שבועות- מתכונים לחג
פוסט לחג שבועות.
אני כמובן אצרף מתכונים טבעוניים. תראו שזה מאד פשוט.
שושנה וכל חברות וחברי קהילת אוכל ישתפו מתכונים רבים ושונים.. וגם את התוכניות שלנו לחג.. מי חוגג עם מי ואיפה.. לאן מטיילים ועוד תוכניות לסופש החג..
🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌴🌳🌲🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
המתכונן הראשון שאני מצרפת עוגת גבינה הוא של השף הלבן דוקא בגלל שהם לא מתמקדים בטבעונות ואני חושבת שזה מראה איזה מתכונים פשוטים יש.
עוגת גבינה טבעונית- השף הלבן
לקלתית-
180 גרם ביסקויטים מרוסקים דק
1/3-1/2 כוס שמן קוקוס
לבלילה-
3 גביעים (750 גר') ממרח סויה אלטרנטיב בטעם טבעי בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גר') סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
1/3 כוס קמח לבן
1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל או עוד 1/4 כוס קמח לבן
1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן (יש בכל סופר)
3 כפות שמן קוקוס
גרידת קליפת לימון
חצי לימון סחוט טרי
לציפוי-
150 מ"ל קצפת צמחית
לקישוט דובדבנים/תותים/אוכמניות.
תבנית עגולה/קפיצית 20-22 ס"מ
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בניר אפיה
הכנת הקלתית-
בקערה מערבבים ביסקויטים ושמן קוקוס עד שכל הפירורים לחים. מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים אותם היטב לתחתית ולדפנות
אופים כ-10 דקות ומוציאים לצינון.
מורידים את המעלות ל-160.
ממיסים בסיר או במיקרוגל שוקולד לבן עם שמן קוקוס.
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה ומערבבים בעזרת מטרפה עד לאיחוד (זה בסדר אם יש מעט גושים)
מעבירים את הבלילה לתבנית עם קלתית הביסקויטים דופקים את התבנית על משטח העבודה מספר פעמים להוצאת בועות ומכניסים לתנור ל-70-75 דקות.
כשהעוגה יציבה בקצוות וחלקה האמצעי מעט רוטט, ניתן להוציא את העוגה מהתנור. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים אותה למקרר למשך 12 שעות לפחות.
לקראת ההגשה מקציפים את הקצפת במשך 2-3 דקות עד לקבלת קצפת יציבה.
מורחים שכבה דקה על העוגה הקרה, מקשטים בפירות ומגישים.
בהמשך אצרף עוד מתכונים לחג.
בהצלחה לכולנו.
שושנה הוסיפה תמונת עוגת גבינה טבעונית..

לקיתי בדלקת בכף היד.. כאבים איומים.. אמתי מונחת בתוך צעיף.. לא אוכל להזיזה..
תצטרכו להסתדר בלעדיי זמן מה..
כרית חימום?
https://shop.super-pharm.co.il/health/medical-devices/pain-relief-medications-and-treatments/hot-water-bottles-and-heating-pads/%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D-%D7%A0%D7%A2%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%9C%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%9F/p/539688
גם אני מרגישה שחימום יסייע .. למרות שאתרי הקופח ממליצים על קירור.. תודה לך😅
ואם כואב, קחי משהו להרגעת הכאב.
כשכואב, השרירים מתכווצים והכאב גדל
גם הלילה התעוררתי מכאבים בלתי נסבלים.. זה בגלל שאין לי גבולות..
https://www.motke.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94_%D7%91%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94/1336577
הפתרון הינו מנוחה מוחלטת של כף היד.. אז בהמשך היום רק חברות וחברי הקהילה בשטח..
בקבוק חם.. וחיבוקים עם מאג קפה..
תודה לך..🔥
בתקווה שמנוחה מוחלטת של הזרוע וכף היד תזרז את ההחלמה..
ויש לך מתכונים לשבועות לחברות/י הקהילה??
אני מכינה רוטב לסלט חסה מיוגורט כבשים ומיונז טעים ומדהים..
הקלדה באגודל שמאל מתסכלת ואיטית..
המשיכי נא להעשיר🙋
1 חסה משי או רכה אחרת לא ערבית
1/2 כוס אגוזי מלך
1 כוס ענבים
1/2 כוס חמוציות מוקפאות או 1.5 כוסות ענבים או 2 צבעי ענבים
250 גרם חלומי חתוך לפרוסות ומטוגן
לקערה מכניסים את החסה והפירות והחלומי המטוגן.
את הרוטב יוצקים לפני ההגשה כדי לשמור מפני נבילת העלים.
לרוטב
1 כף מייפל
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף דיז'ון
מלח
פלפל שחור
עלעלי טימין
מנערים לאמולסיה בצנצנת
בהמשך תפוחי אדמה וגבינות. חחחח:)
שעות של הכנות חיפושים והקלדות.. תודה מיוחדת לך..
