מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > מסחאן שוקי עוף מהמטבח הערבי וגם מתכון לבצק

מסחאן שוקי עוף מהמטבח הערבי וגם מתכון לבצק

15/06/21

מסחאן שוקי עוף

באדיבות שף טארק שהואן

מסחאן עוף.

ממליץ בשוקיים של העוף.

3 פיתות במקרה שלנו בצק שמרים וטוב שכך היה מעולה.

3 כף סומק.

5 בצל לבן קצוץ.

5 כף שמן זית .

מלח פלפל.

1 כף בהרט.

2 כף צנובר או קשיו קלוי.

מתבלים את העוף  בבהרט וצולים בתנור 180 מעלות 20 דקות או יותר עד שזה מוכן.

במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל עם כל הכמות של השמן עד קבלת צבע זהוב יחסית

מוסיפים מלח פלפל ואת הסומק ומורידים מהאש.

טובלים את הפיתה  בשמן של הבצל ומרכבים את המנה .

מניחים את הפיתה בתחתית ומעל העוף ומעל הבצל עם השמן והסומק ומעל הקשיו או צנובר

ופטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים מיד .

המתכון לבצק שמרים – פוקצ'ה למסחאן

פוקצ'ה.

1 קילו קמח לבן.

מים קרים של 4 מעלות. אפילו עם קרח כתוש.

1 כף מלח.

4 כף שמן זית.

1 כף שמרים יבשים.

1 כף סוכר לבן.

בקערה מערבבים את הקמח עם המלח והשמרים תמיד מערבבים יבשים, ואחר כך נוזלים.

מוסיפים את המים בהדרגה עד שמקבלים בצק אחיד ורך יחסית.

בסוף הלישה מוסיפים את השמן עד שכל הכמות נבלעת בתוך הבצק.

מניחים את הבצק במקום חם יחסית ולשים אותו כל חצי שעה במשך 4 פעמים כל

חצי שעה, פעם אחת, ולאחר מזה מרדדים אותה מורחים שמן זית באהבה עם מלח גס או

מלח ים כחול, וזעתר באיכות טובה. ולתנור 175 מעלות עד 15 דקות או עד

ההשחמה.

הבנתם את הפואנטה? מי קרח ו4 פעמים התפחה ולישה

כשעתיים ויש לכם בצק נפלא

 

מסחאן שוקי עוף מהמטבח הערבי וגם מתכון לבצק

תגובות  12  אהבו 

וואו נראה טעים ומגרה תודה. וואו וואו
15/06/21
בהחלט
תודה
נראה ממש ממש טוב ובטח גם טעים
מדהים.... ששת, אוהבת פולקעס! עם בצל מטוגן וקשוי/ צנובר... על מצע של פיתה ענקית פוקצ'ה... ממש תענוג לאכול מנה כזו... תודה! ששת, למתכון! ולתמונות הנהדרות! המשך... יום נפלא! ...
מדהים.... ששת,
אוהבת פולקעס! עם בצל מטוגן וקשוי/
צנובר... על מצע של פיתה ענקית פוקצ'ה...
ממש תענוג לאכול מנה כזו...
תודה! ששת, למתכון! ולתמונות הנהדרות!
המשך... יום נפלא!
מושלם ומגרה. תודה
נראה נהדר בא לטרוף את המסך
15/06/21
תודה! נראה ונקרא מצוין. את הבצק אכין בהזדמנות הקרובה.
ששת על הכוונת לארוחת שישי לשם שנוי ..שפו על ההשקעה ורצף המתכונים הנפלאים .
תודה ערב טוב!
15/06/21
תודה
תודה, נראה מה זה טעים!!!
בוקר טוב ויום מלא אור! אלו טעמים וריחות יש פה...תודה ששת, נפלא!
16/06/21
תודה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה