שבוע טוב.. מספרה של זהר לוסטיגר בשן.. 2 מתכונים אביביים..
אורז עם גזר ג'ינג'ר וצימוקים
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
1/4 כוס ג'ינג'ר מסוכר.. אני שמה 1/2 כוס
1/4 כוס צימוקים.. אני שמתי ענבים סגולים חיים
1 כפית סוכר לא הכרחי.. ככה במתכון המקורי
1 כוס אורז בסמטי מלא
2 כוסות מים
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
אני הוספתי 1/2 כפית ציפורן טחונה ו1 כפית פלפל שחור..
מטגנים את הבצל גזר ג'ינג'ר צימוקים וסוכר במשך 10 דקות..
מוסיפים את האורז מים קינמון ומלח..
מרתיחים.. מנמיכים אש ומבשלים כ40 דקות או עד שהאורז רך..
על פי הרפואה הסינית
אורז מחזק את הקיבה.. הטחול.. והצ'י..
עוזר להרגיע את הקיבה.. מסייע לטיפול בחוסר שקט ומשמש כטיפול תזונתי במצבי דיכאון..
עשיר בויטמיני B
מנגן וברזל☺️
איטריות מוקפצות בטופו וירקות ברוטב צ'ילי לימון
300 גרם איטריות ביצים
300 גרם טופו ללא תוספות
2 כפיות תערובת "חמשת התבלינים"
1 כף שמן
1 בצל חתוך גס
3 שיני שום פרוסות
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
200 גרם תפרחות כרובית
150 גרם תפרחות ברוקולי
300 גרם שעועית ירוקה חתוכה
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
2 כוסות אפונה סינית בעונה.. אני הוספתי אפונה קטנה מוקפאת☺️
לרוטב
1-2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
גרידת לימון מ4 לימונים
1 כוס מיץ לימון סחוט
מבשלים את האיטריות לפי ההוראות שעל האריזה..
מערבבים את הטופו עם תערובת התבלינים..
מחממים את הווק
ומקפיצים בשמן את הבצל השום והג'ינג'ר.. דקה..
מוסיפים את הטופו ומקפיצים עוד דקה..
מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לווק..
מקפיצים 4 דקות..
מוסיפים את האיטריות ומקפיצים עוד דקה..
אוכלים מייד ☺️
שימו ❤️ שכולם יושבים לשולחן לפני סיום ההכנה..
חכו עם הוספת האיטריות לרגע האחרון ורק כשכולם מוכנים סיימו את ההכנה והגישו מייד☺️
בריאות ואושר ☺️

מה זה קוזו??
צמח הגדל בעיקר בסין וביפן. את השורש שלו מייבשים בשמש וחותכים לחתיכות קטנות, שנראות כמו גבישי סוכר.
לפי התזונה המקרוביוטית והתזונה הסינית קוזו מקל על העיכול, כאבי בטן, התקררות, ואפילו עוזר להתגבר על הנגאובר.
במטבחים האסיאתיים הוא משמש כמסמיך טבעי: מערבבים 2 כפות קודזו עם 2 כפות מים ומוסיפים לתבשילים, למרקים ולרטבים.
קונים בחנויות טבע ובמחלקות האורגניות של רשתות השיווק. הוא מגיע ארוז בשקית קטנה ונשמר הרבה זמן במקום יבש.
ללא קוזו הרוטב יהיה מצויין באותה מידה, רק פחות סמיך.
במידה והינכם ממעטים לאכול שעועית מהסיבה
ג ז י ם
נסו קוזו..
היום חם מכדי לבשל. סלט וטחינה ולחם, וזהו
עכשיו מבשלת עדשים דלעת עגבניות חציל לימון קישוא פטרוזיליה