גיהקטע הרינג
ככל שמתקרב יום כיפור אני חש את הגעגוע בשיאו. כל כך חסרה לי הארוחה ששוברת את הצום. ארוחה אשר אנו הבנים הבוגרים היינו באים לבית הורי לקבל את אבי בשובו מבית הכנסת ויושבים לסעוד עימם את הארוחה הזו.
היה לה אופי מיוחד לארוחה, למרות הצום לא היו מתנפלים על האוכל אלא פותחים בכוס תה עוגת דבש ופרי ורק אחרי כחצי שעה היו פותחים בארוחה עצמה.
את מנת הפתיחה אי אפשר לשכוח.
סחט דג מלוח קצוץ או בשמו- גיהקטע הרינג
מרכיבים:
2 דגים מלוחים
1 בצל גדול
2 תפוחי עץ חמצמצים
1 כף לימון
1כף חומץ
1/2 כפית או פחות פלפל שחור (תלוי כמה אוהבים חריף)
1 כף סוכר
2 פרוסות חלה
2 ביצים קשות
עוד 1 ביצה קשה.
הכנה:
להשרות את הדגים המלוחים במים למשך מספר שעות. להחליף את המים מידי פעם.
לחתוך לפרוסות, לקלף את העור, להוציא עצמות.
לקלף תפוחים, להוציא ליבה ולחתוך לחתיכות
לקצץ גס את הבצל
להכניס את כל הכבודה – פרט לביצה קשה אחת – למעבד מזון ולרסק למחית. אפשר גם במטחנה.
אם יוצא דליל מדי, להוסיף עוד מעט לחם עד למרקם הרצוי.
לטעום, לתקן תיבול אם צריך.
כמובן שצריך לשחק עם התבלינים ולהגיע לטעם הטוב כעיניך.
להוציא לצלחת הגשה מתאימה
לגרד בפומפיה את הביצה הקשה הנותרת ולפזר מעל.
לקרר ולהגיש.

אנחנו לא אכלנו בבית הורי אולי?
לא זכור לי...😰
אצלנו היה רק גיפלטע פיש! לקציצות דגים!
כל ראש השנה! / פסח!/ויתר החגים!
גמר חתימה טובה!👍🌹🙏
תודה ששת , גמר חתימה טובה .