צ'יקן טיקה מסאלה

11/10/21

חומרים ל1 קילו עוף

250 גרם שמנת צמחית

5 כפיות מסאלה

2 כפיות שמן חרדל ( השתמשתי בחרדל)

2 כפיות זנגוויל טחון ( השתמשתי גם באבקה וגם בטרי)

2 כפיות שום טחון

חצי כפית כוסברה טחון

חצי כפית כמון טחון

200 גרם בצל קצוץ

10 גרם פלפל אדום חריף ( השתמשתי בגמבה)

100 מ"ל קטשופ

200 מ"ל רסק עגבניות

50 גרם קשיו מרוסק

קילו חזה עוף.

3 כפות שמן קנולה

מעט מים

 

הערה: ראשית השתמשתי בפרגיות ובחצי מהכמויות לערך.

 

להשרות את העוף כ 8 שעות מראש ( במתכון לא כתבו במה להשרות) השרתי במסאלה שהכנתי לבד מתערובת התבלינים (3 גרגירי פלפל שחור, קורט ציפורן או 1 יח', קורט קינמון, מעט תבלין טנדורי, אבקת זנגוויל, כפית גרגרי כוסברה,חצי כפית זרעי כמון, לכתוש הכל יחד ( הוספתי חצי כפית גראם מסאלה מוכנה) ומעט שמן קנולה.

 

את  נתחי העוף ממליחים מעט וצולים בגריל בנפרד לאחר ההמתנה, בגריל.

 

ההכנה: לטגן בצל להזהבה. להוסיף את תערובת התבלינים ( מה שאומר שהשארתם תערובת תבלינים חוץ מההשריה של העוף.

להוסיף זנגוויל- ג'ינג'ר ולערבב, להוסיף את הפלפל האדום, מחית הקשיו, רסק העגבניות והקטשופ. לבשל הכל על אש נמוכה לקבלת תערובת סמיכה ( הוספתי מעט מים והמתנתי להסמכה.

להוסיף את העוף שהוצאנו מהגריל ולבשל כ 30 דקות. אם נותר תבלין להוסיף אותו לחיזוק הטעם, מלח. ( אני הוספתי קורט סוכר )

לאחר 30 דקות להוסיף מהשמנת הצמחית לערבב היטב לבשל 5 דקות ולהגיש.

 

היה לנו טעים הולך מצוין עם אורז

 


תגובות  7  אהבו 

ששת בדקתי אם יש לי את כל המצרכים הייתי כבר מכינה..חחח
תבשיל שונה ומיוחד .. תבלינים מוכרים קל להכנה .
תנדורי מהו ומאיפה זה בא? תודה ערב טוב!
11/10/21
טנדורי בעצם זה תנור הודי וגם תבלין שמדמה את הצבע והאפפקט, יש בחנויות הודיות ומשהו דומה של "נפטון: כרוטב
אקנה את התבלין וכבר יש לי מתכון חדש ושונה לשבת ..
תודה ערב טוב!
ששת, מתכון מיוחד! זה הודי?
למה? צריך לערבב שמנת צמחית? בעוף?
אפשר בלי שמנת?
תודה! ששת, למתכון! ולתמונות! הנפלאות!

11/10/21
אפשר ביוגורט במקום שמנת צמחית.......כמו בהודו ☺️
עם עוף?אני לא יודעת אולי? בגלל עברי הדוסי...
יש לי רתיעה... מלאכול בשר\עוף! עם מוצר חלבי...
אפילו שזה צמחי...
תודה! ששת.
11/10/21
שמנת צמחית זה לא חלבי כמו שמעלית שבת זה לא חילול שבת
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה