מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > כרוב ממולא פרסי – דולמה יה קלאם

כרוב ממולא פרסי – דולמה יה קלאם

06/04/21

כרוב ממולא פרסי – דולמה יה קלאם

ממולא פרסי  מאופיין בעשבים, הרבה עשבים, את המתכון למדתי מספרו של גידי כלימיאן, השתדלתי לדייק פרט לטרגון שאנו לא משתמשים בבית, המתכון שלי צמחוני ללא בשר.

מרכיבים

ראש כרוב ( השתמשתי בחרוט)

בצל קטן

חצי כוס אורז פרסי או בסמטי

רבע כוס שמן זית

2 שיני שום

2 כפות רסק

עגבניות מרוסקות רצוי פולפה איטלקי – כוס

כוס שמיר קצוץ

כוס פטרוזיליה קצוצה

עלי נענע קצוצים מ 6 ענפים

 

חצי כפית כמון

קורט קינמון

כפית פלפל שחור גרוס

בקבוק מיץ עגבניות איטלקי

רבע כוס סוכר

שליש כוס חומץ

ההכנה

קוטמים את ראש הכרוב, מוציאים בחיתוך סיבובי את ה"גזע" מכניסים לסיר מים רותחים  ומסובבים מעת לעת עד שבעלים מפרדים בקלות. מוציאים מצננים מפרידים מהעלים

מרתיחים מים, מבשלים את האורז 8 דקות , מסננים.  להוסיף בצל מטוגן, שמיר, פטרוזיליה, נענע, שום כתוש, עגבניות מרוסקות, כפית מלח, כפית סוכר, תבלינים. שמן זית

 

ממלאים את העלים בערך כף מהמילוי

מניחים פיירקס עם מכסה, יוצקים מיץ או מרק עגבניות. מבשלים שעה וחצי.

מוציאים מסירים את המכסה, יוצקים תמיסת סוכר חומץ ואופים חצי שעה פתוח.

מגישים

 

 

 

 

כרוב ממולא פרסי – דולמה יה קלאם

תגובות  5  אהבו 

06/04/21
זה לא כרוב פרסי
06/04/21
המתכון מדוייק מסםר של גידי כלימנין ללא טרגון ובשר
ששת, תודה! על המתכון! והתמונה!
אוהבת כרוב מבושל יותר מכרוב בתנור...
לילה-טוב!
07/04/21
אני מבשלת אוכל פרסי זה לא זה
07/04/21
נשמח שתכבגי אותנו במתכון שלך
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה