרזיה ובעלת הבלוגאוכל, בריאות ומה שבניהם.

גל סנדלר כוסות קרם וניל עם תותים וקראנץ_ שקדים תמונה 1 צילום גל סנדלר (Large) צילום גל סנדלר

מרכיבים (ל-10 כוסות):

לקרם:

  • 2.5 כוסות קשיו טבעי
  • 2 כוסות חלב קוקוס איכותי
  •  2/1 כוס חמאת קקאו מומסת
  • 2/1 כוס מייפל אמיתי
  • כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • 12 תותים קצוצים לחתיכות קטנות

לקראנץ‘ שקדים:

  • 2/1 כוס מייפל אמיתי
  • 4/3 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

לקרם:

  • מכניסים הכל לבלדנר וטוחנים ממש ממש טוב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  • מעבירים ל-10 כוסות הגשה ומכניסים לקירור של לפחות שעתיים

לקראנץ‘ שקדים:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • מערבבים את המייפל והשקדים היטב, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים עם כף לשכבה דקה ואחידה
  • אופים 7 דק‘ עד שמתקבל צבע ממש זהוב.
  • מצננים לחלוטין ובעזרת הידיים שוברים לחתיכות קטנות

להרכבה:

  • כל כוס קרם מניחים כף של תותים קצוצים ומסדרים קראנץ‘ שקדים

 

 


תגובות  11  אהבו 

ואוווו... ששת, רגע... רגע... יותר לאט! איזה שיטפון! של מתכונים! לאט... לאט... אנחנו בגיל השלישי... מבוגרים! מה החיפזון? אחלה מתכונים הבאת לנו ששת, כל הכבוד! טוב לגבי קייינלך! אנחנו אוכלים רק במ...
ואוווו... ששת, רגע... רגע... יותר לאט!
איזה שיטפון! של מתכונים!
לאט... לאט... אנחנו בגיל השלישי... מבוגרים!
מה החיפזון?
אחלה מתכונים הבאת לנו ששת,
כל הכבוד!
טוב לגבי קייינלך! אנחנו אוכלים רק במרק צח עם פולקעס...
וכבד רק מבושל ואח"כ מטוגן עם בצל לבן
בתוספת ירקות ואורז בסמנטי...
בצל לבן... רק מבושל במרק/גולש/פאי/פשטידה/
או מטוגן...
תודה! על שפע המתכונים!/
ותודה! על ההמלצה לספר!
שיהיה לך ולכולנו חג פסח וליל הסדר! שמייח!
עם כל המשפחה! אמן!
לילה טוב!
שבת שלום!
20/03/21
למה לבשל כבד או בצל
בוקר טוב ששת, כי כשאני רואה את כל הדם על הכבד... חייבת לבשל כמו שאני עושה עם העוף יוצא כל הדם והליכלוך כמו שאמא ז"ל עשתה... ועוד שוטפת ליתר ביטחון... כן, תצחק... רק אז אני מטגנת עם בצל ויוצא אח...
בוקר טוב ששת,
כי כשאני רואה את כל הדם על הכבד...
חייבת לבשל כמו שאני עושה עם העוף יוצא
כל הדם והליכלוך כמו שאמא ז"ל עשתה...
ועוד שוטפת ליתר ביטחון... כן, תצחק...
רק אז אני מטגנת עם בצל ויוצא אחלה!
לכן, לא מרבה לקנות כבד!
ואת הבצל אוהבת מבושל... ואת הבשר לגולש שטפתי עם מים קרים כל נתח ונתח רק, אז נחה דעתי... לכן, ממעטת לאכול בשרים... ודגים רק בשקית מהסופר....
תודה!
ושבת שלום!
תהנו...
לבריאות!
ובתאבון!
אני אקח רק את הקינוח!
אוהבת קינוחים!
תודה! ששת, על המתכון! כבר מדפיסה!
ערב טוב!
20/03/21
יש הרבה מתכונים
כן, קראתי! ערב טוב! ששת, אל תכעס... קשה לשנות הרגלים! במיוחד בגיל מבוגר... וגם שואלת את בן-הזוג! והבת אם הם רוצים אז, אני אכין... ואם לא אז לא... בדרך כלל אני מבשלת מאכלים מוכרים שכולנו אוהבים... ...
כן, קראתי!
ערב טוב! ששת,
אל תכעס... קשה לשנות הרגלים! במיוחד בגיל מבוגר...
וגם שואלת את בן-הזוג! והבת אם הם רוצים אז, אני אכין...
ואם לא אז לא... בדרך כלל אני מבשלת מאכלים מוכרים שכולנו אוהבים...
ואם יש מתכון חדש! לא מוכר אני שואלת אותם.
וחוץ מזה אנחנו תמיד מתארחים אצל אחותי...
בנתיים היא לא יודעת ...
בכל אופן מכינה כרגיל ואוסיף את הקינוח רק ל-3 אנשים...
קינוחים כולנו אוהבים!
תודה!
שבוע-טוב!
20/03/21
יופי של מתכונים, השניים האחרונים בול בשבילי. אולי אאזור אומץ להכין בצל ממולא הפעם,למרות שלא מומלץ להכין מנה פעם ראשונה כשמזמינים אנשים. כבר יצאה לי פאשלה איומה פעם🥵
20/03/21
כל יום אני מכין משהו חדש פעם מספר פעם ממתכון פעם מכנית רק הסלט ירקות והטחינה אותו דבר
טוב איך? אפשר להתחרות איתך? ששת, יש לך המון ניסיון... ולמדת המון סדנאות בישול! ופגשת את כל השפים וגם שפיות וסו שף... אז כיף! לורדה אישתך! ולבת וליונדב החמוד! שאתה בשלן אלוף! אני סה"כ עקרת בית גמ...
טוב איך? אפשר להתחרות איתך? ששת, יש לך המון ניסיון... ולמדת המון סדנאות בישול!
ופגשת את כל השפים וגם שפיות וסו שף...
אז כיף! לורדה אישתך! ולבת וליונדב החמוד!
שאתה בשלן אלוף!
אני סה"כ עקרת בית גמלאית! ממוצעת!
שהשתפרה בבישול ואפיית פאי... ועוד...
בזכותך ומכל המתכונים! הנפלאים! שאתה מעלה לקבוצה היקרה!
יש לנו מזל גדול! שאתה המנהל היקר שלנו!
המון... תודות! ולך הברכות!
שבוע טוב!
ועוד מעט לילה טוב!
20/03/21
אני משתדל לשתף את הידע שלי
שבוע טוב
חזרנו מבילוי
איזה כיף! לכם!
וגם לנו!
לילה-טוב!
ושבוע-טוב!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה