חזרה להחיים הטובים

ארכיון תמונות השואה הגדול בעולם

130 אלף תמונות מהשואה הועלו לאתר "יד ושם" - אוסף התצלומים הגדול בעולם בנושא השואה. במקביל נפתח ערוץ וידיאו בשיתוף יוטיוב של עדויות ניצולים; מתנדבים יחלקו סלי מזון לניצולי שואה; בני השירות הלאומי יעזרו לניצולים להגיש תביעות; לראשונה בישראל - תואר ראשון בלימודי שואה;
מערכת מוטק'ה 04/05/08
ארכיון תמונות השואה הגדול בעולם

"יד ושם" פותח ערוצי הנצחה באתר יוטיוב עם כ-130 אלף תמונות
"יד ושם" פתחה שני ערוצים באתר שיתוף הוידיאו youtube. לדברי יו"ר יד ושם, אבנר שלו, מטרת הפרויקט היא בראש ובראשונה לתת לציבור הרחב גישה ישירה ופשוטה אל אוסף המקורות העצום שנאסף במשך למעלה מ-50 שנה ביד ושם. הערוצים, באנגלית ובערבית, עלו השבוע לרשת האינטרנט. הערוץ באנגלית כולל עדויות של ניצולי שואה המשולבות בתצלומים ארכיוניים, הרצאות של היסטוריונים בנושאים שונים הקשורים לשואה, תצלומים של אירועים ומבקרים ביד ושם כגון ביקורו של הנשיא ג'ורג' בוש בינואר 2008 והאפיפיור יוחנן פאולוס השני במרץ 2000. כמו כן, ניתן לצפות בערוץ בסיפורים אנושיים מרגשים כמו איחוד משפחות שהופרדו בשואה. הערוץ בערבית כולל עדויות המשולבות בתצלומים ארכיוניים מהשואה עם כתוביות בשפה הערבית. נוסף על הערוצים ביוטויב, ארכיון התצלומים של יד ושם עולה לאינטרנט. 130 אלף התצלומים הקיימים מתקופת השואה יהיו נגישים באתר הארגון. אוסף התצלומים כולל תיעוד של הגירושים, הגיטאות, המחנות, עבודות הכפייה, השחרור, חיי שארית הפליטה לאחר המלחמה ועוד. שלו הוסיף כי "מטרת הפרויקט היא בראש ובראשונה לתת לציבור הרחב גישה ישירה ופשוטה אל אוסף המקורות העצום שנאסף במשך למעלה מ-50 שנה ביד ושם. אנו מקווים שהעלאת המאגר תעורר את המודעות לחשיבותם של התצלומים ותעודד עוד אנשים למסור ליד ושם למשמרת תצלומים ומסמכים דומים המצויים ברשותם". מיכאל ליבר, מנהל מערכות המידע ביד ושם: "אנחנו מחזיקים היום על שרתים של יד ושם כ-450 טרה-ביית של מידע, שמכילים בין היתר 200 אלף שעות של וידיאו ואודיו. במקביל למאגר הקיים, אנחנו מבצעים דיגיטליזציה תמידית של חומרים הקיימים, שכן אנחנו רוצים לבנות מקום אחד בכדי להכיל את כל המידע על השואה. בשנת 2007 קיבלנו וסרקנו למעלה מ-70 מיליון מסמכים, כך יעשה גם בשנה הקרובה. בעתיד נחשוף עוד חומרים, שכן המידע גדל. 11% ממבקרי האתר הינם ממדינת ישראל, לכן אנחנו משקיעים בקמפוס וירטואלי, שהוא תחליף לאותם אנשים שלעולם לא יגיעו פיסית ליד ושם." אלבום התמונות יהיה זמין באתר יד ושם החל מיום השואה וימשיך להיות זמין באופן תמידי. בעתיד יועלו אוספי צילום נוספים לארכיון התמונות המקוון, שאותו ניתן לראות
באתר המוזיאון
. (הארץ)


[u]
מתנדבים יחלקו סלי מזון לניצולי שואה
[/u] מתנדבי "העמותה לעזרה מיידית לניצולי השואה" החליטו לשלוח לניצולים "סל בריאות" שיכלול מזון בריא וחיוני כמו דגים, ירקות טריים, פירות, שמן זית ותוספי מזון - דברים שהם לא יכולים להרשות לעצמם לרכוש לבד. מדווח ידיעות אחרונות. "העברת המוצרים לניצולי השואה היא הכרת תודה ולא נדבה", אומרים בעמותה. "זוהי חובה מוסרית של כולנו כלפי מי שבדמם סללו את ההכרה המוסדית של העולם בזכותה של מדינת ישראל לקום". בעמותה מבקשים מתנדבים בעלי כושר ארגון שיסייעו במבצע. הם זקוקים גם לעזרה פסיכולוגית ולעובדים סוציאליים וכמובן גם לתרומות כסף. מתנדבים, תורמים וניצולי שואה שזקוקים לעזרה מוזמנים להתקשר לטל' 9830145 -04, 4245246 -077, או למוקד המידע הפועל 24 שעות ביממה בטל' 5257888 -03.
לראשונה בישראל: תואר ראשון בלימודי שואה
לראשונה בישראל יוכלו סטודנטים לעשות תואר ראשון בלימודי השואה. מדווח ידיעות אחרונות. המכללה האקדמית גליל מערבי תפתח בשנת הלימודים הקרובה תוכנית מיוחדת בשיתוף בית לוחמי הגטאות. התוכנית, שבראשה יעמוד ד"ר בועז כהן, כבר קיבלה את אישור המועצה להשכלה גבוהה, ותילמד כחטיבת לימוד שנייה לצד חטיבת לימוד בתחום אקדמי נוסף. לימודי השואה יעסקו בעולמם ובמעשיהם של הרוצחים, בהתמודדות הקורבנות ובהשפעות השואה על ישראל ועל העולם המערבי. הקורסים יקיפו מיגוון נושאים בתולדות השואה, בהם רפואה ושואה, נשים בשואה, ספרות השואה, ילדים בשואה, הסביבה הלא-יהודית בתקופת השואה, ועוד. העבודה המעשית תתבצע בארכיון ובספרייה של בית לוחמי הגטאות. לדברי שמחה שטיין, מנכ"ל מוזיאון בית לוחמי הגטאות, שישמש מרצה בתוכנית, הבוגרים יוכלו להשתלב בעבודה כמדריכים במוזיאוני שואה וכמדריכי משלחות לפולין.
בני השירות הלאומי יעזרו לניצולים להגיש תביעות
מתנדבי השירות הלאומי, שעברו הכשרה מיוחדת, יחד עם עובדים סוציאליים יספקו לניצולי שואה סיוע גם בהגשת בקשות לוועדת התביעות. בנוסף יעזרו המתנדבים לניצולים להתמודד עם קשיי היום-יום. חצי מהמתנדבים הם דור שני או שלישי לשואה. מדווח ynet ביום השואה ערכו השר לענייני גמלאים רפי איתן, והשר עמי אילון ביקורים בביתם של ניצולי שואה בירושלים. בין היתר ביקרו בביתו של ניצול השואה, אברהם לייבוביץ', שאמר לשרים: "לא טוב להיות זקן בישראל, איך אפשר להתקיים בכבוד?". הוא אמר כמה כסף הוא מקבל בחודש - והשר איתן תהה: "למה כל כך מעט?" השר אילון הוסיף: "אני לא יכול לומר שיהיה יותר כסף". הוא פנה אל תומר, צעיר המתנדב בשירות הלאומי, שסיפר על חשיבות הפרויקט: "זה נותן לי אפשרות לדבר על השואה ועם אנשים שהיו שם. אני רואה בכך חשיבות גדולה". בצאתו מבית הניצול התייחס השר איתן לטענות שהועלו נגד ועידת התביעות. הוא אמר כי לדעתו הוועידה פועלת באופן ישר, אולם אמר שהבעייה היא בחוסר השקיפות שלה. השר איתן אמר : "ועידת התביעות עושה כבר הרבה מאוד שנים עבודה טובה וביושר כפיים. היא נבדקה על ידי שורה ארוכה של מבקרים. אבל יש נושא נוסף והוא מכירת הרכוש היהודי במזרח גרמניה ומכאן הולך כסף להרבה מוסדות שהם לאו דווקא מוסדות של ניצולי שואה וכאן קמה הצעקה. לדאבוני הרב, ועידת התביעות בנושא הזה היא לא מספיק שקופה. בגלל מניעים פוליטיים כאלה או אחרים של מערכות יהודיות שלא שייכות לישראל, ועידת התביעות לא מספיק שקופה. נכון שהרבה כסף הולך למוסדות שהם לאו דווקא מטפלים בניצולי השואה".


[
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?

 

- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"

- "מה?"

- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"

את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...

לקריאת הכתבה
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר

במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...

לקריאת הכתבה
"רציתי שיזכרו את אבא דרך הציורים שלו"

5.5.19 - את התאריך הזה עמית פדר ומשפחתה לא ישכחו לעולם. זה היה היום שבו הזמן עבורה עצר מלכת, ואביה האהוב משה...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה