דג לשבת: לברק בגריל
28/01/22
לברק בגריל
לברק זה דג טעים ויש לו בעיקר אידרה מרכזית ולא עצמות מטרידות. בשרו של הלברק רך ועדין והוא עשיר מאד באומגה 3 ובאומגה 6.
ההכנה דג שלם ומנוקה
בבטן מורחים אריסה וממרח לימון כבוש, כמה ענפי תימין, שן שום מחולקת , רצועה של פלפל אדום ו 2 פרוסות לימון טרי.
משני הצדדים מתבלים בפפריקה מרוקאית בשמן, כוסברה גרגרים טחון, כמון, פלפל שחור גרוס, מלח גרוס.
יוצקים שמן זית
חורצים
על רשת התנור מניחים רצועת נייר אלומיניום, עליה מניחים נייר אפיה (במידות של הדג בערך) משמנים. מניחים את הדג עם הצד המחורץ למעלה.
תנור חם 190-200 מעלות מצב טורבו או גריל 20 דקות. להפוך ל 10 דקות.
בערת נייר האפייה הופכים לצלחת הגשה על הצד היפה המחורץ.
יאמי
בתיאבון

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
איזה יופי! של דגים גדולים ומעוררי תאבון!
תודה! למתכון! ולתמונה! הנפלאה!
בתאבון! ולבריאות!
שבת שלום! נעימה,! וטעימה!😊
לצערי מאומתת קורונה לכן לא בישלתי
בעלי קנה עוף בגריל ובזה נסתפק. שבת מבורכת ובריאה לכולם
שבת שלום!🙏