מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > פנקוטת שקדים, קולי תות, משמש אפוי, עלי מרווה, שמן זית, שקדים קלויים (6 מנות)

פנקוטת שקדים, קולי תות, משמש אפוי, עלי מרווה, שמן זית, שקדים קלויים (6 מנות)

21/04/21

 

מתכון של השף אילן חפץ

 

הערת הששת: אין משמש בעונת התותים? השרו משמש מיובש במים חמים שעתיים שלוש והמשיכו לפי המתכון

מצרכים :

800 מל שמנת מתוקה 38%

2 כפות ליקר אמרטו

3\1 כוס סוכר

1 מקל וניל חצוי לאורכו

2 כפיות אבקת גלטין

2 כפות רוזטה

250 גר תותים

2 כפות אבקת סוכר

6 משמשים חצויים ל-2

6 עלי מרווה

4 כפות סוכר

5 כפות יין לבן

2 כפות שמן זית

50 גר שקדים קלויים

 

אופן הכנת הפנקוטה:

משרים ג'לטין ב4 כפות מים קרים ,עד שהג'לטין סופג את הנוזלים.

בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה, ליקר האמרטו, מקל וניל, סוכר, רוזטה

מוסיפים את הג'לטין ומסננים את התערובת.

מעבירים לכוסות הגשה

 

האופן הכנת קולי תות:

מרסקים בבלנדר 250 גר תותים עם 2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנת המשמש אפוי:

מניחים במגש קטן את המשמשים, מזלפים מעל את היין, שמן הזית ומפזרים את הסוכר מעל כל משמש.

מניחים מעל כל משמש עלי מרווה ואופים בתנור על 200 עד לריכוך וקירמול.

הגשה:

מעל לפנקוטה שמים מעט קולי תות.

מניחים ליד 2 חצאי משמש לכל סועד ומזלפים מעליהם מעט שמן זית עדין וכמה שקדים קלויים.

צילום אנטולי מיכאלו

פנקוטת שקדים, קולי תות, משמש  אפוי, עלי מרווה, שמן זית, שקדים קלויים (6 מנות)

תגובות  1  אהבו 

תודה! ששת, על המתכון!
מוזר לי משמש בתנור...
פותחים מוציאים את הגלעין(הוא הגוגו ששיחקו בילדות!) אוכלים...
טוב! זה חידוש בשבילי...
אם לא מנסים לא יודעים...
ליליה טוב!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה