מוטקה > כל הקבוצות > אוכל > בקשת עזרה

בקשת עזרה

01/01/24

עונת הטוסטים ליד התנור

אני מבקשת רעיונות ומתכונים לממרחים.

תודה.


תגובות  16  אהבו 

ואני מצטרפת עם בקשה לפלפל צ'ומה.. מי מכיר מי יודע איך מכינים פלפל צ'ומה..
ממרח סרדינים וגבינה לבנה..
מועכים סרדינים לתוך מיכל קטן של גבינה 5%.. מוסיפים בצל ירוק..

ממרח גבינה לבנה ומיונז
מערבבים בחלקים שווים גבינה לבנה ומיונז..
ואצלינו היו אוכלים ממרח סרדינים קצת יותר משוכלל : 1 קופסת סרדינים- למעוך את הסרדינים עם מזלג , קופסת גבינה לבנה ,כ-3 מלפפון חמוץ במלח חתוך לחתיכות קטנות , מעט חרדל ,פלפל שחור ומלח. לערבב הכל ...ולהנו...
ואצלינו היו אוכלים ממרח סרדינים קצת יותר משוכלל : 1 קופסת סרדינים- למעוך את הסרדינים עם מזלג , קופסת גבינה לבנה ,כ-3 מלפפון חמוץ במלח חתוך לחתיכות קטנות , מעט חרדל ,פלפל שחור ומלח. לערבב הכל ...ולהנות...אפשר להוסיף גם בצל יבש קצוץ ...וגם במקום סרדינים טונה..
נראה נפלא.. ומיוחד..
01/01/24
חומוס משעועית. עם טחינה וגם בלי טחינה עם שמן זית.
כמה קופסאות של גבינה לבנה רגילה לכל קופסא מוסיפים משהו אחר למשל..מעט פפריקה מתוקה, הגבינה יוצאת ורודה, בקופסה שניה, מעט שום כתוש עם שמיר, בשלישית בצל ירוק עם מעט פלפל שחור..ועוד.
חומוס מעדשים כתומות.
ממרח קישואים. לאדות קישואים, לטגן בצל, להוסיף תבלינים ולטחון בבלנדר.
ממרח עדשים ירוקות. לבשל עדשים ירוקות, לטגן בצל, להוסיף חרדל, אגוזי מלך ותבלינים ולטחון בבלנדר.
נפלא..
ההונגרים אוכלים קורוזוט ...1 קופסת קוטג' או גבינה לבנה , בצל טרי קצוץ דק , פפריקה מתוקה , פלפל שחור ומלח . טעים מאד עם טוסט או סתם פרוסה עבה של לחם שחור .
ההונגרים חכמים מסתבר, לקחו את כל מה שהצעתי ושמו בקופסה אחת...
☺️☺️
האיש שלי ז"ל היה ממוצא הונגרי אימו היתה מכינה קורוזט. זה היה הרבה לפני הטבעונות שלי ומאד אהבתי את זה. כשהיא היתה מכינה גומבוץ זה היה יום חג. כי היא היתה מכינה לעיתים רחוקות. גם רוקוט קרומפלי היה אהו...
האיש שלי ז"ל היה ממוצא הונגרי אימו היתה מכינה קורוזט. זה היה הרבה לפני הטבעונות שלי ומאד אהבתי את זה. כשהיא היתה מכינה גומבוץ זה היה יום חג. כי היא היתה מכינה לעיתים רחוקות.
גם רוקוט קרומפלי היה אהוב עלינו.
יצא סיפור קצר לשושנה שאוהבת סיפורים מהחיים.
בקר טוב. כל המאכלים שהזכרת טעימים מאד...
אורנה יקרה.. הסיפורים הינם למענכם.. שלא תשתעממו מרק לטגן בצל..

ומאכלי עמים מעשירים את הקהילה..
מצוין שושנה כי אני משתדלת להמעיט בטיגון בצל כי אחרי זה הריח לא יוצא אז נשארנו עם סיפורים.
02/01/24
אני אוכלת סרדינים עם קוטז ומיץ לימון
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר,&...
בקהילת האוכל תוכלו לשתף מתכונים, לבקש עצות וטיפים לבישול, לבקש מתכונים והוראות הכנה. לדבר על מסעדות מומלצות, יין מובחר, אלכוהול משובח, קינוחים שווים ועוד. והכי חשוב מתכונים מקוריים שלכם נסיונות המטבח שלכם.ו
קטגוריות
קבוצות לפי איזורים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה