תרבוש גבינות פיראוס

27/06/24

תרבוש גבינות פיראוס

כשהטורקים כבשו את פיראוס...

המרכיבים ( 3 מנות )

חצי חבילה גבינת חמד

רבע חבילה גבינת כנען

5 פרוסות חציל לאורך

עלי גבעול בזיליקום

3 עלי מנגולד רעננים

פלפל קלוי

עגבנייה מקולפת

חצי כפית מחוקה כמון

פלפל שחור גרוס טרי

ביצה או שתיים

שמן זית

 

ההכנה.

מטגנים או אופים בתנור פרוסות חציל שנחתכו לאורך ושומנו בשמן זית.

חולטים את עלי המנגולד ( ללא החלק הלבן) במים רותחים ומיד מעבירים למי קרח

יוצרים עיגול על ידי פורמה מהפלפל הקלוי

יוצרים רצועות אורך מהעגבנייה ללא הגרעינים.

חותכים את גבינת החמד לקוביות ( השתמשתי ב 5% ).

מערבבים את קוביות גבינת החמד עם גבינת הכנען , הכמון, עלי בזיליקום (ריחן) חתוכים, פלפל שחור והביצה.

בונים את המנה:

יוצקים 2 כפות שמן זית בכלי מתאים ליצירת " תרבוש טורקי " מניחים את רצועות העגבנייה מהקוטר לדופן.

מניחים את עיגול הפלפל האדום הקלוי במרכז.

מרפדים את הפנים בעלי המנגולד, כך שהתחתית , הפנים יכוסו ויישארו שוליים לכיסוי מבחוץ משאירים עלה אחד להשלמת הכיסוי והאטימה בסיום.

מרפדים את התחתית של הכלי המצופה מנגולד בחצילים מטוגנים.

ממלאים את מלית גבינת החמד.

סוגרים על ידי השוליים של עלי המנגולד ועלה שהשארנו אותו גם מקפלים פנימה להשלמת האטימה.

יוצקים מעל שתי כפות שמן זית וכף מים.

מכסים בניר כסף.

מכניסים לתנור חם 170 מעלות לחצי שעה.

מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה.

המרקם מתקבל כמו מוצרלה ...

בתיאבון

תרבוש גבינות פיראוס

תגובות  10  אהבו 

27/06/24
מיוחד אבל מסובך....
27/06/24
לא כל כך
27/06/24
יפה לאירוח
נראה ממש טעים - בתאבון ! - מה אתה עושה עם החלק הלבן של עלי המנגולד ?
27/06/24
את האמת! אני זורק לרוב, אפשר לשלב בתבשילי קציצות אבל אין לי סבלנות
נראה טוב רק שאצלי חלק גדול לא אוהב גבינות.
עושה דומה לשלך עם עלי גפן ממולא באורז
27/06/24
עד גיל 25 לערך לא הייתי מוכן לגבינה צהובה אפילו פיצה...

זהו שפיצה אוהבים
נראה יפה מאד
רק קצת
מסובך לי.
אולי לאירוח בחג שווה בנחלט השקעה.
אגב
את העלים הלבנים מכינה סלט נהדר
עם שמן זית ולימון שום
שווה
30/06/24
תרשמי לנו מתכון ( בפוסט נפרד) אנו נשמח
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה