16/07/22

קינוחי קיץ – גלידה

פשוט לוקחים שערות קדאייף בכמות שמתאימה ליצור גביעים בהם נמלא את הגלידה לפי מס' המנות לדעתי כ30 גרם קדאיף למנה.

מערבבים כרגיל את הקדאיף עם חמאה מומסת. מוסיפים אגוזי פקאן או מלך קצוצים או אגוזי לוז ומסדרים בתבניות שקעים להכנת גביעים. מכניסים לתנור חם 160 מעלות כ15 דקות להשחמה. מצננים, כעת ממלאים בגלידה לה פרוטה או אחרת שאוהבים , המלצה שלי בננה-תמר-פקאן ומסדרים מנה עם פירות יבשים  ומה שאוהבים

המלצת השף להכין פארלין אגוזים

פראלין אגוזים

החומרים :

100 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

100 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

100 גרם שקדים קלויים קצוצים גס

200 גרם סוכר

50 גרם מים

אופן ההכנה:

  1. מפזרים את האגוזים על משטח סיליקון עמיד לחום.
  2. מעבירים סוכר ומים לקלחת קטנה ומחממים מעל להבה קטנה עד לקבלת קרמל בגוון ענברי.
  3. יוצקים בזהירות את הקרמל החם על האגוזים ומצננים.
  4. שוברים בפטיש או בידיים את משטח הקרמל לחתיכות קטנות לפי הצורך.

זהו שוברים , מקשטים את המנה ומגישים


תגובות  3  אהבו 

מפתה נראה מה זה טעים
1) יאמי גלידה! ששת, למען האמת אף פעם לא אכלתי גלידה עם שערות קאדיף...
מעניין מה הטעם?
2) פארלין אגוזים: נראה אחלה! טעים! ששת,
שבוע-טוב! עם המון... גלידה! 😄🌸🌷🌸🙏
סוף הדרך
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה