חזרה למגזין אוכל

שני ליקרים ביתיים

אין כמו ליקר טעים לחגוג אירוע רומנטי. אפשר לקנות ליקרים מוכנים ואפשר להכין אותם בבית. מתכונים ללימונצ'לו ולליקר שוקולד
עדי כץ 10/08/14
שני ליקרים ביתיים
יום האהבה: שני ליקרים ביתיים

לימונצ'לו.  צילומים: Shutterstock

 

המתיקות והמרקם הסמיך שלהם עלולים להטעות. ליקרים יכולים להכיל אחוזי אלכוהול גבוהים. הטעם, המרקם וגם ההשפעה על מצב הרוח, מזכים את הליקרים השונים ביחס של קינוח סעודה, או דג'סטיף בפי יודעי דבר. הם עשויים אלכוהול, שתובל במיני פירות, עשבים, אגוזים, שוקולד, דבש או שמנת, ונמזגים לכוסיות קטנות בטמפרטורת החדר, עם או בלי קרח.

 

השם ליקר מגיע ממילה לטינית שפירושה להתמוסס. הליקרים הראשונים הוכנו כתרופות על ידי נזירים בימי הביניים. הם השתמשו באלכוהול לשימור צמחי מרפא, וכשהבינו שהצמחים מפרישים לנוזל את סגולותיהם, החלו לשווק את הליקרים המרירים כשיקויי מרפא. גרסה אחרת אומרת שהליקר הראשון נוצר דווקא במזרח הים התיכון כבר בשנת 800 לפני הספירה, שם הכניס מישהו גרגיר אניס ליין תמרים מזוקק ויצר את הערק הראשון.


בכל מקרה, הליקר שנחשב לעתיק ביותר הוא הבנדיקטין, שפותח ב-1510 על ידי נזירים במנזר בנדיקטני בעיירה בנורמנדי. הוא מורכב מ-27 סוגי עשבים וקליפות שיחים הצומחים באזור המנזר, המושרים בקוניאק. ייצורו של הליקר נמשך שלוש שנים, ואחריו בא יישון של ארבע שנים נוספות.


מיצוי חומרי הטעם של המתבלים השונים ליצירת ליקר נעשה על ידי השרייה, פרקולציה או זיקוק. מרבית הליקרים מבוססים על אלכוהול נייטרלי, אך יש שבסיסם הוא משקאות אלכוהוליים כמו וודקה, ג'ין, טקילה, ברנדי או ויסקי. הליקר מתויג על פי המתבל הדומיננטי, אם זה קפה, דובדבנים, תפוזים או שוקולד.


הליקרים המבוססים על פירות מיוצרים עם אלכוהול נייטרלי, בו משרים את הפירות לתהליך של מיצוי טעמים. בין הידועים מהסוג, נמצאים הקואנטרו והגראנד מרנייה המבוססים על תפוזים, שרי ברנדי העשוי דובדבנים והלימונצ'לו (מתכון בהמשך), ליקר לימונים שמקורו בדרום איטליה ובסיציליה.

 

סנגריה קרה

קוקטיילים על בסיס וודקה

בועות של אהבה

קוקטיילים מופחתי סוכר 

עד דלא ידע: 4 קוקטיילים מנצחים

תגובות  5  אהבו 

האם יש מתכון ביתי לליקר בצים או פינה קולדה על בסיס קוקוס
האם יש מתכון לליקר בצים או פינה קולדה

לא כתבתם בכמה סמ"ק כהל נקי יש להשתמש בהכנת ליקר הלימונצ'לו וליקר השוקולד


כיף להכין ליקרים בבית..זו חדוות יצירה המשלבת בין תאווה לאלכוהול לחוש היצירה שלנו בעיניין הלימונצ'לו הייתי שם דגש על כך שקליפות הלימון לא יהיו עם החלק הלבן כי הוא הופך אהמשקה למריר אפשר להשתמש ...
כיף להכין ליקרים בבית..זו חדוות יצירה המשלבת בין תאווה לאלכוהול לחוש היצירה שלנו



בעיניין הלימונצ'לו הייתי שם דגש על כך שקליפות הלימון לא יהיו עם החלק הלבן כי הוא הופך אהמשקה למריר

אפשר להשתמש במים מינרליים במקום מים רגילים 

אם לא בא לכם להכין בבית הייתי ממליץ 

"קוזה ג'יאלה" - משקה איטלקי המשלב תמציות ליים,מנדרינה ,תפוז ונגיעות "גווארנה" הייתי מגדירו כ"לימונצ'לו למתקדמים"

ליקר שוקולד הוא ללא ספק המרמאו - מותג האלכוהול השוקולדי המוביל בעולם - תוצרת איטליהת מגיע במגוון טעמים



חג שמח
תודה רבה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

5 קוקטיילים אלכוהוליים משמחים

החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...

לקריאת הכתבה
קוקטיילים משגעים לחורף חם

החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...

לקריאת הכתבה
לבן או אדום? מדריך לקניית יין

את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה