מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > שבת שלום לכם וברכות למצטרפים החדשים והוותיקים
שבת שלום לכם וברכות למצטרפים החדשים והוותיקים
25/06/21
אני משתדל לתת הצצה למטבחים אחרים ולשפים שפגשתי, אנחנו כבר קבוצה גדולה ואיכותית , אל תתבישו להגיב ,לשאול ואפילו לפרסם זה מעודד ומשמח.
לקראת שבת ( יונדב והוריו נסעו לחופשה)
אני מתכוון להכין
מרק מיניסטרונה
יש לי קציצות עוף-הודו ברוטב אדום שהכנתי
אורז שמוכן
אכין כנראה שעועית צהובנ סנפרוסט.
וסלטים
בערב דג בורי חריימה
סלטים ופשטידה תפוחי אדמה
אולי סלט פאקוס בלאבן
מחר עוף
מה אצלכם שתפו
שבת שלום
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
מרכיבים:
חצי פלפל אדום חתוך
1 קישוא מחולק לחמש
1 גזר פרוס גס
1 תפו"א חתוך לקוביות
חצי שורש סלרי קוביות
חצי שורש פטרוזיליה פרוסות
גבעול כרפס
רבע כרוב קטן קצוץ לרצועות
2 עגבניות בשלות
10 תרמילי שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
חצי כוס אפונה ירוקה קפואה ואו שעועית לבנה מבושלת
חצי כרישה חתוכה לטבעות
בצל בינוני פרוס
כף גדושה שמן זית
פלפל שחור
אורגנו
אבקת מרק עוף
פסטה שאתם אוהבים ( משהו קצר) אני משתמש בספגטיני שבור לחתיכות קטנות כ 6 ספגטים כאלו )
מחממים את השמן זית מוסיפים את הבצל הכרישה מטגנים מעט ומוסיפים את הפלפל האדום ואחרי זה את שאר הירקות, מערבבים כל הזמן שלא ידבק כחמש דקות בערך.
ממלאים את הסיר במים ומרתיחים, מוספים פלפל שחור, אבקת מרק ומערבבים,
מוסיפים אורגנו לפי הטעם (כפית). מבשלים שעה וחצי. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד חצי שעה. צריך להיות סמיך.
טיפ: אני מכניס את העגבניות לא קלופות שלמות עם חריץ בסכין, לאחר הרתיחה הקליפה יורדת בקלות, ואז אני חותך אותן בתוך הסיר.
זהו
כבד עם בצל
פירה
סלט ירקות
ומרק אפונה.
שבת מבורכת לקבוצה
לבריאות!\
ובתאבון!
עוד כשעה אכין ירקות בתנור!
ומחר אכין נקניק בבצק עלים (לא היה פרווה של שמרית! קניתי בצק עלים 3 האופים!)
אוציא היום בלילה מהפריזר למקרר משך כל הלילה! ומחר ישר לעבודה!
לפי המתכון שלך הדפסתי ...
וסיר מרק -העוף מוכן... מהבוקר!
תודה!
שבת-שלום!
לא נורא פעם אחרת ..שבת שלום!
תודה! מדלן ביטון!
לא נורא תקני השבוע ...
שבת שלום!🌹
והברכות משמחות אף יותר.
חגיגה של תבשילים שריחם רענן ומרשימם ומחדש משהו.
הכנתי מרק גריסים בתוספת תירס..מוסקה במקום ביצים ..הכנסתי קציצות שטוגנו
שניצלים ,וכנפי עוף אפויים ..וכמובן סלטים.
תודה ששת ..שבת שלום לך ובני ביתך חיבוק ונשיקת מצח ליונדב הקטן
ולכל הקבוצה המדהימה והנאמנה לקדרה של ששת.
בדרך כלל מכינה מה שבא לי ובריא לי . 😉
מתנגדת למיקרו ובצדק...צולה בו בצל במעט שמן..סטייקים
יכל מה שבא לך ..מאמינה שאיני מחדשת לך והמכשיר מוכר לך. שבת שלום!
כבר גדול! עוד שנתיים ביתצפר!
בלי עין הרע... הרבה... נחת מיונדב היקר!
ומכולם!
שבת שלום!
ותודה לאל! הכל בסיידר!
בזמנים של ילדותנו לא היה מיקרוגל רק פתיליה ואח"כ תנור וכל האוכל חומם על הגז או בתנור... אמא ז"ל חיממה הכל במחבת... או בסיר על הגז... היו זמנים...
התקדמנו... מאז...
שבת שלום!
הגדירי טבעוני לפי השאלה שלך