ג'קי אזולאי מכינה ספרינג רול
נשארו לכם דפי אורז ( בטח שנשארו)
ג'קי אזולאי מכינה ספרינג רול
ספרינג רול במילוי דג סלומון עשבי תיבול וירקות
מצרכים ל -6 מנות:
6 דפי אורז עגולים
1/4 חבילת אטריות אורז דקות
לדג:
300 גרם פילה סלמון נקי מהעור
כף סילאן או דבש
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות סויה
3 כפות מירין
3 כפות מיץ לימון
1/3 כוס מים
למילוי:
צרור תערובת עלים ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה בזיליקום)
½ צרור אורוגולה
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1 מלפפן חתוך לרצועות דקות
½ צרור עירית קצוצה
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
לרוטב:
2 כפות מיונז
3 כ פות צ'ילי מתוק
¼ כוס מיץ לימון
2 כפות סויה
אופן ההכנה:
מניחים בתבנית את הדג ומוסיפים לו שום סויה מירין מיץ לימון ומים, מכסים ושמים בכלי אידוי לרבע שעה או יותר בהתאם, מוציאים כשהדג משנה את הצבע שלו ומוכן.
מוציאים את הדג מהנוזלים מקררים ומפוררים לחתיכות גדולות.
מערבבים את כל העלים בקערה.
משרים את אטריות האורז במים פושרים לריכוך ומסננים.
מניחים על מגבת לייבוש של דף האורז, ומסדרים בשליש התחתון רצועות דג , מעל חופן אטריות אורז, עלים ירוקים, פלפל אדום, מלפפון, גזר ועירית.
סוגרים ומגלגלים לסיגר.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים עם הרול.

לא כ"כ אוהבת להתעסק עם דפי אורז כי, תמיד נקרע בסגירה...אז הרמתי ידיים!
מי שמצליח ! לו כל הכבוד!
תודה! למתכון! ולתמונה! הנפלאה!
מועדים לשמחה!
התוצאה שווה את ההשקעה!
מועדים לשמחה!