בלינצ'ס ולזניה לשושנה בובק'ה😊
מה צריך
רוטב עגבניות (תבנית מלבנית 38 ס״מ)
1 בצל קצוץ
3 כוסות עלי תרד קצוצים
2 שיני שום כתושות
10 עגבניות קצוצות
1 כף כל תבלין: אורגנו, בזיליקום
2 כפות רסק עגבניות אורגני
מלח פלפל על פי טעם
רוטב בשמל
1/2 1 כוסות קשיו מושרה ללילה או מבושל 20 דקות
2 כפות פתיתי שמרי בירה
1/2 כפית כל תבלין: מלח, שום גבישי
1 כוס חלב סויה לא ממותק
ציפוי
3-4 כפות שמרי בירה
שמן זית
לזניה
1 חבילה דפי לזניה (רגיל או נטול גלוטן)
מה עושים
רוטב עגבניות
במחבת לטגן בצל עד שמזהיב
להוסיף תרד ולערבב יחד עד שמצטמצם
להוסיף שום ולערבב יחד דקה שתיים
להוסיף עגבניות ולבשל יחד 10 דקות לערך
עד שמסמיך מאוד וכל העגבניות מעוכות
להוסיף תבלינים ורסק עגבניות, לערבב ולבשל עוד דקה שתיים
להניח בצד
רוטב בשמל
בבלנדר להניח את כל מרכיבי הבשמל
לעבד למשחה חלקה
הכנה
להדליק תנור על 180 מעלות
לזלוף כף גדושה רוטב עגבניות לתבנית ולשטח על כל התחתית
להניח מעל דפי לזניה
להניח מעל רוטב עגבניות בנדיבות ולמרוח על כל הדפים
להעביר כפות של רוטב בשמל
להניח מעל דפי לזניה וחוזר חלילה
בשכבה האחרונה למלא רוטב עגבניות בנדיבות
להקפיד שהרוטב יכסה את הדפים לחלוטין ובמיוחד את הפינות
ציפוי ואפייה
לפזר מעל הלזניה שמרי בירה בנדיבות
לזלוף מעל שמן זית
לאפות 45-50 דקות
שימו לב- אם החלק העליון מתחיל להשחים אבל הדפים עדיין לא התרככו- להניח נייר אלומיניום מעל התבנית ולהמשיך לאפות עד שסכין עוברת בקלות את הדפים
לקרר מעט ולהגיש חם
הערות והמרות:
לא חייב להוסיף תרד- אפשר כל ירק אחר
את הקשיו אפשר להחליף בטופו קשה
את שמרי הבירה אי אפשר להחליף, אפשר בלי אבל זה יצא הרבה פחות טעים.
מתכון מושלם של בלינצ'ס גבינה טעימים ופשוטים להכנה. קינוח שחיתות שפשוט לא תרצו להפסיק לאכול…
קל 6 בלינצ'ס גדולים
מרכיבים
לבלילה:
2 כוסות קמח לבן
1⁄2 חבילה אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות סוכר
1 כף שמן
2 וחצי כוסות מים
שמן לטיגון
למלית:
1 חב' גבינת סויה בטעם טבעי של "תנובה"
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1⁄2 כוס צימוקים
הוראות הכנה
הבלינצ'ס
מערבבים את חומרי הבלילה לפי הסדר בקערה עד לקבלת בלילה נוזלית אחידה.
מחממים מחבת ומשמנים קלות.
כשהמחבת חמה, לוקחים מהבלילה בעזרת מצקת ויוצקים למרכז המחבת. מסובבים את המחבת כך שנוצרת שכבה דקה מאוד של הבלילה, המכסה את כל פני המחבת.
לאחר כדקה, הופכים בזהירות ומטגנים למשך מספר שניות על הצד השני. מוציאים ומצננים.
מטגנים את יתר הבלינצ'ס באותו האופן עד לגמר הבלילה.
המלית והמילוי
מערבבים את חומרי המלית לבלילה אחידה.
מניחים כף גדושה מהמלית כסנטימטר מצדו האחד של כל בלינצ'ס ומגלגלים.
מצננים במקרר לכמה שעות.
מנה שכולה נחמה: שכבות של בטטה מרופדות בקרם ארטישוק ירושלמי (שמחליף את תערובת השמנת המסורתית), עלי תרד וערמונים. תבנית כזו יכולה להיות מרכז ארוחת הערב באמצע השבוע או תוספת לכל ארוחה חגיגית.
שימו לב: המתכון מתאים לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ או תבנית אובלית בגודל דומה.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
3 בטטות בינוניות קלופות פרוסות דק
לקרם ארטישוק ירושלמי
300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
להרכבת הגראטן
שמן זית לשימון התבנית
1 צרור עלי תרד קצוצים
50 גרם (1/2 חבילה) ערמונים בוואקום
אופן ההכנה
מכינים קרם ארטישוק ירושלמי
1
מניחים ארטישוק ירושלמי בסיר וממלאים מים עד גובה הארטישוק. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות, עד שהארטישוק מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול.
2
טוחנים את הארטישוק הירושלמי במעבד מזון. מוסיפים את מי הבישול בהדרגה למרקם אחיד וסמיך של שמנת.
3
מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
מרכיבים את הגראטן
4
מסדרים בתבנית שכבה של פרוסות בטטה, מורחים מעל שליש מכמות קרם הארטישוק, מפזרים חצי מכמות עלי התרד והערמונים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. מרכיבים באותו אופן שכבה נוספת של בטטה, קרם ארטישוק, תרד וערמונים ומסיימים בשכבת פרוסות בטטה וקרם ארטישוק.
5
אופים את הגראטן שעה, עד שהבטטות מתרככות וקרם הארטישוק משחים.
כולם יכולים להכין.. ללא זיקה לטבעונות.. כל המרכיבים טבעיים.. מתכון טעים להפליא..
אני חושבת שגם מי שיש להם חסימה מטבעונות, עדיף שינסו ולא יפסלו. אלה מתכונים טבעיים ובריאים. ואני בטוחה שמאד מאד טעימים.
תודה אורנה יקרה. שקדנית שלא תאמן:)
שנית, זו הטבעונות שלי. אני אוכלת כמעט רק אוכל ביתי. הדבר המתועש היחידה שיש אצלי במקפיא ולא באפן קבוע זה בורגר טבעוני שלפעמים מתחשק. אני מאמינה בתזונה טבעונית בריאה וכך נוהגת וככה הרגלתי את הדור הצעיר.
"אני לא אוכלת מוצרי חלב, והעוגה הזאת מחליפה אצלי עוגות גבינה. פעם שתיתי קוקטייל עם תוספת רוזמרין, והטעם שלו נצרב לי בזיכרון. החלטתי לשלב אותו בעוגה, והוא עדין וכלל לא משתלט. אם אתם לא מתחברים לרוזמרין, אפשר לוותר עליו או להחליף בתימין, בזיליקום או נענע".
שימו לב: ההכנה זריזה, אבל העוגה דורשת 5 שעות הקפאה. הכמות מתאימה לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
לבסיס
1 כוס שקדים על קליפתם
1 כוס שבבי קוקוס
10 תמרים מזן מג'הול מגולענים
1/2 כף שמן זית
5 עלי רוזמרין טריים
למלית
1 כוס מים פושרים
3/4 כוס סירופ מייפל
עלים מ־1 ענף רוזמרין
4 כוסות אגוזי קשיו מושרים 4 שעות ומסוננים
2/3 כוס שמן קוקוס נוזלי או חמאת קקאו מומסת
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית משחת וניל
4 תאנים (רצוי מזנים כהים) חתוכות לפרוסות בעובי 2/1 ס"מ
להגשה
1 ענף רוזמרין
אופן ההכנה
1
משמנים תבנית בשמן זית.
מכינים את הבסיס
2
טוחנים בבלנדר או מעבד מזון את כל מרכיבי הבסיס לתערובת במרקם אחיד ומעט גרגירי.
3
מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים ומהדקים לתחתית. מקפיאים למשך שעה.
מכינים את המלית
4
טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי המלית, למעט תאנים, לתערובת חלקה.
5
מסדרים פרוסות תאנים על הבסיס בצמוד לדופן התבנית. יוצקים את המלית עד כיסוי התאנים ומיישרים. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים ל־4 שעות (אפשר לילה שלם).
6
כחצי שעה לפני ההגשה מעבירים את העוגה מהמקפיא למקרר. מקשטים בענף מורן בודניק רוזמרין וחותכים עם סכין רטובה.
לצזיקי
300 גרם (1 חבילה) טופו רך חתוך לקוביות בינוניות
1/2 כוס אגוזי קשיו מושרים במים 30 דקות ומסוננים
1/2 כוס מים קרים רצוי מסוננים
200 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי שמיר קצוצים
4-3 עלי נענע קצוצים
1 שן שום קצוצה
מיץ לימון מ-1/2 לימון
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
לקרוטונים
4 פרוסות לחם כפרי עבות קרועות ביד
2 כפות שמן זית
קורט מלח
להגשה
עלי פטרוזיליה ושמיר
שמן זית
מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה
מכינים את הקרוטונים
1
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים קרעי לחם בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ואופים 12 דקות עד להזהבה יפה.
מכינים את הצזיקי
2
טוחנים בבלנדר טופו, קשיו ומים לתערובת חלקה במרקם של גבינת שמנת רכה או לבנה. במידת הצורך עוצרים את פעולת הבלנדר, מנקים את השוליים בעזרת מרית וממשיכים לטחון. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים. מעבירים לקערה.
3
מוסיפים לקערה את יתר חומרי הצזיקי ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
4
טובלים עלי פטרוזיליה ועלי שמיר במי קרח, מוציאים ומנערים.
5
מורחים את הצזיקי על צלחת הגשה, מניחים מעל את הקרוטונים ועשבי התיבול, מזלפים שמן זית, ממליחים ומגישים.
4 חריצי גבינה בקוטר 8 ס"מכ־5 שבועותקלכשרטבעוני
הדפסה
להכנת חריצי גבינה עגולים מצטיידים בארבעה או חמישה רינגים ממתכת.
להרכבת הגבינה משתמשים ב־5 רינגים בקוטר של 8 ס"מ משומנים במעט שמן זית.
לגיוון אפשר להשתמש בתבלינים ועשבי תיבול יבשים לפי הטעם.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
4 כוסות אגוזי קשיו טבעיים אורגניים (450 גרם)
⅔1 כוסות מים (420 מ"ל)
2 כפיות מלח (10 גרם)
1 כפית יוגורט קשיו או מי כרוב כבוש או גבינת קשיו קודמת
אופן ההכנה
1
טוחנים בבלנדר את כל חומרי הגבינה למחית חלקה מאוד.
2
מעבירים את המחית לקערה ומכסים בבד. משאירים בטמפרטורת החדר 48־72 שעות ומערבבים פעם ביום. טועמים ובודקים שהתערובת כבר תוססת וחמצמצה כמו יוגורט.
3
בסיום תהליך ההתססה (אם רוצים לגוון את העיסה בתיבול, זה הזמן להוסיף את התבלינים ולערבב אותם היטב לתוך העיסה) מניחים את הרינגים על מגש. מורחים שמן זית בעזרת מברשת על הדפנות הפנימיות של כל הרינגים וממלאים אותם בתערובת.
4
מכניסים את המגש למקרר. כעבור 2־4 ימים משחררים את העיסה המתקשה מהרינגים ומשאירים אותה על המגש.
5
מייבשים במקרר 4 שבועות ובכל שבוע הופכים את הגבינה, שמתקבלת רכה מבפנים עם מעטה צמיגי.
טיפים
חשוב להקפיד על עיסה חלקה. גושים, אפילו קטנים ומעטים, פוגמים בטעם. אם הבלנדר שלכם לא מספיק חזק, משרים את הקשיו במשך ארבע שעות כדי להקל את הטחינה.
איך שומרים את הגבינה? הכי טוב במקרר, כשהיא חשופה לאוויר יבש. כך היא תמשיך להתייבש ולא תתקלקל. אפשר לאפסן אותה גם בקופסה, אך חיי המדף שלה יתקצרו.
מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 172 גרם למנהיחידה (תלוי בגודל המנה)
הפשטידה
תפוח אדמה - 5 יחידה בינונית - סה"כ (845 גרם) קלופים ומבושלים
בצל - יחידה גדולה (322 גרם) קצוץ
פטריות - 6 גודל ממוצע - סה"כ (150 גרם) פטריות שמפיניון קצוצות
שמן זית - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל) כתית מעולה - לטיגון
אפונת גינה מוקפאת - כוס (128 גרם) מופשרת
גרעיני תירס מוקפאים - כוס (175 גרם) מופשרים
קמח חומוס - כף שטוחה (12 גרם)
קמח אורז מלא - 2 כף שטוחה - סה"כ (24 גרם)
קמח עדשים אדומות - כף שטוחה (12 גרם)
מלח - 1/2 כפית שטוחה לפי הטעם
פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה לפי הטעם
כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה לפי הטעם
תרסיס שמן קנולה - 6 מנה - סה"כ (2 מ"ל) לשימון התבנית
הציפוי
קורנפלקס ללא גלוטן - 2 כף - סה"כ (12 גרם) טחון (או פרורי לחם ללא גלוטן)
פפריקה - 1/2 כפית שטוחה לפי הטעם
אבקת שום - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם) לפי הטעם
- פרסומת -
אופן הכנת המתכון
1
מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה ומערבבים עם הקמחים.
2
מטגנים במחבת את הבצל והפטריות בשמן הזית עד להזהבה וריכוך (כ- 10 דקות).
3
מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה ומשטחים בתבנית משומנת.
4
מפזרים מעל הפשטידה את פירורי הקורנפלקס, הפפריקה ואבקת השום.
5
אופים בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 40 דקות או עד שקיסם יוצא ללא פירורים ממרכז הפשטידה.
6
מוציאים להתקררות וחותכים לקוביות.
7
בתיאבון
מצרכים למתכון
18 מנות/יחידות, 140 גרם למנהיחידה
כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם) מפורקת לפרחים, מנוקה ומבושלת
תפוח אדמה - יחידה גדולה (323 גרם) מבושל
בצל - יחידה גדולה (322 גרם) קצוץ דק
שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל) לטיגון הבצל
גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם) מגורר בפומפייה
קישוא זוקיני - יחידה בינונית (218 גרם) מגורר בפומפייה
קמח אורז מלא - 2 כף שטוחה - סה"כ (24 גרם)
קמח קינואה - 2 כף שטוחה - סה"כ (24 גרם)
קורנפלקס ללא גלוטן - מנה (30 גרם) טחון למרקם פירורי
מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
כורכום - 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם
מלח - 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם
פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה לפי הטעם
שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל) לשימון התבנית
שמן זית - 18 כף - סה"כ (180 מ"ל) כף לשימון מעל כל מאפין
חוויאג` - 1/4 כפית לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
1
מועכים את הכרובית ותפוח האדמה המבושלים לפירה.
2
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה. מוסיפים אליו את הגזר והזוקיני, ומערבבים יחד 5 דקות.
3
מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה, וממלאים בתבנית מאפינס משומנת.
4
אופים בחום של 175 מעלות למשך כ- 45 דקות.
5
מחכים להתקררות ושולפים את מאפינס הכרובית והירקות מהתבנית.
6
אוכלים ונהנים.
הכנות
20 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 12 שעות (קרור)
מה צריך
קלתית (תבנית קפיצית 22 ס״מ או מלבנית 30/20)
250 גרם ביסקוויטים לבחירתכם מרוסקים דק דק דק
⅓ עד ½ כוס שמן קוקוס מומס / חמאה טבעונית מומסת
מילוי
600 גרם גבינת שמנת טבעונית
200 גרם יוגורט טבעוני בטעם טבעי (ביו כאלו שיש בכל סופר)
¾ כוס שוקולד לבן מומס (הערה ותחליפים בתחתית המתכון)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון
גרידת קליפה מחצי לימון
¾ כוס סוכר לבן (כדי לשמור על הצבע של העוגה)
½ כוס אבקת סוכר
קולי אוכמניות
200 גרם ריבת אוכמניות
50 גרם אוכמניות טריות (לא חובה)
מה עושים
קלתית
להדליק תנור על 175 מעלות
בקערה לערבב ביסקוויטים מרוסקים ושמן קוקוס / חמאה
לערבב טוב, להוסיף שמן עד שהפירורים מתאחדים לגוש יחסית יציב כשלוחצים אותם בכף היד
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת כוס להדק טוב לדפנות ואז לתחתית
לאפות 20 דקות, להוציא ולהניח בצד
מילוי
להניח את כל מרכיבי המילוי בקערה
בעזרת בלנדר מוט לעבד לבלילה אוורירית ואחידה (אפשר גם בבלנדר או במקציף חשמלי)
להעביר מעל הקלתית (לא צריך לחכות שהיא תתקרר) וליישר
להניח במקרר 12 שעות להתייצבות
קולי אוכמניות
לאחר 12 שעות, במחבת קטנה או במיקרו לחמם ריבת אוכמניות עד שמתקבלת תערובת סמיכה ונוזלית
לקרר 5-10 דקות
להוציא את העוגה מהמקרר לזלוף מעל את רוטב האוכמניות, לפזר מעל אוכמניות טריות ולהגיש.
פשוטה להכנה, טעימה, ללא גלוטן
לתבנית קפיצית/סיליקון בקוטר 20 ס"מ
המתכון:
המצרכים:
400 מ״ל קרם קוקוס עם 20% שומן לפחות
כוס ו 1/4 קשיו מושרה כשעתיים
5 כפות שטוחות קמח טפיוקה או קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
1 אריזה של אינסטנט פודינג וניל טבעוני – אורגני
2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה – אורגני
250 גרם יוגורט סויה בטעם וניל/טבעי
1/2 כוס סוכר טבעי בהיר
1/3 כוס חלב צמחי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
להכין תבנית קפיצית קטנה, כדי שהעוגה תצא בגובה יפה.
לרפד בנייר אפייה ולשמן אותו היטב גם בתחתית וגם בדפנות.
לטחון תחילה את הקשיו (לאחר השרייה) עם קרם הקוקוס והקמח שבחרתם למרקם חלק בבלנדר טוב.
להעביר את שאר המצרכים לבלנדר ולערבל מעט כדי לקבל בלילה חלקה ואחידה.לטעום אם מספיק מתוקה לטעמכם, להוסיף אם בא לכם אותה מתוקה יותר.
להעביר לתבנית שהכנתם מראש ולהכניס לאפייה של שעה.
לוודא שהעוגה מוזהבת מלמעלה.
להוציא בעדינות ולתת לה לנוח ולהתייצב לפחות שעתיים.
אופציות:
קרם לבן לבן : 1 כוס יוגורט סויה, לאחר סינון קל בעזרת בד חיתול.
מעט מיץ לימון
סירופ מייפל להמתקה עדינה
לערבב היטב ולהניח יפה מעל העוגה, בעודה פושרת, לא חמה.
קונפיטורה של תותים או מיקס פירות יער מעל.
גבינה
1 וחצי כוסות שקדים קלופים מולבנים
1/2 כוס קשיו טבעי
2 כפות מיץ לימון
1 כפית חומץ
1/2 כפית שום גבישי
מלח על פי טעם
1/4 כוס מים
2 כפות פתיתי שמרי בירה (לא חובה)
תוספות
זיתים, שום שמיר, זעתר ועוד
קרקרים
1 כוס קמח כוסמין מלא
1/2 כוס שקד טחון
2 כפות פשתן טחון (אפשק לטחון לבד בבלנדר / מטחנת תבלינים)
3 עד 4 כפות שמן זית
3-4 כפות מים
1/2 כפית כל תבלין: מלח, פלפל, טימין, שום גבישי
מה עושים
גבינה
מלבד שמרי הבירה להניח את כל מרכיבי הגבינה במעבד מזון
לעבד למשחה חלקה- להוסיף עוד מים רק במידת הצורך
להוסיף שמרי בירה ולעבד עוד כמה רגעים
להעביר לשלושה כלים עם מכסה ולהוסיף תוספות לכל גבינה (הערה בתחתית המתכון)
לערבב טוב, לאכול מיד או להניח במקרר להתייצבות (תחזיק 5 ימים בקרור)
קרקרים
להדליק תנור על 165 מעלות
בקערה להניח קמח כוסמין, שקד טחון, פשתן טחון ותבלינים, לערבב טוב
להוסיף שמן ומים וללוש לגוש אחיד- להוסיף מים רק במידה הצורך (אם הבצק יבש)
לרדד בין שתי ניירות אפייה למלבן בעובי 1/2 ס״מ
לחתוך לקרקרים באיזה צורה שאתם אוהבים
לאפות 18-20 דקות עד שיציב וקרקרי, לקרר ולשמור בכלי סגור
להגיש עם הגבינות וכוס יין 🙂
גבינה (300 גרם)
2/3 כוס שקד פרוס קלוף (מושרים ל5-6 שעות- הערה בתחתית המתכון)
1/3 כוס קשיו (מושרים ל5-6 שעות)
מיץ מלימון אחד טרי
1 כפית משחת מיסו לבן (לא חובה!)
מלח על פי טעם
1 כוס מים
מה עושים
גבינה
בבלנדר להניח את כל המרכיבים
לעבד למשחה חלקה לחלוטין (4-5 דקות)
להעביר לכלי מתאים ולהניח במקרר לשעה לפחות
להגיש קר (לשמור בקרור עד 5 ימים)
הערות
את השקד אפשר להחליף בקשיו
אפשר להוסיף כל מיני תוספות טעימות (עירית, שום שמיר, פלפל שחור גרוס, פסטו, עגבניות מיובשות וכו')
לגבינה בטעם קצת יותר צ'דרי אפשר להוסיף 2 כפות פתיתי שמרי בירה
אם יש לכם בלנדר חזק ממש (JTC, VITAMIX) אין צורך להשרות את השקדים / קשיו.
קיש טבעוני עם תרד ועגבניות שרי- אולגה טוכשר
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית פאי בקוטר 22-24 ס"מ:
בצק קלתית:
280 גרם (2 כוסות) קמח
100 גרם נטורינה קרה, חתוכה לקוביות
1 כף סוכר
½ כפית מלח
100 מ"ל (6-7 כפות*) מים קרים
מלית:
1-2 כפות שמן זית
14 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
1 חבילת עלי תרד (אצלי ניו זילנדי)
מלח ופלפל
רויאל טבעוני:
450 גרם (1.5 חבילות) טופו תנובה אלטרנטיב בטעם טבעי, מסונן ומיבש
120 מ"ל (1/2 כוס) משקה סויה בריסטה תנובה אלטרנטיב
3 כפות שימרי בירה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
½ כפית אבקת שום
קישוט:
2-3 כפות שימרי בירה
חצאי עגבניות שרי
אופן הכנה:
מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הנטורינה, הסוכר והמלח, ומעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק יבשים. מוסיפים את המים בהדרגה עד שהפירורים מתאחדים לכדי בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה. מועכים לדיסקית, מניילנים ומעבירים לקירור של כ-20-30 דקות.
בינתיים מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומקפיצים את עגבניות השרי עד שהן מתחילות להתרכך. מוסיפים את עלי התרד ומחכים כמה דקות עד שהם מתחילים להגיר נוזלים ולהתכווץ. מערבבים, מתבלים ומקפיצים עוד כדקה. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
מכינים את הרויאל: שמים את כל הרכיבים בקערת מעבד מזון וטוחנים למשחה חלקה במרקם יחסית סמיך. טועמים ומתקנים את התיבול. שומרים בצד. אפשר לעשות את השלב הזה גם בעזרת בלנדר מוט.
מייצרים את הקלתית: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול גדול יותר בכמה סנטימטרים מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק בעדינות לתבנית (מומלץ להיעזר במערוך) ומצמידים אותו לתחתית ולדפנות. חותכים את הקצוות המיותרים ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מעבירים את התבנית למקפיא ל-20 דקות לפחות.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרכיבים את הקיש: מורחים בתחתית הקלתית המקוררת כחצי מכמות הרויאל. מסדרים מעל בצורה חופשית את התרד (כדאי לסחוט אותו) ואת העגבניות ומכסים בחצי הנותר של הרויאל. מיישרים, מפזרים מעל שימרי בירה, מקשטים בחצאי עגבניות ומכניסים לתנור.
אופים כ-40-45 דקות, או עד שהקיש מזהיב וטיפה נסדק בחלק העליון. אפשר ב-10 הדקות האחרונות להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון.
מוציאים מהתנור, מצננים טיפה ומגישים. מומלץ עם תוספת ירקות או סלט.
שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
כל תהליך הכנת הקיש מצולם ונמצא באינסטגרם שלי בהיילייט "קיש טבעוני".
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן או מלא. תצטרכו קצת פחות מים. תוסיפו בהדרגה עד שמתקבל בצק רך כמו פלסטלינה.
אפשר להחליף את הנטורינה ב-80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס קר מוצק.
אפשר לוותר על הסוכר בבצק, אבל הוא עוזר להשחמה יפה של הקלתית.
להכנת הבצק תצטרכו בין 6 ל-7 כפות מים קרים. תוסיפו בהדרגה עד שיתקבל בצק רך כמו פלסטלינה.
אפשר להשתמש בכל סוג תרד.
אפשר להשתמש בכל סוג של טופו קשה.
אפשר להשתמש בכל סוג של חלב צמחי, עדיף לא ממותק.
שימרי בירה הם תוספת טעם "גבינתית" ואני ממליצה לא לוותר עליהם. היום ניתן להשיג שימרי בירה בכל רשתות שיווק וכמובן בחנויות טבע.
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
קלתית:
280 גרם (2 כוסות) קמח
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס קר או רך, אך לא נוזלי
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף פטרוזיליה או שמיר מיובש (אופציונלי)
110 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) מים קרים
מלית:
4 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום, קצוצות
1 חבילה עלי תרד טריים
2 סלסילות פטריות שמפיניון / יער, חתוכות לקוביות בינוניות
300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי
2 כפות משקה סויה תנובה
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
2 כפות שמרי בירה
1 בטטה בינונית, חתוכה לפרוסות עגולות דקות
הגשה:
עלי בזיליקום טריים
אופן הכנה:
מכינים את הקלתית: שמים בקערת מעבד מזון את כל מרכיבי הקלתית, למעט המים, וטוחנים בפולסים עד שמתקבלים פירורי בצק יבשים. מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.
שמים את הבצק בתבנית ומשטחים בלחיצות האצבעות מהמרכז לשוליים עד שנוצרת קלתית דקה ויפה. מהדקים אותה היטב לדפנות ומיישרים את הקצוות. דוקרים את התחתית בעזרת מזלג ומעבירים לקירור.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מכינים את המלית: מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום תוך ערבוב, עד שהם מתחילים טיפה להזהיב. מעבירים לצלחת.
מוסיפים עוד כף שמן ואת התרד ומאדים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל לאבד מנפחו ומתרכך. סוחטים את התרד ומסננים את הנוזלים שנשארים במחבת. מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב.
מוסיפים למחבת עוד כף שמן ואת הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתחילות להתכווץ וטיפה מזהיבות. מעבירים לקערה עם התרד.
מסננים את הטופו ומייבשים היטב, תוך הפעלת לחץ, בין כמה מגבות נייר.
חותכים לכמה חתיכות גסות ומניחים בקערת מעבד מזון. מוסיפים את משקה הסויה והבצל וטוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה וחלקה.
מעבירים את הטופו לקערה עם הטרד והפטריות, מוסיפים את המלח, הפלפל ושמרי הבירה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול. שומרים בצד.
מוציאים את התבנית עם הקלתית מהמקרר, מכסים בנייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה, אורז או כל קטנייה אחרת שתשמש כמשקולת. אופים 20 דקות.
מוציאים את הקלתית מהתנור, מורידים בזהירות את הנייר עם המשקולת. ממלאים במלית ומיישרים. מסדרים מעל את עיגולי הבטטה, בשכבות מעט חופפות, מברישים בשמן זית, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ואופים כ-20-25 דקות, או עד שהקיש מזהיב, מתייצב, והבטטות מתרככות.
מצננים טיפה, מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים ומגישים.
שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת יותר מים. מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, נעים ונוח לעבודה.
אפשר להחליף את שמן הקוקוס ב-120 גרם מרגרינה.
אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים.
אפשר להשתמש בעלי תרד קפואים מופשרים. תוודאו שאתם סוחטים את כל הנוזלים המיותרים.
אפשר לתבל את המלית לפי הטעם האישי. אפשר להוסיף כמון, אורגנו יבש, או שבבי צ'ילי יבשים.
אפשר לוותר על שכבת הבטטה, אבל היא נותנת לקיש טעם נוסף ומראה קצת יותר חגיגי.
את המלית אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים.
הקיש הכי יציב אחרי שהוא מתקרר, לכן לא מומלץ לחתוך אותו מיד עם ההוצאה מהתנור. תנו לו להתקרר ולהתיצב.
הכנות
25 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן עוד שעה ורבע
מה צריך
רוטב עגבניות (תבנית מלבנית 40/30)
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
12-15 עגבניות בשלות קצוצות
3 כפות רסק עגבניות אורגני
מלח, פלפל, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, טימין- על פי טעם
מילוי
15-20 קנולוני יבש
150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות
2 וחצי כוסות קשיו (מושרה במידה ומעבד המזון לא חזק)
1/2 כוס מים חמים
300 גרם עלי תרד קצוצים דק
1 שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס פתיתי שמרי בירה
מלח פלפל על פי טעם
גבינת מוצרלה
1/2 כוס קשיו טבעי
1/3 כוס קמח טפיוקה
1/2 כפית מלח
1 ושליש כוסות מים חמים
מה עושים
רוטב עגבניות
במחבת עמוקה וגדולה לחמם כמה כפות שמן
לטגן בצל עד שזהוב
להוסיף שום ולטגן תוך כדי ערבוב כמה רגעים
להוסיף עגבניות ולבשל 10 דקות עד שהעגבניות רכות והמחבת מלאה בנוזלים
להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולבשל עוד דקה שתיים
לכבות את האש ולהניח בצד
מילוי
במעבד מזון להניח טופו, קשיו ומים חמים
לעבד למשחה אחידה
להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים
לערבב טוב טוב
הכנה
להדליק תנור על 180 מעלות
בעזרת כפית או שקית זילוף למלא כל קנלוני משני הצדדים בנדיבות
להעביר 3 מצקות של רוטב עגבניות לתבנית ולפזר על התחתית כולל פינות
להניח את הקנולוני המלאים בגבינה מעל
לשפוך מעל את כל שאר הרוטב, להקפיד שהקנלוני מכוסה לחלוטין ברוטב
לכסות בנייר אלומיוניום ולאפות 30 דקות
גבינת מוצרלה
להניח את כל המרכיבים בבלנדר
לעבד לתערובת אחידה
להעביר לסיר נונסטיק ולבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי
עד שמתקבל גוש או שמאוד מסמיך
לאחר 20 דקות להוציא את התבנית מהתנור
לחתוך עם הידיים חתיכות של מוצרלה ולפזר מעל רוטב העגבניות
(אפשר לקשט בעוד שביבי שמרי בירה ולזלוף מעל שמן זית)
להחזיר לתנור (בלי נייר האלומיוניום)
ולאפות עוד 20-25 דקות
לתת לנוח 15 דקות ולהגיש חם.
הערות והמרות:
את הקשיו במילוי אפשר להחליף רק בטופו קשה
את הטופו אפשר להחליף בעוד קשיו
את התרד אפשר להחליף בכל עלים אחרים שאתם אוהבים לדוגמא בזיליקום (אפשר גם פטריות)
במוצרלה אני לא ממליצה לעשות שינויים.
קל שעה ו-35 דקות
מרכיבים
5 תפוחי-אדמה בינוניים (1 ק"ג)
300 גרם טופו (גוש)
4 שיני שום
2 כפות שמן
1⁄2 כוס שמיר (עלים בלבד)
1⁄2 כוס פטרוזיליה (עלים בלבד)
1 כפית מלח
1⁄4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
מקלפים את תפוחי-האדמה ומבשלים במים רותחים כ-30 דקות, עד להתרככותם. מסננים, מעבירים למעבד מזון עם שאר החומרים, וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים, ואופים בחום בינוני במשך כשעה.
הערות
אם משתמשים בתבנית סיליקון – אין צורך לשמן את התבנית.
לקבלת פשטידה עם מרקם פחות חלק – ניתן לפורר את תפוחי האדמה והטופו בעזרת מזלג במקום להשתמש במעבד מזון. בנוסף, ניתן להוסיף כמה כפות קמח.
אין עלייך!!!!!
אלופה!!!!!!
החברות והחברים.. כולם.. ומובן הטבעונים.. והחברים בקהילה שלהם יש בני משפחה וחברים טבעונים..
כולנו נהנה מהשפע שאורנה הרעיפה עלינו..
אני אכין מהמבחר שיתאסף כאן.. ביד שמאל שלי.. מנות יפות וטעימות..
ובערב החג לא נשכח לברך את אקי ליום הולדתה..
תהיי מוכנה לאשר??
זה יהיה נס שאני מוכנה ליישם מייד וללא שהיות..
מבשלים אחר כך מסדרת בתבנית ת אדמה פרוסה ועליו ביצה קשה פרוסה
שמה על הכול קצת חמאה קוביות מלח ופלפל ו1 לבן מפזרת למעלה
מכניסה לתנור 180 מעלות עד לצבע יפה
מגישים עם שמנת למעלה
ובלינצס גבינה
לבן עם מלפפונים 2 יוגורט או שמנת 2 לבן קצת מלח 2 מלפפונים לחתוך קוביות קטנות ולערבב
שימו לב העוגה עלולה להתפורר בהגשה
הצטיידו בכפיות🤣
הערה קבועה שלי - עדיף לטחון בבית במעבד מזון או בבלנדר.. את האגוזים הגרעינים והשקדים.. בצורה כזאת נשמרת הטריות ועימה כל היתרונות התזונתיים..
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס שקדים
1 כוס פקאן
1 כוס פתיתי קוקוס
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס צ'יה
2 כוסות יוגורט כבשים 5%
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה - לא לפחד
מים לפי הצורך
2 ביצים
1/2 כוס סוכר קנים
1 שקית סוכר וניל
2-3 כפות גדושות דבש בשביל הארומה
לציפוי
1 טבלת שוקולד מריר 80% מוצקי קקאו
2 כפות קקאו איכותי
2 כפות חמאה
ממיסים ויוצקים על העוגה המוכנה..
טוחנים את האגוזים השקדים והגרעינים..
בקערה מערבבים את היוגורט השמן הביצים הדבש והסוכר.. מוסיפים את הצ'יה .. מחכים 10 דקות לקבלת הריר המדביק של הצ'יה..
מוסיפים את יתר המרכיבים..
מערבבים..
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס.. 30-40 דקות.. בדיקה באמצעות קיסם עץ תספיק..
בריאות ואושר והנאות..
לגרסה הטבעונית הייתי שמה יוגורט סויה ומוותרת על הביצים כי אני מאמינה שהצ'יה תעשה את העבודה של הביצים.
ניתן עם וללא.. כדברייך..
שושנה הושפעה עמוקות מהדרך שלך.. הראייה שלי התרחבה מאד..
המתכונים שלך טובים ואיכותיים והתברר שניתן להכין מטעמים לחג וגם עוגות במתכונים טבעוניים..
כל אחד יכין לפי טעמו..
וכבר נאמר כאן בקהילה שגם מי שאיננו טבעוני מכין על מנת לצמצם צריכת ביצים וכו'..
5-6 תפוחי אדמה אדומים מבושלים וקלופים
500 גרם מסקרפונה*
250 גרם מגוררת 9% של נועם
שקית ערמונים משומרים
3 ביצים
כוס חלב רגיל או צמחי
פלפל שחור
חותכים את התפא לפרוסות עבות ומניחים בתבנית
בצורת פרח סיבובי..
מועכים לממרח רך את הערמונים..
בקערה מערבבים את הגבינות ויתר החומרים.. יוצקים על התפא..
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 30 דקות..
מגישים עם כד יוגורט לשתייה..
* ניתן גם לאפות עם "סתם" גבינה לבנה..
גרסה ב'
מועכים את התפא לפירה
מניחים בתבנית מרוחה בחמאה..
על הפירה יוצקים את בלילת הגבינות
מפזרים מעל.. תפא מגורר על פומפיה.. קוביות קטנות חמאה ועוד גבינה מגוררת..
אופים מכוסה בנייר אפיה ועליו יריעת אלומיניום.. 30 דקות.. מסירים את הכיסוי ואופים 5-8 דקות נוספות..
גם מנה זו תאכל בכיף עם יוגורט נוזלי מעל..
וכולנו נהנה ממתכוני תפוחי האדמה. עם הגבינה המקורית שהצעת.
תודה:)
עדיף ללא קישוריות..
ניתן להעתיק ולתת קרדיט..
קלצונה גבינות
1 קילו קמח
1 אריזה שמרים
2 כוסות מים
1/2 כוס שמן זית
מלח
סוכר
מכינים את הבצק
מכסים מתפיחים שעה שעתיים
לוקחים צביטות מהבצק. מגלגלים מכסים ומתפיחים עו חצי שעה.
מרדדים כל כדור, אני עושה את זה בידיים ללא מערוך.
ממלאים עם כף מהמילית. סוגרים. מהדקים מסביב כמו בבורקיטס. מורחים בביצה. אופים 10-15 דקות.
המילוי
מוצרלה פרסקה,ירקות אפויים בתנור. חותכים מורחים בשמן זית ומלח ואופים את הירקות עד לריכוך.
קוצצים את הירקות.
מניחים על הבצק המרודד הפתוח ירקות וחתיכות מוצרלה.
לפעמים אני מורח על הבצק פסטו זיתים לקבלת פיקנטיות.
לפעמים אני ממלא את הקלצונה רק בגבינות.
מוצרלה פרמזן רוקפור. מה שבא לי.
לפעמים אני ממלא בבשר טחון.
מאפה פילו
מניחים את עלה הפילו על שולחן מרוח בשמח
על העלה מורחים בידיים שמן
חותכים למלבנים גדולים .
ממלאים בתרד עם קשקבל או עם בולגרית.
סוגרים או מגלגלים תלוי איך מרחתם את המילוי.
מורחים בשמן ומפזרים קצח או שומשום.
אופים 10-15 דקות בתנור.
עוד משהו? מישהו?
מה צריך
עוגה (תבנית אינגליש 22/8)
יבשים
¼ 1 כוסות קמח תופח
½ כוס קמח שקדים (או עוד ⅓ כוס קמח לבן)
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר חום
רטובים
⅓ כוס שמן זית / שמן רגיל
¾ כוס חלב סויה
½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
חצי לימון ללא גרעינים חתוך לרבעים (עם הקליפה)
1 כפית תמצית וניל
1 כף חומץ
ציפוי
¾ כוס אבקת סוכר
1-2 כפות יוגורט טבעוני / גבינה לבנה טבעונית
גרידת קליפת לימון מחצי לימון (לא חובה)
מה עושים
עוגה
להדליק תנור על 170 מעלות
לתוך קערה לנפות קמח תופח
להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב עם מטרפה או מזלג
בבלנדר להניח את כל המרכיבים הרטובים, לעבד למרקם חלק
להוסיף רטובים ליבשים ולערבב טוב
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה
לאפות 40-50 דקות עד ששיפוד יוצא כמעט נקי ממרכז העוגה (מעט פירורים על השיפוד זה סבבה)
לקרר לחלוטין
ציפוי
לערבב את כל מרכיבי הציפוי בקערית עד לקבלת מרקם סמיך ומשחתי
לצפות את העוגה רק כשהיא קרה לחלוטין ולהגיש
הערות והמרות:
חשוב להקפיד שלא יהיו גרעיני לימון בבלנדר
לא ממליצה להחליף לקמח מלא, זה יצא ממש דחוס 🙁
אפשר לשלב תפוז יאמי
אפשר במקום קמח שקדים לשים קוקוס טחון, טעם אחר וממש טעים גם
אפשר בלי ציפוי
אפשר בתבנית מאפינס (12 חתיכות, זמן אפייה 25-35 דקות).
חסה עגולה
בצלים ירוקים
מלפפונים ירוקים
1 כוס ענבים ירוקים
פטרוזיליה ירוקה
כדורוני מוצרלה קטנים
רוטב יוגורט
1/2 כוס יוגורט
4 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור
מנערים בצנצנת ויוצקים רגע לפני ההגשה לשולחן..
בריאות ואושר והנאות..
אנחנו הולכים אחריה בעיניים עצומות ונהנים:)
והנה בחוברת של מחלבות גד עמ' 9 סלט נוסף עם ענבים לאורנה
כדור מוצרלה גדול
שמן זית
מיץ לימון
שמיר
מלח ופלפל.
מפרקים את הכדור/ים באצבעות. יוצקים את הרוטב. ונהנים מאד. הגבינות המיוחדות אוהבות שמן זית ומיץ לימון. ניתן גם שום אבל אז תיפגם העדינות:)
אז הקשבתי ליואל ושושנה ומה שיצא זה סלט מרענן שטוב לחג ולכל יום.
עלי רוקט, בצל ירוק, מלפפון, עגבניה, אגוזי מלך, תות שדה.
תיבלתי עם מלח, לימון ושמן זית.
יצא נפלא.
אורנה יקרה תודה לך על פוסט יפהפה לשבועות.. תודה לך על הטירחה המרובה.. המחשבה להעשיר את הקהילה וחברותיה וחבריה במבחר מתכונים בריאים טעימים ויפים..
תודה לכל המשתתפים ועל מתכוניהם..
היו שמחים בחגיכם..
חג שמח ועשיר בריחות וטעמים..