חזרה לקריירה שנייה

תמיד אפשר ללמוד מקצוע חדש

בפקולטות השונות למשפטים לומדים לא מעט סטודנטים מבוגרים, חלקם בשביל העניין וחלקם בדרך לקריירה שנייה
עדי כץ 13/02/13
תמיד אפשר ללמוד מקצוע חדש

צילום: Shutterstock

 

חבר טוב, רואה חשבון מצליח באמצע שנות ה-50 לחייו, החליט לפני כמה שנים, כשילדיו החלו לפרוח מהבית, לחזור לספסל הלימודים. אך לא כדי להעשיר את ידיעותיו בבודהיזם או בהיסטוריה, אלא כדי ללמוד מקצוע תובעני ומעשי למדי, משפטים. הבחירה להיכנס שוב למסגרת לימודים לא קלה, לאחר שכבר עשה קריירה והוכיח את עצמו בתחום המקצועי, לוותה בהרמות גבה. אחרי הכול, משפטים זה לא מסוג הדברים שלומדים "בשביל הנפש".

 

אמצע שנות ה-50 הם עבר רחוק עבור סטודנט נוסף למשפטים, אלי קדים בן ה-83. בימים אלה עושה קדים, תושב קריית אונו, את השנה השלישית במשפטים ב"קרייה האקדמית אונו", ואף הגיש את מועמדותו לתפקיד יו"ר אגודת הסטודנטים במוסד. "גיל זה מה שכתוב בתעודת הזהות, זה הכול", הוא אומר, "וגם אם כל חייך עסקת במשהו, תמיד אפשר ללמוד מקצוע חדש. כל אחד עושה מה שהוא מרגיש, ולא צריך לתרץ. אם הוא מסוגל ורוצה, הוא עושה. אני לא מכיר בהכללות לגבי גיל".

 

ובכל זאת, אתה ודאי לא נראה כמו הסטודנט הממוצע במכללה.

 

"ברור. אני יושב בכיתה מוקף באנשים צעירים. כולם אגב מאוד מפרגנים לי ומאחלים לעצמם להיות בכושר גם בגיל שלי. גם אנשים בגילי ששומעים שאני לומד משפטים, אומרים כל הכבוד".

לימודים בגיל מבוגר הם ללא ספק דרך מצוינת להעסיק את המוח, לשמור על הצלילות ועל היכולות. גם אם לא תצא מזה קריירה חדשה, מדובר בעיסוק איכותי ומעשיר לשנות הפנאי. ללמוד אפשר גם מהבית, דרך האינטרנט או באוניברסיטה הפתוחה, אבל לימודים במסגרת אקדמית ממשית, גם אם יש לכם כבר תואר או שניים, הם הזדמנות להשתייך למסגרת, להכיר אנשים, לשבור את השגרה ולצמוח מבחינה רגשית ורוחנית.

 

אם אכן החלטתם לאתגר את עצמכם וללכת על לימודי משפטים, תצטרכו להתמודד עם הדינים העיקריים הנהוגים במדינת ישראל: דיני עונשין, דיני נזיקין, משפט מנהלי, סדר דין אזרחי, סדר דין פלילי, דיני עבודה ומיסים ועוד, שהם חלק מקורסי החובה, ולאחר מכן לבחור תחום שבו תרצו להתמקד. לימודי תואר ראשון במשפטים ניתן ללמוד באוניברסיטאות, שבהן תנאי הקבלה קשים יותר, או במכללות פרטיות, שבהן שכר הלימוד גבוה יותר. לאחר סיום התואר יש צורך בשנת התמחות ובבחינות של לשכת עורכי הדין כדי לזכות ברישיון, ואפשר גם להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים יותר.

אלי קדים, טייס לשעבר, שלא מסתפק במעמד הנחשק של סטודנט וחותר להיות יו"ר האגודה ("אני רוצה להיכנס לספר השיאים של גינס כסטודנט הזקן ביותר שנבחר לראשות אגודת סטודנטים"), מסיים את לימודי התואר הראשון בעוד סמסטר ומתכוון להמשיך לתואר שני. "המטרה שלי", הוא אומר "היא לקבל דוקטורט במשפטים בגיל 100".

אתה מתכוון לעבוד בתחום?

 

"אני נהנה מהדרך, לא מהמחשבה על היעד. כל עוד איהנה מהדרך, אמשיך ללכת בה. אם אגיע למשהו שייראה כמו היעד שלי, אשאר שם".

גם בפקולטה למשפטים ב"מכללה האקדמית נתניה" נתקלים לא אחת בסטודנטים עם שיער מאפיר. "לומדת ולמדה אצלנו משפטים קבוצה לא מבוטלת של אנשים מבוגרים", מספר מבי גאוי, מנהל השיווק של המכללה. "אצל חלקם משפטים הוא חלום ישן שלא מומש, ויש גם כאלה שרואים בזה קריירה שנייה.

 

"הם יכולים ללמוד במסלול יום או במסלול ערב, אם הם עובדים עדיין במשרה מלאה. ראיתי פה לא מעט בני 70 ומעלה שסיימו את הלימודים. אלה אנשים שהגיעו מעולמות תוכן שונים לחלוטין. רופאים, מהנדסים, אנשי ניהול, שהנושא המשפטי בער בהם או שהם ראו בו משהו שיכול לפתח את היכולות שלהם. זו קבוצה מאוד איכותית שמביאה איתה ידע וניסיון שלא קיים אצל הסטודנטים הצעירים".

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
 

גם אריה ונגרקו בן ה-73 מקריית ביאליק, עובד חברת החשמל לשעבר ובתפקידו האחרון מנהל הפרויקט הארצי לשימוש בלתי חוקי בחשמל ("כבר אז היה לי קשר לעניין המשפטי והחוקי"), סיים לאחרונה לימודי משפטים ב"מרכז האקדמי כרמל". עוד לפני כן למד כלכלה באוניברסיטת חיפה במקביל לעבודתו, ואז בחר להמשיך למשפטים. "תמיד היתה לי משיכה לעניין החוק והמשפט", הוא מספר. "קראתי ספרות מקצועית והתעניינתי בנושא ולמדתי גם גישור.

"בגיל 62, יצאתי לפרישה מוקדמת מחברת החשמל והמשכתי לעבוד כמגשר. רק בגיל 65 נרשמתי ללימודי משפטים. היום אני מסיים את ההתמחות במשרד עורכי דין בתחום דיני משפחה ומשמש כמתרגל בנושא דיני משפחה במרכז האקדמי שבו למדתי. בשנת הלימודים הבאה אני מתכנן להירשם ללימודי תואר שני במשפטים. זה חלום שאני חייב להגשים. העבודה והלימודים הם בשבילי מהתענוגות הגדולים, ובתחום המשפט יש ים של ידע. אני נהנה מכל שנייה".

 

עוד על קריירה שנייה:

למצוא עבודה בגיל מבוגר

טיפים לחוזרים למעגל העבודה

לפתוח עסק בגיל מבוגר

תגובות  3  אהבו 

23/10/17
כמה שזה נכון! גיל זה לא מה שרשום בתעודת זהות. אני ממליצה לנסות מכינה לעיצוב , לימודי הום סטיילינג או אפילו לימודי סייבר למתחילים....
כמה שזה נכון!

גיל זה לא מה שרשום בתעודת זהות.

אני ממליצה לנסות מכינה לעיצוב , לימודי הום סטיילינג או אפילו לימודי סייבר למתחילים.
24/04/18
אני כבר תקופה ארוכה חושבת על לעשות תואר שני, אבל הגיל ואפשרויות התעסוקה הדלות שיהיו לאחריו כבר מרתיעים אותי.

 
22/04/19
תמיד אפשר ללמוד בכל גיל... כיום ניתן ללמוד תואר ראשון בהנדסה במסלול של לימודי ערב לאנשים העובדים במשרה מלאה ללא כל מפריע.....
תמיד אפשר ללמוד בכל גיל...

כיום ניתן ללמוד תואר ראשון בהנדסה במסלול של לימודי ערב לאנשים העובדים במשרה מלאה ללא כל מפריע..
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בקריירה שנייה

"המוטו שלי הוא לחיות חיים שמחים גם כשהכל מסביב קשה"

אנשים מתמודדים באופן שונה זה מזה עם בשורות איוב. יש שיתכנסו בתוך עצמם ויבכו על מר גורלם, יש שיאבדו את הטעם...

לקריאת הכתבה
הנשים שמצאו חיים חדשים ביוגה

רוני שיר מראש העין, 57, בזוגיות ואם לשתי בנות, עסקה אמנם במהלך חייה בפעילות גופנית אבל ליוגה מעולם לא...

לקריאת הכתבה
"תמיד ידעתי שאני בגוף הלא נכון"

"רק בשנות העשרים המאוחרות שלי הודיתי בפני עצמי שאני אישה בגוף של גבר. עוד לא עשיתי עם זה כלום אבל לפחות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה