מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > מאכלי יהדות רומניה בכיכובה של חביבה..

מאכלי יהדות רומניה בכיכובה של חביבה..

מטרת הפוסט לשים על השולחן מאכלים מגולת רומניה.. חברות וחברי קהילת אוכל

ישאלו ויקבלו תשובות מחביבה שלנו..

מי מבינינו שלהם מאכלים מגולת רומניה.. מוזמנים לשתף אותם כאן..

שושנה מכירה מעט מדי.. ממליגה.. פובידל.. המרק המדושן צ'ורבה.. סלט חצילים.. זהו..

עכשיו הזדמנות להעשיר את המבחר..

אז קדימה חברות/ים..

וקודם כל דבריה של חביבה..

 

בצעירותי האוכל לא היה בראש מעיני. מעולם לא שמתי לב מה יש לי בצלחת, ועל אף שאהבתי את תבשיליה של אמי והניחוחות שעלו ממטבחה הצנוע, מעולם לא עניין אותי לדעת איך מכינים מאכל זה או אחר

 רק כאשר נולדו ילדיי התחלתי

להתעניין בגיוון התפריט, וניסיתי לקבל עצות ומתכונים מאימי וממכרים וחברים, התחלתי לקרוא ולאסוף מתכונים שונים, וכאשר בני חזר מהגן וביקש שאכין לו עוגה לא קנויה! אלא עוגה שמכינים בבית, כמו "אימא של דרור" ולמה את לא כמו כל "האימות"... זה היה הקש האחרון. זה עשה אצלי שינוי ונתן לי דחיפה לפתוח את השער לתחום שהיה חדש ועלום עבורי ועם הזמן הפך להיות תחביב ועיסוק מהנה (ומשמין ביותר.)

כאשר אני רואה מתכון הדמיון שלי עובד שעות נוספות, מעולם לא הצלחתי להכין מתכון "ככתוב", אני תמיד חייבת לשנות, להוסיף, לגרוע, ומדמיינת לי את המאכל מוכן ומה יהיה טעמו.

אימי הייתה בשלנית למופת אך גם אבי, כאשר נחה עליו הרוח נהג לעשות לנו ארוחות בוקר חגיגיות בחגים ושבתות, הוא ידע להכין חמוצים ואפילו יין ביתי, וכמו כל "רומני" אמיתי ידע להכין "ממליגה" (לחם תירס) בצירופים שונים.

אכן, האוכל קשור מאוד לתקופות בחיינו, לאווירה של חגים , שמחות, אהבה של אנשים יקרים לנו שאינם עוד איתנו, בקיצור, נוסטלגיה.

 

בכלל, אוכל מושפע מהרגלים, חיי התושבים ומשקף תרבות של מקום, אך באותה מידה הוא יכול לגשר בין ניגודים,בין מזרח ומערב. לא מזמן נפל לידי ספר על הבישול המרוקאי, ומה הופתעתי לגלות שם מספר מטעמים שאמי היתה מכינה - כמו כופתאות מבצק תפוחי אדמה ממולאות בשר, ועוגיות מרחת לוקום. אז נכון שבספר המתכון קצת שונה אבל העיקרון הוא אותו עיקרון והמרכיבים העיקריים זהים. מסקרן לדעת איך מאכלים עשו את דרכם ממרוקו לרומניה או אולי להיפך...

האם היו אלה הטורקים שהותירו את השפעתם על מקומות אלה או האם האנוסים שהתפזרו בארצות השונות השאירו בעצם את חותמם במנהגים ובמאכלים?

עצה קטנה שטובה באופן כללי לפני שאתם ניגשים להכין מאכל כלשהו - התבלין שיש להשתמש בו בנדיבות ולא לקמץ הוא - הרבה אהבה ורצון לשמח את אלה שאתם מבשלים/אופים לכבודם. זה גורם הנאה מרובה הן בדרך ההכנה והן בתוצאות

 

להלן אתן טעימה קטנה של מתכונים מהמטבח הרומני כפי שאני מכירה:

 

סלט שעועית לבנה - פסוליה בטוטה-מקור רומני

 

https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=salads&id=42&start=0&rows_num=1&query_num=5&keywords=%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99&tables=bread%2Csalads%2Csoups%2Cmeat%2Ctosaf%2Ckishes%2Cfish%2Ccakes%2Ccookies%2Cdeserts%2Cpickles%2Cusers_recipes&option=or&items_num=5&info=1&page=1&first_table=bread

 

קציצות בשר בסגנון רומני 

 

 

https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=meat&id=2&start=0&rows_num=6&query_num=5&keywords=%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99&tables=bread%2Csalads%2Csoups%2Cmeat%2Ctosaf%2Ckishes%2Cfish%2Ccakes%2Ccookies%2Cdeserts%2Cpickles%2Cusers_recipes&option=or&items_num=5&info=1&page=2&first_table=meat

 

MALAI- עוגת קמח תירס עם גבינה ללא סוכר

 

https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cakes&id=262&start=0&rows_num=1&query_num=5&keywords=%D7%A7%D7%9E%D7%97+%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1&tables=kishes%2Ccakes&option=or&items_num=5&info=1&page=1&first_table=kishes

 

 

סלמון מטוגן ברוטב שום -SARAMURAׂ

 

לחץ לתמונה מוגדלת https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=fish&id=23&start=10&rows_num=20&query_num=1

 

עוגת שמרים (COZONAC) בשני צבעים

לחץ לתמונה מוגדלת

https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cakes&id=155&start=0&rows_num=8&query_num=5&keywords=2+%D7%A6%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%9D%2C%D7%A9%D7%A0%D7%99+%D7%A6%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%9D&tables=cakes&option=or&items_num=5&info=0&page=1&first_table=cakes

 

נראה לי שלהפעם זה יספיק,מקווה שתאהבו.

 
 

תגובות  72  אהבו 

סלט שעועית..
Attached Picture
קציצות בשר..
Attached Picture
08/01/23
☺️
עוגת קמח תירס ללא סוכר.. MALAI
Attached Picture
סלמון מטוגן ברוטב שום.. SARAMURAׂ
Attached Picture
COZONAC
Attached Picture
07/01/23
כשאכלתי מאכלי חלב נהגתי להכין מלאי פעמים רבות.
אחשוב אם ניתן לטבען..
תודה לחביבה
אני אוהבת במיוחד גבינת ריקוטה.. יש בה ריכוז סידן גבוה המצדיק את אכילתה.. במידה ויש לך עוד מתכוני ריקוטה מיוחדים ל"רומנים" אשמח לקבל.. וגם .. אני כל הזמן מתחננת לכיסונים.. יש כיסונים מיוחדים לרומנ...
אני אוהבת במיוחד גבינת ריקוטה.. יש בה ריכוז סידן גבוה המצדיק את אכילתה.. במידה ויש לך עוד מתכוני ריקוטה מיוחדים ל"רומנים" אשמח לקבל..

וגם
.. אני כל הזמן מתחננת לכיסונים.. יש כיסונים מיוחדים לרומניה?? כאלה שמטילים למרק או אוכלים כמנה ראשונה??

אני מכינה בשבועות כיסונים מתוקים ממולאים פובידל.. אינני בטוחה מהיכן המקור?? אח אח אח אח כמה שאני אוהבת כיסונים אלה..😋
08/01/23
כיסונים (קרפלך) זה יותר אוכל "אשכנזי" מאשר רומני https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=pasta&id=19&start=0&rows_num=22&query_num=1...
כיסונים (קרפלך) זה יותר אוכל "אשכנזי" מאשר רומני https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=pasta&id=19&start=0&rows_num=22&query_num=1
Attached Picture
בכל מקרה אני אכין.. נראה לי שגם יואל הלחמי יהנה מתגובתך..
שושנה יקרה צדקת!!!!
😋
חביבה יקרה תודה על מתכוני הכיסונים. אלו מאפים רומנים יש לך להציע? זה לא רק אני💚 גם החברים שלי נהנים במפגשי יום שישי וארוחות השבת.❤️
08/01/23
כיסונים במילוי בשר , גם לאלה שורשים לאו דווקא רומנים, יותר איטלקים ...מוגשים במרק https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=pasta&id=23&start=0&rows_num=22&query_num=1
Attached Picture
צילום מעורר תאבון.. בטוחתני שכל הקרניבורים מזילים ריר..
08/01/23
לגבי הריקוטה- המשך יבוא..🌺
08/01/23
גביניות כוסמין במילוי ריקוטה ללא סוכר https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cookies&id=225&start=0&rows_num=12&query_num=5&keywords=%D7%A1%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94%2C%D7%A4%D...
גביניות כוסמין במילוי ריקוטה ללא סוכר https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cookies&id=225&start=0&rows_num=12&query_num=5&keywords=%D7%A1%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94%2C%D7%A4%D7%97%D7%96%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%2C%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA&tables=cookies&option=or&items_num=5&info=0&page=1&first_table=cookieshttps://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cookies&id=225&start=0&rows_num=12&query_num=5&keywords=%D7%A1%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94%2C%D7%A4%D7%97%D7%96%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%2C%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA&tables=cookies&option=or&items_num=5&info=0&page=1&first_table=cookies
Attached Picture
08/01/23
סברינה עם קרם קצפת-ריקוטה מקמח כוסמין לבן https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cookies&id=93&start=0&rows_num=1&query_num=5&keywords=%D7%A1%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94&tables=c...
סברינה עם קרם קצפת-ריקוטה מקמח כוסמין לבן https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cookies&id=93&start=0&rows_num=1&query_num=5&keywords=%D7%A1%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94&tables=cookies&option=or&items_num=5&info=0&page=1&first_table=cookies
Attached Picture
מעדן ממש.. תודה..
08/01/23
עוגת שמרים רומנית במילוי תפוחים ו/או גבינה -PLACINTA CU MERE SI-BRANZA-DULCE https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cakes&id=174&start=10&rows_num=14&query_num=5&keywords=%D7%A8%D7...
עוגת שמרים רומנית במילוי תפוחים ו/או גבינה -PLACINTA CU MERE SI-BRANZA-DULCE https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cakes&id=174&start=10&rows_num=14&query_num=5&keywords=%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99&tables=cakes&option=or&items_num=5&info=0&page=3&first_table=cakes
Attached Picture
קראתי את תולדות העוגות.. יפה מאד🌺
08/01/23
חביבה תודה על שלל מתכונים ותמונות.
אנחנו אוהבים דגי סלמון ותודה מיוחדת על 2 המתכונים.
08/01/23
היי חביבה. אנחנו, ג'רי ואני, כמובן נשמח למנות עם תפוחי אדמה. שמעתי שיש פטנט מיוחד לייבש תפוחי אדמה חתוכים לפני הכנת סלט תפוחי אדמה. זה נכון? ואיך מכינים?
08/01/23
טוב שהזכרת לי ג'סי, לגבי הפטנט לא ידוע לי, אבל יש לי 2 סלטים לפחות על בסיס תפוחי אדמה ואביא אותם כאן בהמשך, בכיף.🌺
08/01/23
תודה, חביבה על הזכרונות... סבתי מצד אמי היתה רומניה ובשלנית מדהימה, למרות שסיפרה שברומניה לא נכנסה כמעט למטבח, כי היתה לה טבחית ועוד. אישית, כבר התוודיתי כאן כי אינני אוכלת כמעט פחמימות ואינני אוהבת כ...
תודה, חביבה על הזכרונות... סבתי מצד אמי היתה רומניה ובשלנית מדהימה, למרות שסיפרה שברומניה לא נכנסה כמעט למטבח, כי היתה לה טבחית ועוד. אישית, כבר התוודיתי כאן כי אינני אוכלת כמעט פחמימות ואינני אוהבת כיסונים, עוגות וכו'.

כשלמדתי באילינוי, ארה"ב גיליתי שהיא אחת המדינות במערב התיכון השייכות למה שנקראית "חגורת התירס" (corn belt), ושהאמריקאים, במיוחד במדינות הדרום (קרוב לוודאי בהשפעת האינדיאנים) אוכלים לארוחת הבוקר דייסת תירס ("ממליגה"), הנקראית גריץ (gritz), ולחם תירס. במשפחה המורחבת שלנו, שהיא קיבוץ גלויות, רק בתי ונכדתי הבכורה אוהבות דייסת תירס שאני מכינה פעם ב... עם חמאה ופרמזן. לחם תירס דווקא כולם אוהבים. אולי כי הוא דומה לקאפקייקס.

חביבה, את צודקת שהתורכים השפיעו על המטבח הרומני (וגם, לדברי סבתי, על השפה הרומנית). זאת כי שלטו בה (היא היתה אז אוסף של נסיכויות) למעלה מ-400 שנה.
Attached Picture
אקי יקרה.. תודה על שיתוף מעניין במיוחד.. יכול להיות שהינך קרובת משפחה של חביבה??!! האימפריה התורכית התקיימה יותר מ600 שנים והתבטלה רק בשנת 1922.. התורכים שלטו בארצות רבות גם בפלשתינה א"י.. בול...
אקי יקרה.. תודה על שיתוף מעניין במיוחד..

יכול להיות שהינך קרובת משפחה של חביבה??!!

האימפריה התורכית התקיימה יותר מ600 שנים והתבטלה רק בשנת 1922.. התורכים שלטו בארצות רבות גם בפלשתינה א"י.. בולגריה.. רומניה.. יוון.. סרביה.. צפון אפריקה ועוד.. ולכן כל הארצות הללו חולקות מעט מהשפה.. מעט מהתרבות מעט מהמטבח והרבה גנים..

אישית אינני חובבת במיוחד קמח תירס ותוצריו.. תירס וגרגיריו - כן..
08/01/23
אומרים "כל ישראל חברים" לא? לגבי התירס, אני מאוד אוהבת מאכלים מקמח תירס למיניהם, מזכיר בית..בין אם זה ממליגה עם גבינות, או עוגות גבינה עם קמח תירס...או פופקורן🍮
טוב נו.. אז תסלחי לי?? גם פופ קורן לא במיוחד.. פעם יצאתי עם רומני שהיה מביא לי תבניות ענק עם סברינות.. אמרתי שאני אוהבת..הביא לי תבנית.. ממה שמנית העשוי מקמח תירס אני כן אוהבת ממליגה עם חמאה ושמנת...
טוב נו.. אז תסלחי לי?? גם פופ קורן לא במיוחד.. פעם יצאתי עם רומני שהיה מביא לי תבניות ענק עם סברינות.. אמרתי שאני אוהבת..הביא לי תבנית..

ממה שמנית העשוי מקמח תירס אני כן אוהבת ממליגה עם חמאה ושמנת..
חביבה, איזה מגוון של מתכונים נפלאים. תודה לך.
08/01/23
סלט תפוחי אדמה עם ביצים ובצל- כמובטח https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=salads&id=56&start=40&rows_num=42&query_num=1
Attached Picture
אוהבת מאד ונראה מה ג'סי וג'רי יגידו..
08/01/23
סלט ירקות מבושלים עם מיונז (דה-בף) https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=salads&id=41&start=20&rows_num=42&query_num=1https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=sa...
סלט ירקות מבושלים עם מיונז (דה-בף) https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=salads&id=41&start=20&rows_num=42&query_num=1https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=salads&id=41&start=20&rows_num=42&query_num=1
Attached Picture
הרי הוכחה שבלי הרבה תחכום מקבלים מנה טעימה במיוחד..
08/01/23
אני מכינה בשבועות ת אדמה מבושלים ביצים קשות פורסת אותם מסדרת יפה בתבנית מעליהם שמה קצת חמאה ולבן מלח ופלפל ואופה בתנור 180 מעלות עד להשחמה יפה מגישים עם שמנת מלמעלה
08/01/23
נשמע טעים🌷
08/01/23
אני מכינה גם בלינצס עם גבינה מתוקה
08/01/23
מכינה גם לחם תירס בישבילי זה כמו עוגה ליד הקפה ומלאיי גם מכינה
תמי יקרה.. יפה מאד.. יש לך בני משפחה מרומניה??
08/01/23
אין לי משפחה מרומניה מכינה הרבה דברים מכול העדות
👋
https://www.motke.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94_%D7%91%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94/1333254...
09/01/23
חביבה החביבה תודה על מתכוני תפוחי האדמה. יש עוד? ג'רי שואל אולי יש לך מתכון רומני של צ'ורבה לחורף? מתכון מקורי שלכם מהבית. לא משהו מגוגל (חח):)
09/01/23
ג'סי ואקי, יש לי מרק צ'ורבה לצערי ללא תמונה כי בדרך כלל יש לו "חיים קצרים" ואיני מספיקה לצלם.. לבקשתכן, מצרפת כאן קישור למתכון https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=soups&id=6&sta...
ג'סי ואקי, יש לי מרק צ'ורבה לצערי ללא תמונה כי בדרך כלל יש לו "חיים קצרים" ואיני מספיקה לצלם.. לבקשתכן, מצרפת כאן קישור למתכון https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=soups&id=6&start=0&rows_num=10&query_num=1
09/01/23
מתכוני תפוחי אדמה נוספים (לאו דווקא רומנים) תפוחי אדמה ובטטות צבעוניות בתנור https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=tosaf&id=53&start=8&rows_num=14&query_num=5&keywords=%D7%AA%D7%A...
מתכוני תפוחי אדמה נוספים (לאו דווקא רומנים) תפוחי אדמה ובטטות צבעוניות בתנור https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=tosaf&id=53&start=8&rows_num=14&query_num=5&keywords=%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99+%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%94%2C%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%93&tables=bread%2Csalads%2Csoups%2Ctosaf%2Ckishes&option=or&items_num=5&info=0&page=4&first_table=tosaf
Attached Picture
09/01/23
אם תרצו עוד מתכוני תפוחי אדמה, יש באמת הרבה, אשמח אם תכוונו אותי למשהו ספציפי וברצון אעלה עוד מתכונים בכיף🍁
09/01/23
היי שושנה, לא איננו קרובות משפחה, אבל הייתי שמחה לאמץ את חביבה. וגם אני אשמח לקבל ממנה מתכון של צ'ורבה. כעת מתבשל על האש מרק ערמונים, שמתאים מאוד למזג האויר הגשום. א פרופו משפחה... בתקופת הסגרים של ...
היי שושנה, לא איננו קרובות משפחה, אבל הייתי שמחה לאמץ את חביבה. וגם אני אשמח לקבל ממנה מתכון של צ'ורבה.
כעת מתבשל על האש מרק ערמונים, שמתאים מאוד למזג האויר הגשום.
א פרופו משפחה... בתקופת הסגרים של הקורונה הצלחתי להגשים את אחת התוכניות שדחיתי ודחיתי במשך שנים ל"פרישה" שלי [אבל כידוע לך פרשתי כבר שלוש פעמים באופן רשמי ואני עדיין עובדת]: עצי המשפחה מצד אמי ומצד אבי, וכעת אני מנסה להשלים את עצי המשפחה של האיש שלי.
בניגוד אליו, שלא זכה להכיר את סביו וסבתותיו [כי נספו בשואה] אני זכיתי להכיר את סבי וסבתותי, ואפילו סבתא רבתא אחת [מצד סבתי], וסבא רבא אחד [מצד סבי]. ויש לי אלבום משפחה מלא תמונות "הסטוריות", שאמי הכינה. היות שאני האחרונה במשפחה שעדיין מזהה את "הנפשות הפועלות", הוספתי את שמותיהן ליד התמונות. אבל לצערי, לא נראה לי שהאלבום מעניין מישהו מצאצאי. אולי פעם בעתיד...
אקי יקרה.. מאד מעניין.. לגבי חביבה.. התכוונתי בעבר הרחוק.. זה שאיננו בהישג יד.. שאלי את חביבה אולי תרצה להיות מאומצת ואז נחגוג אולי בפארק הירקון.. כולנו כבר הבנו איזו אשת פעלים הינך.. אינך נחה לרג...
אקי יקרה.. מאד מעניין..
לגבי חביבה.. התכוונתי בעבר הרחוק.. זה שאיננו בהישג יד.. שאלי את חביבה אולי תרצה להיות מאומצת ואז נחגוג אולי בפארק הירקון..

