קלופס לפסח
שלום שושנה יקרה וחג שמח,
תודה שפנית אלי לשתף על הכנות החג שלי השנה,
הקהילה שלך פעילה ותוססת,
את לא חוסכת מאמץ ומגיבה לכל אחד,
מטעמים נהדרים מוגשים בפוסטים,
פעם בישלתי הרבה,
לקראת החג היה המטבח מלא פעילות,
הכל תוצרת בית...
חגגנו בחג משפחתי רב משתתפים,
גדלנו והגענו, תודה לאל, עד הלום,
עכשיו הבישול וההכנות שלי הצטמצמו,
השנה הבטחתי לאחיינית שלי, המארחת את הסדר,
אכין קלופס, לפי המתכון של רות סירקיס, (מהמטבח באהבה),
ושוב תודה לך,
בריאות, נחת והנאה,
חג אביב שמח
המתכון שלי בהשראת המתכון של "רות סירקיס" , (מהמטבח באהבה), בתוספת תיבול:
המצרכים :
750 גר בשר טחון, (לבקש מהקצב לטחון את הנתח הכי רך, לא יודעת איזה מספר)
1 ביצה,
חצי כוס קמח מצה,
חצי כפית מלח,
חצי כפית פלפל שחור,
1 בצל גדול מטוגן, (לתת לו להתקרר),
4 שיני שום, (או חצי כפית אבקת שום),
4 ביצים קשות, (לקישוט)
כף רוטב סויה
כף רוטב טריאקי,
חצי כפית כוסברה טחונה (אפשר להחליף בכמון),
חצי כפית בהרט,
אופן ההכנה: (סטנדרטי לקלופס)
לערבב את כל החומרים בקערה, (פרט לביצים הקשות)
ללוש היטב את החומרים כדי לקבל עיסה אחידה,
לשימ מחצית העיסה בתבנית אפיה דמויית תבנית לאפית לחם,
לסדר את הביצים הקשות, אחת אחרי השניה , בתבנית האפיה,
לכסות במחצית השניה של העיסה,
לאפות בתנור בחום בינוני, כשעה,
לתת לתבנית לנוח, אחר זמן מה להפוך לצלחת הגשה,
אפשר לקשט עם פטרוזיליה,
בתיאבון וחג שמח
נ.ב הקצב, בחור צעיר, שאל: "בשביל מה אני צריכה את הבשר הטחון?", עניתי: "להכין קלופס", שאל : "מה זה?" , עניתי: "קציץ בשר"
ותודה על מילותייך החמות..💞
קהילת אוכל פעילה חמה ותוססת הודות לכם.. הינכם מעשירים ומשמחים את כולנו.. הבמה הינה שלכם והינכם עושים בה שימוש טוב..
שיהיה חג שמח אביבי ומואר לכולנו..אמן סלה🙂
בריאות ונחת,
הנאה בבישול ובאירוח,
חג אביב שמח ומבורך