מכינים לבד גבינה צ'רקסית
27/05/22
גבינה צ'רקסית
החומרים לכ-150 גר' גבינה:
1 ליטר חלב, בחוש ומסונן
כף יוגורט
כ-50 מ"ל חומץ 5%
כפית מלח
תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפרטורה של 85-90 מעלות ומורידים מהאש.
מוסיפים יוגורט תוך כדי בחישה.
מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב. שימו לב: כמות קטנה מדי של חומץ תניב כמות גבינה קטנה, ואילו כמות גדולה מדי תניב גבינה קשה במרקם גומי.
נותנים לגבן לשקוע, ומוציאים את מי הגבינה ככל שניתן.
מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים.
מעבירים לתבניות רשת (מומלץ להשתמש בבד סינון בנוסף), כשהגבינה עדיין חמה. כשהיא מתייצבת הופכים כמה פעמים, כדי לנקז את המים, ומשהים למשך כשעה.
לאחר כשעה אורזים ושומרים במקרר.

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
יצא נהדר! כל-הכבוד! ששת,
שבת-שלום! נעימה! וטעימה!😄🙏🌷🌺