כולנו כבר הבנו איזו אשת פעלים הינך.. אינך נחה לרגע..
הייתי מודאגת מזה שלא הגבת לסרטון על יום הנישואין שלך ולכן שלחתי לך קישור בהודעות..
וגם לא כתבת כמה..
לו הייתי היה פוסט בבלוגיה שכתבתי על הבעשערט שלי.. זה אפרופו העץ של האיש שלך..
אני מצטערת על זה כבר מעל 50 שנים..

אני הכרתי את סבי וסבתי מצד אבי.. אלה של אמי לא שרדו עד אליי..
זהו.. המשיכי לשתף אקי יקרה..🌺
10/01/23
היי, שושנה כתבת: "הייתי מודאגת מזה שלא הגבת לסרטון על יום הנישואין שלך ולכן שלחתי לך קישור בהודעות.. וגם לא כתבת כמה...," ראשית, אני מתנצלת שלא ראיתי את ההודעה. תודה על הסרטון. שנית, זה יום הנישואי...
היי, שושנה כתבת:
"הייתי מודאגת מזה שלא הגבת לסרטון על יום הנישואין שלך ולכן שלחתי לך קישור בהודעות..
וגם לא כתבת כמה...,"
ראשית, אני מתנצלת שלא ראיתי את ההודעה. תודה על הסרטון. שנית, זה יום הנישואין ה-47 שלנו, אבל למעט הרמת כוס בשבת עם כל המשפחה, איננו חוגגים את האירוע הזה במיוחד. אנחנו חוגגים כל יום ☺️
09/01/23
אמא שלי הייתה עושה גאפילטע פיש וגם דג מטוגן מקרפיון. כמו כן הייתה עושה "סרמלה" שזה כרוב ממולא וגם פלפל ממולא ברוטב עגבניות. מרק עוף עם שעועית לבנה וגרון עוף ממולא (במילוי כמו של כיסונים). היות ולא אכ...
אמא שלי הייתה עושה גאפילטע פיש וגם דג מטוגן מקרפיון. כמו כן הייתה עושה "סרמלה" שזה כרוב ממולא וגם פלפל ממולא ברוטב עגבניות. מרק עוף עם שעועית לבנה וגרון עוף ממולא (במילוי כמו של כיסונים). היות ולא אכלנו חמין (בגלל אבא) הייתה עושה הרבה סלטים. קציצות עוף או בשר מטוגנות. במיוחד אהבתי חמיצת סלק, וגם את המרק סלק חמוץ מתוק, שהייתה עושה הרבה פעמים אפילו בלי בשר או עוף כשלא לא היה פה בארץ בשנות ה- 50-60. כמו כן הייתה עושה בזמנו גם מרק דגים מקרפיון עם לבן או שמנת. תבשיל נוסף שהיה אצלנו בבית זה כרוב קצוץ מבושל עם עוף ברוטב עגבניות. וכמובן מלאי, ממליגה, ו"קנישס" (שזה גביניות גדולות במיוחד) שהייתה מגלגלת כמו רוגעלך, למיטב זכרוני זה היה עשוי מבצק שמרים.
מילי יקרה.. המתכונים.. ה מ ת כ ו נ י ם..
אני מרותקת מהרעיון של מרק קרפיון.. ציינת כאן מעדנים.. הפשילי שרוולים ושתפי..😆
חבר'ה.. מה עם שיתופי חיים??
לא לשתוק.. איננו דגים..🐟🐟🐟🐟
09/01/23
מתכון מרק עוף עם שעועית לבנה מאוד פשוט: משרים שעועית משך הלילה, בבוקר שמים להרתחה בתוך סיר. מבשלים קצת ומחליפים מספר פעמים את המים (כדי שלא ישאר גזים במרק). ...
מתכון מרק עוף עם שעועית לבנה מאוד פשוט: משרים שעועית משך הלילה, בבוקר שמים להרתחה בתוך סיר. מבשלים קצת ומחליפים מספר פעמים את המים (כדי שלא ישאר גזים במרק).
אח"כ מוסיפים את נתחי העוף הרצויים (כולל כנפים, רגליים - (לטעם) עם בצל שלם בקליפה שלו מבשלים עוד קצת ומוסיפים שורש של פטרוזיליה, שורש של כרפס וגם גזר . מבשלים עד שהשעועית וגם העוף מוכנים. זורקים את השורשים ואת המרק עם העוף והשעועית יוצקים ושמים בצלחת עמוקה . ואוכלים את הכל ביחד.


לחילופין, אפשר לאכול את העוף עם המרק וקצת איטריות ליד זה.

את השעועית מוציאים החוצה ומסננים מהמרק. מקררים מועכים עם מזלג., מוסיפים לה בצל טרי לבן קצוץ דק דק, שמן, מלח, פלפל שחור או לבן ועושים מזה סלט קר.

בתיאבון!
09/01/23
מרק דגים מקרפיון: הכי טוב עם ראשים של הדג. שמים בסיר מים, מוסיפים שורשים לבנים ( כמו שורש כרפס, שורש פטרוזיליה) וגם בצל לבן חתוכים לקוביות. מבשלים קצת ומוסיפים את הראשים של הדג, מוסיפים קצת שמיר ...
מרק דגים מקרפיון: הכי טוב עם ראשים של הדג. שמים בסיר מים, מוסיפים שורשים לבנים ( כמו שורש כרפס, שורש פטרוזיליה) וגם בצל לבן חתוכים לקוביות. מבשלים קצת ומוסיפים את הראשים של הדג, מוסיפים קצת שמיר קצוץ, מלח ותבלין פלפל שחור או לבן . ........................פלפל ירוק טרי חתוך לקוביות, 2 גבעולי סלרי עלים ו/או חתיכות שומר חתוך לקוביות קטנות קטנות (לא הכרחי). קצת מיץ לימון.
אם רוצים לאכול גם דג מוסיפים לקראת סוף הבישול (כדי שהעצמות לא יתפזרו במרק) חתיכות דג ברוחב של 3-4 ס"מ. אם לא רוצים לאכול את הדג עצמו שמים את חתיכות הדג בתוך שקית בד ומבשלים עד שמתרכך. בגמר הבישול מוציאים את שקית הבד וזורקים את הדג עם העצמות ) טועמים ומסדרים את הטעם. ............. מקררים קצת ומוסיפים לבן, או שמנת חמוצה 15% או שמנת לבישול (לפי הטעם) ואוכלים.
הערה: אם שמים לבן - לא הכרחי להשתמש במיץ לימון................בתיאבון.
מעניין מאד.. צריך לנסות.. מוזר לי קצת עניין הלבן למרק דגים..
התיבול מלח פלפל לימון וגבעולי סלרי..
מה מקור המתכון??
09/01/23
לא ידוע לי מקור המתכון, אני רק זוכרת שאימי הייתה מבשלת את המרק הזה עם לבן, בלי גבעולי סלרי, והיה לזה טעם חמצמץ כי ככה אבא שלי ז"ל אהב אותו . ....................
לא ידוע לי מקור המתכון, אני רק זוכרת שאימי הייתה מבשלת את המרק הזה עם לבן, בלי גבעולי סלרי, והיה לזה טעם חמצמץ כי ככה אבא שלי ז"ל אהב אותו .

......................אני גם מבשלת את המרק הזה, אבל בלי מיץ לימון.
.................... תוספת גבעולי סלרי או שומר זאת הגירסה שלי (שאני מבשלת) כי אני מאוד אוהבת ירקות ואני מוסיפה שמנת חמוצה 15%. ...................... טיפ קטן למי שלא אוכל דברי חלב: במקום הלבן או השמנת אפשר להוסיף חלב קוקוס.
10/01/23
https://matanot-ktanot.co.il/%d7%93%d7%92-%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%a0%d7%99-%d7%91%d7%aa%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%a5-peste-cu-mujdei-cu-mamaliguta/ ......................דג קרפיון מטוגן שמונח בת...
https://matanot-ktanot.co.il/%d7%93%d7%92-%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%a0%d7%99-%d7%91%d7%aa%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%a5-peste-cu-mujdei-cu-mamaliguta/

......................דג קרפיון מטוגן שמונח בתוך רוטב שום בתחמיץ שנקרא מוז'דיי, עם ממליגה וסלט צנוניות. ........

........*) לא ברור לי מדוע במתכון קוראים לזה דג ספניול. אני גרה באשקלון. בזמנו כשבנו את תחנת הכח "רוטנברג" באשקלון היו בבניין שלי פועלים שבאו מכפרים נידחים ברומניה., והם מאוד אהבו להכין את הדג לפי המתכון הזה. אמא שלי הייתה מכינה את הדג בצורה הזו, לפעמים גם בלי התחמיץ.

............**) דג סלומון בתחמיץ שחביבה רשמה למעלה זאת המצאה ישראלית. ברומניה לא גדלים דגי סלמון, הם גדלים במים עמוקים שבאוקיינוס. הם התחילו להגיע לשווקים ברומניה בעקבות התחברות רומניה לשוק האירופאי המשותף. זה קרה אחרי שרוב היהודים כבר עלו לארץ. ..........***) אני נמצאת בישראל מ- 1951 ואז לא היו דגים בכלל. לאט לאט הגיעו הדגים לשוק. בהתחלה היה רק דג מלוח, ואחר כך דג הקרפיון. אמא שלי ז"ל (בתו של חזן ) הכינה אותו לפי המתכונים הרומניים שידעה לבשל עוד ברומניה. בחלוף הזמן הגיעו לשוק עוד דגים מסוגים שונים.
10/01/23
מרק סלק חמוץ מתוק שאפשר לבשל עם בשר כבש עם עצמות, או חתיכות עוף . אני אישית אוהבת לבשל את המרק הזה רק עם ירקות. ...
מרק סלק חמוץ מתוק שאפשר לבשל עם בשר כבש עם עצמות, או חתיכות עוף . אני אישית אוהבת לבשל את המרק הזה רק עם ירקות. ................לפני תחילת בישול המרק לוקחים סלק אחד בינוני קטן, מקלפים ומגרדים על פומפייה בחורים הבינוניים. שמים בתוך קערית קטנה, מוסיפים לזה חומץ ושמים בצד.
בתוך סיר שמים 3 יחי' סלק חתוכים לקוביות, 1 בצל לבן חתוך לקוביות, שורש כרפס חתוך לקוביות, 1-2 גזר ושורש פטרוזיליה חתוכים לקוביות. מבשלים את הסלק חצי בישול ומוסיפים לזה אחד עד שני גבעולי "לאושטן" (היות ופה בישראל קשה למצוא את הצמח הזה אז שמים בשלמותו 1 גבעול סלרי עם העלים. מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור או לבן, צרור שמיר ומבשלים עוד כ-15-20 דקות. מוסיפים 2-3 תפוחי אדמה חתוכים ל-4 חתיכות כל אחד. בשלב הזה מוסיפים למרק את הסלק המגורד, בלי החומץ, קצת מרק עוף, ומבשלים עד שהתפוח אדמה מתרכך. מוציאים את גבעול הסלרי וזורקים. מוסיפים 1-2 כפות סוכר . מערבבים היטב וטועמים, זה צריך לקבל טעם חמוץ מתוק. אם לא מספיק חמוץ מוסיפים קצת מהחומץ שהסלק המגורד היה שרוי בפנים. אני אישית (שסובלת מעודף חומציות) מוסיפה בשלב הזה מיץ לימון ולא חומץ. אם לא מספיק מתוק - מוסיפה עוד סוכר (כמובן לפי הטעם האישי של כל אחד). מוסיפה עוד שמיר קצוץ ונותנת עוד רתיחה אחת וזהו המרק מוכן. ..................הערה: מה שחשוב ומכריע פה זה בעצם השמיר הקצוץ, הוא זה שבעצם נותן את הטעם למרק הזה.

10/01/23
חביבה יקירתי, מה עם המתכון לצ'ורבה? מחכה ומצפה
10/01/23
אקי יקרה, העליתי אותו "קצת יותר למעלה..." הוא פשוט ללא תמונה רק הקישור. הנה שוב https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=soups&id=6&start=0&rows_num=10&query_num=1...
אקי יקרה, העליתי אותו "קצת יותר למעלה..." הוא פשוט ללא תמונה רק הקישור. הנה שוב https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=soups&id=6&start=0&rows_num=10&query_num=1
10/01/23
תודה💖
אקי יקרה.. הצ'ורבה הוגשה לך אתמול 13:10.. שמך מתנוסס על התגובה..
10/01/23
חביבה יקרה אולי יש 👦מתכון רומני👧 לכרעיים או שוקיים עוף? יש לי צנצנת קנוייה של רוטב על בסיס שזיפים. יש לך מה להציע?
10/01/23
יש לי מתכון של עוף ב"גיבטש" שזה עוף עם ירקות.( לא לתלות אותי שאני מכניסה גם תבלינים כמו כורכום בהרט ולימון כבוש, כי אני אוהבת לגוון ולא הולכת כמו סרגל לפי המתכון...) בכל מקרה אפשר פשוט להשמיט מה שלא א...
יש לי מתכון של עוף ב"גיבטש" שזה עוף עם ירקות.( לא לתלות אותי שאני מכניסה גם תבלינים כמו כורכום בהרט ולימון כבוש, כי אני אוהבת לגוון ולא הולכת כמו סרגל לפי המתכון...) בכל מקרה אפשר פשוט להשמיט מה שלא אוהבים. להלן הקישור https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=meat&id=44&start=40&rows_num=71&query_num=1
Attached Picture
10/01/23
לגבי רוטב השזיפים, אין לי ממש מתכון אבל זה יכול ללכת עם מתכון לאו דווקא רומני, אלא המתכון של השף אהרוני, עוף עם גזרים וסלקים ומיץ רימונים, שאני מאוד אוהבת https://havivaskitchen.co.il/phps/display_rec...
לגבי רוטב השזיפים, אין לי ממש מתכון אבל זה יכול ללכת עם מתכון לאו דווקא רומני, אלא המתכון של השף אהרוני, עוף עם גזרים וסלקים ומיץ רימונים, שאני מאוד אוהבת https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=meat&id=66&start=10&rows_num=28&query_num=5&keywords=%D7%A2%D7%95%D7%A3&tables=meat&option=or&items_num=5&info=0&page=3&first_table=meat
11/01/23
חביבה היקרה! את מזכירה לי שאמי ז"ל הייתה עושה גיבטש', אבל במקום עוף הייתה עושה אותו עם דג קרפיון בתוך סיר פלא על פתיליה/פרימוס כאלה מיוחדים שהשתמשו בשנות ה- 50-60 . וזה היה יוצא טעים ממש ללקק את הא...
חביבה היקרה! את מזכירה לי שאמי ז"ל הייתה עושה גיבטש', אבל במקום עוף הייתה עושה אותו עם דג קרפיון בתוך סיר פלא על פתיליה/פרימוס כאלה מיוחדים שהשתמשו בשנות ה- 50-60 . וזה היה יוצא טעים ממש ללקק את האצבעות.
הי חביבה. איזה קינוחים יש לכם מרומניה על בסיס דבש?
10/01/23
איני מכירה קינוחים עם דבש, רק עוגות דבש וזה לא ממש רומני.. מכירה עוגיות בקלאווה שמסוגן אכלתי גם ברומניה בילדותי. במתכון שאצרף אומנם אין דבש אבל יש סירופ סוכר שניתן להחליף בדבש. בקלאווה של תקווה http...
איני מכירה קינוחים עם דבש, רק עוגות דבש וזה לא ממש רומני.. מכירה עוגיות בקלאווה שמסוגן אכלתי גם ברומניה בילדותי. במתכון שאצרף אומנם אין דבש אבל יש סירופ סוכר שניתן להחליף בדבש. בקלאווה של תקווה https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=cakes&id=38&start=0&rows_num=1&query_num=5&keywords=%D7%91%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%95%D7%94&tables=cakes&option=or&items_num=5&info=1&page=1&first_table=cakes
Attached Picture
10/01/23
חביבה, את אוצר בלתי נדלה!
אני מצטרפת לקביעה של רחיקה..
אני אקח את הסלק גזר רימונים ללא עוף.. ובקלאווה?? לא אכלתי אולי 40 שנים.. התמונה מעוררת תאבון..
תודה לחביבה על כל השפע הזה..
10/01/23
תודה רחיקה ושושנה, יש לי אתר שבו קיבצתי את שלל המאכלים והמתכונים לפי קטגוריות וכמובן כולכם /ן מוזמנים לבקר בו. משם אני מעלה לכם אותם לפי בקשתכם. להלן הקישור ותודה על המחמאות😊 https://havivaskitchen.co...
תודה רחיקה ושושנה, יש לי אתר שבו קיבצתי את שלל המאכלים והמתכונים לפי קטגוריות וכמובן כולכם /ן מוזמנים לבקר בו. משם אני מעלה לכם אותם לפי בקשתכם. להלן הקישור ותודה על המחמאות😊 https://havivaskitchen.co.il/index.php האתר הוא מעשה ידיה להתפאר של בתי דנה🌷
היי חביבה יש לך מתכון טוב ללחם תירס?
15/01/23
אתה מתכוון ממליגה? לחם תירס או "ממליגה"רומנית https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=tosaf&id=6&start=0&rows_num=1&query_num=5&keywords=%D7%9E%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%92%D7%94&tabl...
Attached Picture
15/01/23
ויש גם ממליגה עם גבינות https://havivaskitchen.co.il/phps/display_recepy.php?kind=kishes&id=42&start=0&rows_num=1&query_num=5&keywords=%D7%9E%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%92%D7%94+%D7%A2%D7%9D+%D7%92%D7%91%D...
Attached Picture
15/01/23
ערב טוב, יואל יש המתכון המצויין של רות סירקיס בספרה "מהמטבח בהנאה", עמ' 317.
זה היה בינואר 2023..

אז שמחנו גם עם אקי הידענית המופלאה.. 🥳😍

מילי בעלת הזכרונות..🫂😍

אייכן??
לאן נעלמתן??
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה