עגבניות ממולאות - מתכון שאריות
05/06/24
לפני כחודש קניתי המון עגבניות ירוקות כדי להכין חמוצים. (אני מחמיצה עגבניות כמו שמחמיצים מלפפונים, עם מלח ושום ושמיר, אבלמוסיפה מקלות סלרי וקצת פלפל חריף).
העגבניות שלא נכנסו לצנצנת הושארו בחוץ כדי להבשיל, ורובן הבשילו. השתמשתי באלה שנשארו קשות (וקצת אדומות).
השריתי בורגול גס ועדשים אדומות, ביחס של 1 ל 1.
חתכתי בצל ופטריות לחתיכות קטנות. טיגנתי בשמן זית בתוספת מלח ואבקת שום. הוספתי לתערובת הבורגול והעדשים.
את העגבניות רוקנתי, ערבבתי את התוכן עם שמן זית, עוד שום, מלח ופפריקה, ושמתי במחבת. הנחתי את העגבניות (אחרי שמילאתי אותן) בתוך המחבת עם הרוטב. לא היו מספיק עגבניות, אז הוספתי שני חצאי פלפל. הוספתי מים כמעט עד לכיסוי, ועכשיו הכל מבעבע על הגאז.
כל הסיפור לקח בערך רבע שעה, אם לא נספור את השעה שבה חיכיתי שהבורגול להתרכך.
תגובות
1
אהבו
3
לקבוצה

רחיקה יקרה.. תודה על השיתוף והוראות ההכנה.. נראה טעים ומזין..
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות