פריקי או פריקה זו חיטה ירוקה יבשה ומעושנת.
פריקה
פריקי או פריקה זו חיטה ירוקה יבשה ומעושנת.
המתכון
1 כוס פריקי
1 מצקת רוטב בשר
1 מצקת ציר עוף
כוס-כוס וחצי מים
חופן גדול של אטריות ביצים דקות
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
קורט כוסברה גרגרים
בצל קטן
שמן זית
ההכנה
את הפריקי שוטפים היטב כמה פעמים ומניחים במסננת להתייבש כחצי שעה.
בינתיים מטגנים בצל קטן קצוץ להזהבה, מוציאים מהסיר ומעבירים לצלוחית.
בסיר מטגנים את האטריות עד שמתחלף להן הצבע לשחומות ולא לשרוף זהירות!!!
מעבירים לקערה קטנה.
בסיר מחזירים את הבצל , אם צריך מוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים את ציר הבשר והעוף והמים והתבלינים, מביאים לרתיחה ומכניסים את הפריקי ל 20 דקות ( אולי 15 יספיקו גם ) מכסים . פותחים מכניסים את האטריות מערבבים בקלות, מכסים ל 15 דקות.
זהו שאחרי 15 דקות ראיתי שם דייסה
אמרתי אכלתי אותה עם הפריקי
אבל אחרי שעה + פתחתי את הסיר והפריקי ספג את כל המים וטעמו גן עדן.
פריקי ירקות צמחוני
כולם רגילים לפריקי עם בשר אבל גם לצמחוניים\ טבעונים מגיע!
כוס פריקי שטוף לפחות 5 פעמים ומיובש על מסננת
4 ארטישוק ירושלמי
1 זוקיני
ז'וליינים של גזר
בצל סגול
2 שיני שום חתוכה
עגבניה רכה
שמן זית
כפית מחוקה בהרט
פלפל שחור
מלח
ההכנה
מקלפים את הארטישוק הירושלמי , 2 מהם מכניסים לתנור לתבנית מצופים בשמן זית. אופים עד שמוכן (חצי שעה ויותר)
מטגנים בצל סגול, מוסיפים טבעות ארטישוק ירושלמי, גזר, טבעות זוקיני, שום מלהיטים!
מוסיפים את הפריקי במסונן, מטגנים .
מוסיפים כוס ורבע מים ( עדיף ציר ירקות)
תבלינים
מביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים 25 דקות, מכבים סוחטים מיץ מעגבנייה בשלה, מכסים וממתינים שעה
מעבירים לצלחת הגשה, מניחים ארטישוקים צלויים ומגישים

העונה של הפריקי הטרי היא באביב, עוד מעט
היכן קונים? בבקשה! תודה!
הפריקי השני הטבעוני! נראה עוד יותר טוב בגלל, תוספת הארטישוק והזוקיני...
תודה! למתכון! והתמונות הנפלאות!
לילה-טוב!
ושבוע-טוב!🙏