חמישי הגיע מה נבשל לשבת
חמישי הגיע מה נבשל לשבת..
השבוע הינו שבוע של זכרונות מרים
איך לכל הרוחות זה קרה??
איך ייתכן שמיליוני יהודים הושמדו במדינה באמצע אירופה??
לא באיזה חור שכוח אל.. באמצע אירופה..
איך קרה שאיש לא עשה מאום להפסיק את זה??
שום סיבות.. שום תירוצים.. שום מענה מלומד לא ישיבו על השאלות הללו..
איך מדינות כמו איטליה הולנד שיתפו פעולה??
למה לא קם מישהו ועשה מעשה??
זה בלתי נתפס.. לגמרי בלתי נתפס..
וקשה עד מאד לעבור לשגרה.. לחיי יום יום.. זה לא שאיננו חושבים על זה כל השנה.. אנחנו כן.. זה לא עוזב את המחשבות.. את התודעה..
ואישית אינני חושבת שיש להעניש את הטייס.. הוא דיבר מדם ליבו.. מי לא מבין את זה??
ואיך עוברים מכאן למעשים היום יומיים שלנו
חמישי הגיע וצריך להתכונן לשבת
ספרו לנו מה הינכם מתכננים לסופש
מה תכינו.. מה תבשלו ומה תאפו..
היכן תבלו ועם מי
שתפו
שמחו אותנו..
אני אכין צ'ילי קון קרנה טבעוני של מנץ
עגבניות ממולאות אורז וירקות
קולסלואו סלט כרוב גזר ומיונז
סלט ירקות ישראלי
לפתן תפוחים

מטגנים בצל ופלפל
מוסיפים טחון מן הטבע ורסק עגבניות
מוסיפים קופסא שעועית ברוטב עגבניות ו4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
מוסיפים 3 עלי דפנה
מלח ופלפל
פפריקה
אלה הוראותיה המדוייקות
אני הכנתי כנל בשינוי הטחון הטבעוני..
במקומו הוספתי 2 סלסלות פטריות חומות
וגם
בדרך כלל אני מעדיפה שעועית מוקפאת אדומה..
אלא מה - המתכון עם השעועית המשומרת הרבה הרבה יותר טעים..
גוט שאבעס אונד געזונט..
ואנחנו בקהילת אוכל לא שוכחים. ואישית איננו סולחים. וגם אני בעד הטייס.
לשבת נכין מרק ירקות עם איטריות דקות
כדורי בשר ברוטב עגבניות
פסטה אל אוליו ושום
סלטים מירקות שונים
מאפינס אגוזים
שבת שלום ושששש:)
יש לי מלאי גדול במקפיא. המנה האהובה עליי מתרד זה חומוסים ותרד. וגם פשטידות.
הכנתי בורקס מתרד וגבינות וגם מתרד ותפוחי אדמה.
יש לכם מנה טובה וקלה להכנה מתרד?
פריטטות תרד
300 גרם תרד
1-2 ביצים
3-5 כפות פתיתי שיבולת שועל
גבינה צהובה
גבינה בולגרית
מלח ופלפל שחור
מטגנים והופכים.. מכבים אש ומשאירים מחבת מכוסה..
איך תכיני את הבורקס כבד?? הסבירי נא..
אולי אכין ירקות ממולאים, פלפלים, קישואים, חצילים...
וגם מתכננת לאפות בתנור לפתות, קולורבי, גזר וארטישוק ירושלמי, לפני שאין להשיג לפת.
תלוי מה יהיה מחר אצל היקרן. ותלוי כמה חשק יהיה לי לבשל.
מקסימום אוכל סלט ירקות עם טחינה. טעים ובריא
מאז שגיליתי את הטחינה של הר ברכה.. אני אוכלת ואוכלת..
מתנצלת שלא צירפתי עדיין את המתכון לצי'לי קון קרנה. הייתי "מגוייסת" ביומיים האחרונים ומיד מתחילה להכין את ארוחת הצהריים המשפחתית... אעשה זאת מחר בבוקר.
שושנה,
מה מיוחד בטחינה "ברכה" שאת מהללת? במבחן איכות, וכו' שהיה פעם ב"כל בוטק" טחינה "אל ארז" זכתה במקום ראשון, אבל מאז... זרמו הרבה מים מתחת לגשר.
סוף שבוע טוב לכולן-ם ☺️
טחינה הר ברכה נורא טעימה.
היא מיוצרת במפעל של השומרונים, וזו עוד סיבה לקנות אותה. זו קהילה שהולכת ונעלמת....
אני קונה אל ארד, גם טעימה מאד וגם כאמירה פוליטית. החרימו אותם בחברה הערבית כי תמכו בלהט"בים, אז אני מקפידה לתמוך בהם.
מרק סולת
ירקות בתנור
דגים ממולאים גפילטעפיש
עוף ממולא באורז
סלטים שונים
עוגת דבש צמחונית
שבת שלום ושששש:)
1 גזר
1 קישוא
1 כולרבי
1 תפוח אדמה
4-5 שיני שום
1 שורש סלרי והעלים
פטרוזיליה
1 כוס סולת
מלח ופלפל שחור
מטגנים את הירקות דקה או שתיים. מוסיפים את המים ומבשלים חצי שעה. מוסיפים את הסולת ומערבבים למניעת גושים.
מבשלים יחד עוד חצי שעה. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים.
שימי לב שלא יהיו גושים.
מוסיפים מים במידה והמרק סמיך מדיי.
לבריאות.
בין הפגנות, כל שבוע בנהלל עם אנשים נפלאים. מלח הארץ.
בנוסף הייתי בחופש. מין חופש בית כזה עם טיולים קצרים בסביבה ופגישה עם חברות. לא אוהבת לצאת כשכולם בחופש, מין סנובית כזאת, אבל נפלה לידי הזדמנות פז של העדרות קצרה מהעבודה עם חופשה ארוכה.
חוץ מזה לאחרונה יש לנו הרגל רע מאד לקבור כל שבוע בנהלל את טובי אנשינו. מקוה להגמל מההרגל הזה.
חוץ מזה החתול בילה את הלילה אצל הוטרינר כך שלא משעמם לי. הוא בסדר ויחזור עוד מעט הביתה.
ולעניננו:
יהיה סלט ופשטידת זוקיני ופטריות כמו בשבוע שעבר עם סלט.
חוץ מזה מצרפת מתכון לבראוניז.
קופסת שימורים חומוס לשטוף במים ושליש כוס סירופ מייפל לערבב בבלנדר.
חצי חבילת שוקולד. קצת מים. להמיס במיקרו. מאחר ואין לי מיקרו אני מבשלת בסיר על אש קטנהץ
חצי כוס חמאת בוטנים
להוסיף את החומוס
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית תמצית וניל
להעביר לתבנית.
לשטח.
להוסיף למעלה שוקולד.
20 דקות אפיה ב-180 מעלות.
לקרר ולחתוך.
שבת נפלאה לכולם.
הבראוניז שלך ראויים לכל שבח..
הא.. מיקרו מסוכן לבריאות.. אל תקני..
אמן לברכותייך..
תודה על האיחולים.
לגבי מיקרו זו החלטה מודעת. לאישי היה קוצב לב ולכן היה אסור להפעיל מיקרו לידו. בארמון בו חיינו, בית קיבוצי שאני כל כך אוהבת, לא יכולתי להפעילו כשהוא לא בסביבה ומשם ההחלטה לא לקנות מיקרו. 15 שנים שהוא כבר לא איתנו, אבל אני מרגישה שההחלטה היתה נכונה לי ועדיין נכונה ולכן חיי טובים גם בלי מיקרו.
ניסיתם פעם לאפות דג בטחינה ?? או ביוגורט?? מעדן..
לגבי טחינה הר ברכה.. הטחינה טעימה מאד.. אין לי מושג איך ולמה.. פשוט טעים לי.. וכרגע כנראה שיצרני הטחינה הטובה הזאת אינם חמדנים והמחיר סביר..
1 קילו 30 שח..
רחיקה יקרה.. יפה צידך לפרגן לתושבי הר ברכה.. וליצרני אל ארד..
אני לא נכנסתי בשבת למוטקה.. ולא לשום מקום אחר..
היללו את אחווה ואחווה מלאה בטעם של קמח..
אז מה אני יודעת??
מעניין מה הסוד שלהם?? אולי מישהו/י מוכנן/ה לטלפן לשם ולהשיג ראיון??