מרק יוגורט חם..
04/02/24
לקבלת טקסט עם רווחים כמו שצריך.. הקליקו על לעמוד ההודעה..
שבוע טוב
כחובבת בישול עם טחינה ועם יוגורט
התמכרתי למרק הזה.. לא ניתן לא להתמכר למרק המדהים הזה..
על בסיס מתכון של נעמה רן
2 כוסות יוגורט
1-2 כוסות מים מינרלים
2 כרישות/פרסה חתוכות לפרוסות דקות
1-2 תפא מגוררים על פומפיה
2 בצל קצוץ
5-6 שיני שום כתושות
שמן זית כתית מעולה
חמאה
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
קמצוץ טימין מיובש
עלה דפנה
עלי מרווה
להגשה
שבבי שקדים קלויים בשלולית שמן זית כתית מעולה..
מטגנים את הבצל השום והכרישה בשמן זית וחמאה.. את כמות החמאה אני משאירה לכם/ן.. עניין של טעם וארומה מבוקשת..
לאחר 10-15 דקות מוסיפים את התפא המגוררים*.. והתבלינים..
מערבבים כמה דקות..
מוסיפים את המים.. מכסים ומבשלים 30-40 דקות.. עד שהירקות רכים.. מוסיפים את היוגורט.. מבשלים עוד 10 דקות.. טועמים.. מתקנים..
אוהבי החמוץ יוסיפו לימון.. לסיר או בצלחת..
מוציאים את עלי הדפנה והמרווה מהסיר..
מגישים עם שלולית שמן זית כתית מעולה ושבבי שקדים קלויים/מטוגנים.. לימון..
*יש לי תמיד תפא מבושלים במקרר.. מנצלת גם למרק הזה..
בריאות והנאה..
קרדיט תמונה יעל אילן..

מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
1/2 1 כוסות אורז מבושל
1 ביצה
1 כוס תפרחת ברוקולי מבושל
1/2 כוס אגוזים או בוטנים קצוצים
1/2 צ'ילי קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 כפות קמח חומוס או אחר
מלח ופלפל
פלפלת מתוקה
כמון לא חובה
למיטבל
400 גרם יוגורט
1 שן שום כתוש
עלי פטרוזיליה שלמים
שמן זית כתית מעולה
מלח
בקערה מערבבים את כל החומרים..
מטגנים משני הצדדים..
או
אופים
בקערית מערבבים את חומרי המיטבל..
מגישים לשולחן קערה גדולה מלאה קציצות וקערית מיטבל..
בריאות והנאה..
דג אפוי ביוגורט
מנקיםאת הדג
ממלאים בקציצת לחם עם עשבי תיבול וביצה.
יוצקים יוגורט לכיסוי הדג. שמן זית ועשבי תיבול. מלח ופלפל. אופים מכוסה 30 דקות.
מגישים עם שמיר או פטרוזיליה קצוצים.
את הדג ביוגורט שלך אכין בקרוב.. במידה ואמצא אצל הדגן דג שלם ללא קוצים.. אכין כבר לשבת הקרובה..
תודה על המתכון💞
מניחים את הקציצות האפויות ברוטב ומבשלים יחד 10 דקות.
יוגורט
שמן זית
פטרוזיליה
שום
מלח ופלפל.