תפוחים אפויים

24/07/24

 

טעיתי ובמקום שק תפוזים הזמנתי שק תפוחים....

תפוחים אפויים

אין דבר יותר בית של אמא ורטרו של הצנע מתפוחים אפויים. אבל תמיד זה יהיה טעים ורלוונטי בטח אם שוכחים כמה תפוחים במזווה. אפשר להכין מכל התפוחים ולא רק מירוקים שאמא אמרה.

כל מה שצריך זה:

תפוחים מגולענים

כפית צימוקים לכל תפוח

כפית קטנה סוכר

חצי כפית קטנה קינמון

מעט חמאה

יש מכשיר כזה שמגלען, אז מגלענים. לא מקלפים את התפוחים

ממלאים צימוקים בחלל שמוצר. לא צריך להשרות אלא אם בא לכם בברנדי.

יוצקים סוכר.

מפזרים מעל קינמון וכפית קטנה עם חמאה

את כל הכבודה הזו מכניסים עם פיירקס עליו הכנו לתנור חם 180 מעלות לשעה

יאמי

בתיאבון

לפני

אחרי

תפוחים אפויים

תגובות  9  אהבו 

אני לא שמה סוכר מערבבת צימוקים דבש פירות יבשים חתוכים לחתיכות קטנות וקינמון ממלאת את התפוחים ואופה
24/07/24
רעיון מקסים
תודה! ששת,🌷 בדיוק אכלתי אתמול תפוח אפוי במיקרוגל יצא טעים! מתקתק... לא שמתי כלום ותפוח גרנד סמית חמצמץ... הפעם אכין בתנור לפי המתכון שלך! המשך... יום שקט! רגוע!🙏🙏🙏 והמון! בריאות!🙏🙏🙏...
תודה! ששת,🌷
בדיוק אכלתי אתמול תפוח אפוי במיקרוגל יצא טעים! מתקתק...
לא שמתי כלום ותפוח גרנד סמית חמצמץ...
הפעם אכין בתנור לפי המתכון שלך!
המשך... יום שקט! רגוע!🙏🙏🙏
והמון! בריאות!🙏🙏🙏
24/07/24
תודה רעיון נהדר לקינוח ....ולא משמין 😅, גם לא מתוק מדי
24/07/24
אני עופה עם חצי כפית סוכר על כל תפוח כוס מיים גדולה בתוך התבנית על 170 מעות ואופה לא ממלא לפני האפייה חורצת עם סכין כל תפוח שלא יתפוצצו באפיה
24/07/24
עם הצימוקים סוכר חום וקינמון ונגיעת חמאה זה מעדן
24/07/24
כהה למדתי להכין
24/07/24
זה לב העניין פה, מצד אחד ללמות ולהתנסות ולקבל רעיונות וגם ההפך
מתכון נוסטלגי , אין לי קונים למתכון לכן לא מכינה. נישאר תפוחים הם הופכים לקומפוט טעים
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה