מכינים לבד גבינה צ'רקסית

27/05/22

גבינה צ'רקסית

החומרים לכ-150 גר' גבינה:

1 ליטר חלב, בחוש ומסונן

כף יוגורט

כ-50 מ"ל חומץ 5%

כפית מלח

תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפרטורה של 85-90 מעלות ומורידים מהאש.

מוסיפים יוגורט תוך כדי בחישה.

מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב. שימו לב: כמות קטנה מדי של חומץ תניב כמות גבינה קטנה, ואילו כמות גדולה מדי תניב גבינה קשה במרקם גומי.

נותנים לגבן לשקוע, ומוציאים את מי הגבינה ככל שניתן.

מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים.

מעבירים לתבניות רשת (מומלץ להשתמש בבד סינון בנוסף), כשהגבינה עדיין חמה. כשהיא מתייצבת הופכים כמה פעמים, כדי לנקז את המים, ומשהים למשך כשעה.

לאחר כשעה אורזים ושומרים במקרר.

מכינים לבד גבינה צ'רקסית

תגובות  3  אהבו 

יפההה... כל התהליך של הכנת הגבינה...
יצא נהדר! כל-הכבוד! ששת,
שבת-שלום! נעימה! וטעימה!😄🙏🌷🌺
20/05/23
מי שלא הכין לא יודע
20/05/23
הכנתי בעבר ריקוטה, ואולי גם צ'רקסית. ההבדלים בהכנה יחסית קטנים.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה