מוטקה > כל הקבוצות > סרטים טלוויזה דוקו וסדרות > זה הזמן לסרט אגדת חורבן. – ט באב בהוט

זה הזמן לסרט אגדת חורבן. – ט באב בהוט

24/07/23

האם מה שהיה הוא שיהיה כעת?

זה הזמן לסרט אגדת חורבן. – ט באב בהוט

אפוס קולנועי יוצא דופן המורכב מלמעלה מ- 1500 ציורים של האומנים דוד פולונסקי ("ואלס עם באשיר") ומיכאל פאוסט ("ואלס עם באשיר"), ומשוחק בקולותיהם של שולי רנד, זאב רווח, מוני מושונוב, עמוס תמם, יעל אבקסיס ויגאל נאור. "אגדת חורבן" מביא את אחד הסיפורים הגדולים בהיסטוריה - סיפור המרד היהודי באימפריה הרומית שהידרדר למלחמת אחים והוביל לחורבן בית המקדש השני. הסרט מסופר מנקודת מבטו של בן בטיח, דמות שמקורותיה באגדות החורבן שבתלמוד. בן בטיח הופך מצעיר תמים ורך מזג לאחד ממנהיגי הקנאים. השאיפה לצדק ולחירות דוחפת אותו למעשים קיצוניים שישפיעו על גורל העם היהודי עד ימינו. סיפור מלפני 2000 שנה שמתחבר למציאות חיינו.
ישראל 2021

32_17 יוחנן מגוד חלב יגאל נאור 2

13_16 בר גיורא עמוס תמם

 

30_03 בן בטיח שולי רנד

09_03 בן זכאי מוני מושונוב

 

ביום רביעי הקרוב, ערב ט' באב, ישודר בהוט סרט המקור "אגדת חורבן" ו"יהודים, פעם שלישית":

 

21:15   אגדת חורבן

https://vimeo.com/658959386?share=copy

 

"אגדת חורבן", סרטו החדש של גידי דר ("האושפיזין") הוא אפוס קולנועי יוצא דופן המורכב מלמעלה מ- 1500 ציורים של האומנים דוד פולונסקי ("ואלס עם באשיר") ומיכאל פאוסט ("ואלס עם באשיר"), ומשוחק בקולותיהם של שולי רנד, זאב רווח, מוני מושונוב, עמוס תמם, יעל אבקסיס ויגאל נאור.

"אגדת חורבן" מביא בפעם הראשונה לקולנוע את אחד הסיפורים הגדולים בהיסטוריה - סיפור המרד היהודי באימפריה הרומית שהידרדר למלחמת אחים והוביל לחורבן בית המקדש השני. 

הסרט מסופר מנקודת מבטו של בן בטיח, דמות שמקורותיה באגדות החורבן שבתלמוד. בן בטיח הופך מצעיר תמים ורך מזג לאחד ממנהיגי הקנאים. השאיפה לצדק ולחירות דוחפת אותו למעשים קיצוניים שישפיעו על גורל העם היהודי עד ימינו. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=GoHDNCURlKQ

 

בימוי: גידי דר

 

 

ובנוסף

 

45   יהודים פעם שלישית

https://vimeo.com/328928808?share=copy

 

תקציר:

לקראת שנת ה־70 לעצמאות ישראל, בודק העיתונאי רינו צרור האם העם יהודי יכול להחזיק בריבונות משלו. הוא משווה בין ימים אלו לבין תקופות דומות בתולדות העם: 75 שנה החזיקה מעמד העצמאות המדינית בבית ראשון ורק 66 שנה בבית שני. האם מדובר בליקוי גנטי? לא. האם יש דימיון בסיבות? כן. לפעמים מצמרר. באמצעות שילוב של אנימציה ואקטואליה מתאר הסרט את חורבנה של ישראל בעבר כדי לבחון את ההווה. “רק הפחד מאבדן החירות”, אומר צרור, “הביא אותי אל המחקר הזה”.

ישראל 2017

בימוי: רינו צרור

 

 

זה הזמן לסרט אגדת חורבן. – ט באב בהוט

תגובות  2  אהבו 

תודה-רבה! ששת,
להמלצה! ביקורת! וטריילר!
סרט היסטוריה! חורבן!
כמו המציאות שלנו כיום!
לילה-טוב!🌷🙏
25/07/23
אני מממליץ לצפות בו
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
בקהילת סרטים טלוויזה, דוקו וסדרותהמלצות לסרטים , תכניות וסדרות חדשות, . הקהילה מנוהלת על ידי ששת שצ B.A במדעי החברה והרוח , בלוגר תרבות וקולינריה, פעיל ומקושר למידע בנושאי קולנוע וטלוויזיה.
קטגוריות
תחביבים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה