דג לשבת ברמונדי בתנור

25/08/23

דג ברמונדי בתנור

דג הברמונדי ה"לוקוס" מאוסטרליה. גדל בנגב, שם מגדלים את דג הברמונדי בבריכות מים מליחים.. זהו דג טעים מאוד.

ואני ממליץ לכם לנסות אותו. לא קל למצוא אותו אבל בחנויות הדגים או בדוכני הדגים במרכולים ניתן להשיגו. קניתי בשוק רמלה. זהו דג  בעל טעם משובח ועסיסי.

המתכון הוא לדג שלם עם ירקות, הפעם הכנתי עם שורת טבעות זוקיני על העור מבחוץ אבל ההמלצה היא ממש לכסות את הדג בקשקשי זוקיני, משהו שלמדתי מהשף מאיר אדוני.

 

המרכיבים

 3 דגים שלמים ומנוקים

12 עגבניות שרי

1-2 ארטישוק ירושלמי

3 שיני שום

 תימין

זוקיני

פלפל אדום

תבלינים: פלפל שחור גרוס, תבלין דג, מלח גס אטלנטי או איכותי דומה רצוי מתובל. כמה טיפות לימון. פפריקה מרוקאית בשמן.

ההכנה

את הירקות פרט לזוקיני פורסים וצולים בשמן זית על המחבת, ממליחים ומפלפלים ומפזרים מעט תימין.

את הזוקיני פורסים לפרוסות דקות,

פורסים על תבנית ניר אפיה.

מפזרים מחצית מהירקות, ומניחים את הדגים. בכל דג ממלאים בבטן: שן שום חצויה, ענף תימין, 2 עגבניות שרי, 2 רצועות פלפל, 2 טבעות ארטישוק ירושלמי.

יוצקים שמן זית על הדג ומתבלים בתבלינים.

כעת מפזרים טבעות זוקיני על הדג רצוי לכסות הכל כמו קשקשים. יוצקים מעט שמן על הזוקיני

כעת מכניסים לתנור חם 180-190 מעלות ל40 דקות ומגישים.

 

 

 

דג לשבת ברמונדי בתנור

תגובות  1  אהבו 

משו... משו... ששת...
תודה,! למתכון! ולתמונות!
שבת שלום! נפלאה!🌹👍☺️🙏
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה