תמיד אפשר ללמוד מקצוע חדש

צילום: Shutterstock
חבר טוב, רואה חשבון מצליח באמצע שנות ה-50 לחייו, החליט לפני כמה שנים, כשילדיו החלו לפרוח מהבית, לחזור לספסל הלימודים. אך לא כדי להעשיר את ידיעותיו בבודהיזם או בהיסטוריה, אלא כדי ללמוד מקצוע תובעני ומעשי למדי, משפטים. הבחירה להיכנס שוב למסגרת לימודים לא קלה, לאחר שכבר עשה קריירה והוכיח את עצמו בתחום המקצועי, לוותה בהרמות גבה. אחרי הכול, משפטים זה לא מסוג הדברים שלומדים "בשביל הנפש".
אמצע שנות ה-50 הם עבר רחוק עבור סטודנט נוסף למשפטים, אלי קדים בן ה-83. בימים אלה עושה קדים, תושב קריית אונו, את השנה השלישית במשפטים ב"קרייה האקדמית אונו", ואף הגיש את מועמדותו לתפקיד יו"ר אגודת הסטודנטים במוסד. "גיל זה מה שכתוב בתעודת הזהות, זה הכול", הוא אומר, "וגם אם כל חייך עסקת במשהו, תמיד אפשר ללמוד מקצוע חדש. כל אחד עושה מה שהוא מרגיש, ולא צריך לתרץ. אם הוא מסוגל ורוצה, הוא עושה. אני לא מכיר בהכללות לגבי גיל".
ובכל זאת, אתה ודאי לא נראה כמו הסטודנט הממוצע במכללה.
"ברור. אני יושב בכיתה מוקף באנשים צעירים. כולם אגב מאוד מפרגנים לי ומאחלים לעצמם להיות בכושר גם בגיל שלי. גם אנשים בגילי ששומעים שאני לומד משפטים, אומרים כל הכבוד".
אם אכן החלטתם לאתגר את עצמכם וללכת על לימודי משפטים, תצטרכו להתמודד עם הדינים העיקריים הנהוגים במדינת ישראל: דיני עונשין, דיני נזיקין, משפט מנהלי, סדר דין אזרחי, סדר דין פלילי, דיני עבודה ומיסים ועוד, שהם חלק מקורסי החובה, ולאחר מכן לבחור תחום שבו תרצו להתמקד. לימודי תואר ראשון במשפטים ניתן ללמוד באוניברסיטאות, שבהן תנאי הקבלה קשים יותר, או במכללות פרטיות, שבהן שכר הלימוד גבוה יותר. לאחר סיום התואר יש צורך בשנת התמחות ובבחינות של לשכת עורכי הדין כדי לזכות ברישיון, ואפשר גם להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים יותר.
"אני נהנה מהדרך, לא מהמחשבה על היעד. כל עוד איהנה מהדרך, אמשיך ללכת בה. אם אגיע למשהו שייראה כמו היעד שלי, אשאר שם".
"הם יכולים ללמוד במסלול יום או במסלול ערב, אם הם עובדים עדיין במשרה מלאה. ראיתי פה לא מעט בני 70 ומעלה שסיימו את הלימודים. אלה אנשים שהגיעו מעולמות תוכן שונים לחלוטין. רופאים, מהנדסים, אנשי ניהול, שהנושא המשפטי בער בהם או שהם ראו בו משהו שיכול לפתח את היכולות שלהם. זו קבוצה מאוד איכותית שמביאה איתה ידע וניסיון שלא קיים אצל הסטודנטים הצעירים".
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק גם אריה ונגרקו בן ה-73 מקריית ביאליק, עובד חברת החשמל לשעבר ובתפקידו האחרון מנהל הפרויקט הארצי לשימוש בלתי חוקי בחשמל ("כבר אז היה לי קשר לעניין המשפטי והחוקי"), סיים לאחרונה לימודי משפטים ב"מרכז האקדמי כרמל". עוד לפני כן למד כלכלה באוניברסיטת חיפה במקביל לעבודתו, ואז בחר להמשיך למשפטים. "תמיד היתה לי משיכה לעניין החוק והמשפט", הוא מספר. "קראתי ספרות מקצועית והתעניינתי בנושא ולמדתי גם גישור.
עוד על קריירה שנייה: |
אנשים מתמודדים באופן שונה זה מזה עם בשורות איוב. יש שיתכנסו בתוך עצמם ויבכו על מר גורלם, יש שיאבדו את הטעם...
רוני שיר מראש העין, 57, בזוגיות ואם לשתי בנות, עסקה אמנם במהלך חייה בפעילות גופנית אבל ליוגה מעולם לא...
"רק בשנות העשרים המאוחרות שלי הודיתי בפני עצמי שאני אישה בגוף של גבר. עוד לא עשיתי עם זה כלום אבל לפחות...
גיל זה לא מה שרשום בתעודת זהות.
אני ממליצה לנסות מכינה לעיצוב , לימודי הום סטיילינג או אפילו לימודי סייבר למתחילים.
כיום ניתן ללמוד תואר ראשון בהנדסה במסלול של לימודי ערב לאנשים העובדים במשרה מלאה ללא כל מפריע..