מוטקה > כל הקבוצות > אוכל מתכונים ובישול מהקדירה של ששת > תבשיל ירקות סיצילאני בסגנון קפונאטה

תבשיל ירקות סיצילאני בסגנון קפונאטה

18/11/23

תבשיל ירקות סיצילאני בסגנון קפונטה

זהו  תבשיל ירקות ארומטי שאפשר להעשירו על ידי הוספת ארטישוק. המתכון סיציליאני, הניחוחות מגיעים מהמטחנות של התבלינים.

מרכיבים

1 חציל

1 קישוא

1 גזר

חצי פלפל אדום

 2 גיבעולי סלרי בשרניים

2 עגבניות בשלות מקולפות

חופן שעועית טריה או קפואה

1 בצל

1 כרישה

 4 שיני שום

כוס זיתים מגולענים פרוסים

2 כפות צנובר

שמן זית 4-6 כפות

מלח

אורגנו

תבלין איטלקי ממטחנה

אורגנו או בזיליקום

ההכנה

חותכים את הירקות לקוביות בינוניות

מטגנים בצל, מוסיפים שום פרוס כשהבצל שקוף. מטגנים דקה או שתיים מוסיפים את העגבניות  חתוכות לרבעים ולאחר דקה מוסיפים את הירקות, מערבבים כמה פעמים שהירקות יקבלו את המן שבסיר.. מוסיפים זיתים וטוחנים את התבלינים מעל בנדיבות לפי הטעם. לקראת הסוף גם מפזרים צנוברים.

את התבשיל מבשלים עד שמוכן (כשעה)

 

תבשיל ירקות סיצילאני בסגנון קפונאטה

תגובות  1  אהבו 

נהדר! ששת, תבשיל צבעוני עשיר בירקות!
תודה! למתכון! לתמונות הנפלאות!
שבוע-טוב! שקט! רגוע!🙏🙏 🙏
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה