קציצות דגים של אבי לוי
03/07/21
בערב שבת הכנתי את הקציצות האלו שלמדתי מהשף אבי לוי ( הכינה יונית צוקרמן) אני הוספתי גרגרי חומוס מבושל יצא פצצות!
אני אוציא בהזדמנות מתכון יותר מדוייק, אני לא חושב שצריך שני ביצים, אחת מספיקה לחצי קילו דג.
השף "שכח" לתת במתכון את זיתי קלמטה....
קציצות של דג ממוסר ים או בורי ברוטב של לימונים זיתי קלמטה מגולען כוסברה ושום .
באדיבות שף אבי לוי אלוף הקציצות
מצרכים :
500 גרם של לוקוס , פרידה , מוסר , בורי דג טרי .
6 עגבניות שטח יפות ואדומות
3 לימונים קלופים חתוכים לפרוסות
חופן גדול של כוסברה
מעט זרעי קימל
פפריקה מתוקה
שאטה גרוס
מלח גס
פלפל חריף ירוק
שמן קנולה
כוסברה לקציצות
שום קלוף בלבד
2 ביצים
- את שיני השום מטגנים עד להזהבה .
- מוסיפים את הפלפל החריף , פפריקה , מלח , שאטה , ואת העגבניות החתוכות לקוביות וקלופות .
- מוסיפים את פרוסות הלימון הקלוף .
- מוסיפים את הכוסברה ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות .
- את הדג קוצצים עם כוסברה , שום , ופלפל חריף .
- מתבלים במלח כמון , וביצה
- עושים קציצות ומטגנים בשמן רדוד .
- מכניסים לרוטב ומבשלים עד להכנה .

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
מבעד לרוטב הקציצות מציצות בצבע ירוק...
קציצות גדולות יצאו לך ששת, אפשר יותר קטנות? הרבה עבודה אבל, התוצאה נפלאה!
תודה! למתכון! ולתמונות הנהדרות!
שבוע טוב!
אני אוהבת לטבול ברוטב חלה או לחם...
לבריאות!
והיה תאבון!
שבוע טוב!