חזרה למגזין אוכל

שיפודי יום העצמאות: אפשר גם בלי מנגל

גם את יום העצמאות נחגוג השנה בצורה מצומצמת, אבל גם אם אין לכם גינה, גג או מרפסת גדולה, תוכלו ליהנות משיפודים טעימים – בלי מנגל ובלי צורך לנפנף. 4 מתכוני שיפודים (בשריים וגם צמחוניים) שאפשר להכין במטבח הביתי
לין לוי 28/04/20
שיפודי יום העצמאות: אפשר גם בלי מנגל
שיפודים: אפשרי גם בלי המנגל (צילום: shutterstock)

 

גם את יום העצמאות נחגוג השנה באופן מצומצם בחסות הקורונה, בדומה לליל הסדר, עם המשפחה הגרעינית בלבד, בבית, כנראה שגם בלי מנגל (אלא אם אתם מברי המזל שיש להם גינה, גג או מרפסת גדולה). אבל גם אם אתם לא מתכננים לעשות חגיגת נפנוף, אין זה אומר שחייבים לוותר על החוויה של אכילת שיפודים. יש מספר מאכלים שאפשר להכין על שיפוד במטבח הביתי, בלי להדליק בכלל את האש. הנה כמה רעיונות שיגרמו לכם להרגיש את החג גם בלי למנגל:

 

שיפוד סטייק פטריות ואננס

 

השילוב בין פטריות לאננס יוצר ביס עסיסי עם מתיקות, ושילוב המרקמים של אננס ופטריה מעניק תחושה כאילו נוגסים בסטייק עסיסי.

 

שיפוד סטייק פורטובלה ואננס, צילום: JINIPIX

 

מצרכים:

אריזה של פטריות פורטובלו הכי גדולות שתוכלו למצוא עם עדיפות ל״פורטובלו סטייק״.

1 אננס. אם לא מוצאים אננס טרי אפשר להשתמש באננס קפוא או באננס לא חתוך מקופסאות שימורים.

1 כף חרדל

5 כפות שמן זית

ענף עלי טימין

ענף עלי רוזמרין

מלח גס

פלפל שחור גרוס

שיפודים ארוכים

 

ההכנה:

1. מכינים מרינדה - מערבבים יחד בקערה את שמן הזית, החרדל, המלח, הפלפל השחור, עלי הרוזמרין ועלי הטימין.

2. כשעה לפני הצלייה מורחים את הפטריות במרינדה.

3. פורסים את האננס לפרוסות עבות ומורחים גם אותן במרינדה.

4. צולים על מחבת את הפטריות ואת פרוסות האננס בנפרד ובלי לערבב ביניהן במשך 5-10 דקות מכל צד.

5. משפדים על שיפוד פטריה ואחריה פרוסת אננס צלוי, מצמידים אותן זו לזו וחוזרים על הפעולה עד שהשיפוד מלא. 

6. מושכים את הקצה החד של השיפוד, מעמידים אותו כמו שיפוד שווארמה, פורסים לחתיכות, ממליחים, מפלפלים ומגישים. אם משתמשים בפטריות פורטבלו בינוניות, כל שיפוד יכול להיות מנה אישית ולא נדרשת פריסה.

 

המתכון באדיבות השף בן עייש, מרינה פטריות הגליל

 

שיפודי הודו טנדורי טיקה

 

שיפודי טנדורה בסגנון הודי, צילום: יח'צ

 

פירוש המילה טיקה הוא פרוסה. טנדורי הוא שמו של תנור אבן הודי שמגיע לטמפרטורות גבוהות במיוחד. מנות טנדורי טיקה מהמטבח ההודי אפשר להכין מכל סוג של בשר, ואפילו מדגים שנפרסים ועוברים השרייה ברוטב עשיר לפני הצלייה. מכת חום גבוהה וקצרה אחרי השרייה ממושכת לא מייבשת את הבשר אלא משאירה אותו רך ועסיסי. במטבח הביתי את אפקט הטנדורי אפשר לקבל בהפעלת תנור במצב טורבו ובחום עילי מקסימלי.

 

מצרכים (ל-4-6 מנות):

1 ק"ג שווארמה הודו או חזה הודו נקבה חתוך לקוביות בגודל 3 ס״מ

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף פפריקה

1 כפית כורכום

למרינדה:

1 בקבוק בירה (330 מ״ל)

1 כוס חלב קוקוס

1 בצל קטן מגורר על פומפייה דקה

1 שן שום כתושה

1 כפית ג׳ינג׳ר כתוש

1 פלפל ירוק חריף קצוץ (במידה שאוהבים חריף)

2 כפיות גאראם מסאלה - תבלין הודי יבש שאפשר למצוא בכל מחלקת תבלינים והוא מורכב ממספר מרכיבים. אפשר להכינו גם לבד בבית: מערבבבים כפית פלפל שחור גרוס, רבע כפית ציפורן טחון, כפית קינמון, רבע כפית הל, חצי כפית זרעי כמון טחונים, חצי כפית עלי דפנה כתושים ורבע כפית זרעי כוסברה טחונים.

 

ההכנה:

1. מערבבים היטב את קוביות הבשר עם מיץ הלימון, פפריקה וכורכום בקערה גדולה. משרים 20 דקות. מוסיפים לקערה את כל מצרכי המרינדה, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשרים 24 שעות נוספות במקרר.

2. חותכים את שיפודי העץ לשניים כדי שיכנסו למחבת (או לחילופין, משתמשים בשיפודים קטנים).

3. אחרי סיום ההשריה מרטיבים את השיפודים במים ומשפדים את הבשר.

4. מחממים את המחבת, משמנים עם ממש מעט שמן לטיגון וצולים 3-5 דקות מכל צד עד שהבשר מלבין.

 

המתכון באדיבות מועצת הלול

 

שיפודי גבינת חלומי

 

אנחנו רגילים לראות את גבינת החלומי בסלט או בסנדוויץ', אבל יש דרך נוספת לאכול אותה - כקוביות מתובלות וצלויות לצד ירקות או כמו שהן, בלי שום תוספת ליד.

 

שיפודי חלומי, צילום: הדס ניצן

 

מצרכים (ל-10 שיפודים):

1 ק"ג גבינת חלומי

1 כף שמן זית

2-3 כפיות סומק

תערובת תבלינים המורכבת מחצי כפית מלח, כפית רוזמרין יבש וכפית שום יבש (או חצי כפית שום טרי כתוש)

2-3 כפיות תבלין "פילדלפיה" – שילוב של רוזמרין, אורגנו, כוסברה, חרדל, פפריקה מתוקה, אבקת מרק טבעית ופלפל שחור.

 

ההכנה:

1. מכינים צלוחיות נפרדות עם שלושת התבלינים: צלוחית עם סומק, צלוחית עם תערובת תבלינים וצלוחית עם פילדלפיה/תערובת התבלינים.

2. חותכים את גבינת החלומי לקוביות.

3. מברישים כל קוביה בשמן זית ומצפים אותה בתבלינים - כל קוביה בקערה אחת בלבד.

4. משפדים 4-5 קוביות גבינה על כל שיפוד עץ ומניחים במחבת לצלייה במשך 2 דקות מכל צד (עד שהגבינה מזהיבה בשוליים).

* מומלץ להגיש יחד עם שיפוד ירקות שבו עגבניות שרי, פטריות, בצלצלים וקישואים.

 

המתכון באדיבות חוות דרך התבלינים

 

שיפודי פרגית במשרה של ערק

 

מתכון פשוט מאוד להכנה שבו הערק עושה את פעולת הריכוך וגם מעניק למנה טעם אניסי מרומז מאוד.

 

שיפודי פרגית בערק, צילום: משה קרבלניק

 

מצרכים (ל-20 שיפודים קטנים):

1 ק״ג פרגיות עוף

צרור קטן של פטרוזיליה

צרור קטן של כוסברה

3-4 גבעולים של בצל ירוק

מלח לפי הטעם

1/4 כפית פלפל

5 כפות שמן זית

5 כפות ערק

 

ההכנה:

1. מסירים את גבעולי הפטרוזיליה והכוסברה ומכניסים את העלים (יחד עם הבצל הירוק) למעבד מזון עם שמן הזית, הערק, המלח והפלפל. מעבדים למצב של מחית ומעבירים לקערה.

2. חותכים את הפרגית לשלושה חלקים שווים לרוחב ולאחר מכן כל חלק חותכים ל-2-3 קוביות.

3. מעבירים את הקוביות לקערה עם המחית ומשרים. אפשר להשרות רק 10 דקות ואפשר גם להשאיר במקרר ל-24 שעות.

4. לפני הטיגון משפדים את חתיכות הפרגית על שיפודי עץ חתוכים לחצי או על שיפודי עץ קטנים.

צולים מכל צד כ-2 דקות.

 

המתכון באדיבות משה קרבלניק, ״במטבח של מושף״

 

מחפשים אוכל מהיר ופשוט? לכו על טורטיות

יופי טופו: מתכונים מנצחים עם טופו

הראשון בבידוד: עושים כבוד לחציל

מנות העוף הכי מיוחדות שיש

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה