שני ליקרים ביתיים

לימונצ'לו. צילומים: Shutterstock
המתיקות והמרקם הסמיך שלהם עלולים להטעות. ליקרים יכולים להכיל אחוזי אלכוהול גבוהים. הטעם, המרקם וגם ההשפעה על מצב הרוח, מזכים את הליקרים השונים ביחס של קינוח סעודה, או דג'סטיף בפי יודעי דבר. הם עשויים אלכוהול, שתובל במיני פירות, עשבים, אגוזים, שוקולד, דבש או שמנת, ונמזגים לכוסיות קטנות בטמפרטורת החדר, עם או בלי קרח.
השם ליקר מגיע ממילה לטינית שפירושה להתמוסס. הליקרים הראשונים הוכנו כתרופות על ידי נזירים בימי הביניים. הם השתמשו באלכוהול לשימור צמחי מרפא, וכשהבינו שהצמחים מפרישים לנוזל את סגולותיהם, החלו לשווק את הליקרים המרירים כשיקויי מרפא. גרסה אחרת אומרת שהליקר הראשון נוצר דווקא במזרח הים התיכון כבר בשנת 800 לפני הספירה, שם הכניס מישהו גרגיר אניס ליין תמרים מזוקק ויצר את הערק הראשון.
|
החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...
החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...
את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...
לא כתבתם בכמה סמ"ק כהל נקי יש להשתמש בהכנת ליקר הלימונצ'לו וליקר השוקולד
בעיניין הלימונצ'לו הייתי שם דגש על כך שקליפות הלימון לא יהיו עם החלק הלבן כי הוא הופך אהמשקה למריר
אפשר להשתמש במים מינרליים במקום מים רגילים
אם לא בא לכם להכין בבית הייתי ממליץ
"קוזה ג'יאלה" - משקה איטלקי המשלב תמציות ליים,מנדרינה ,תפוז ונגיעות "גווארנה" הייתי מגדירו כ"לימונצ'לו למתקדמים"
ליקר שוקולד הוא ללא ספק המרמאו - מותג האלכוהול השוקולדי המוביל בעולם - תוצרת איטליהת מגיע במגוון טעמים
חג שמח