חזרה למגזין אוכל

באנו לגוון: 4 מרקים עם טוויסט

עם כל הכבוד למרק עוף ולמרק עדשים, מתי בפעם האחרונה טעמתם מרק אגסים, חצילים או אבוקדו? 4 מתכוני מרקים הכי מיוחדים שיש
לין לוי 31/01/19
באנו לגוון: 4 מרקים עם טוויסט
מרק אבוקדו? כן! צילום: Shutterstock

 

 

 

גם אם יש ימים שמשיים פה ושם (שמש שקרנית קוראים לזה) אנחנו עדיין בחורף. הערבים הקרים והרוחות החזקות לא משאירים מקום לספק, ואנחנו הולכים לנצל את החורף הזה עד תום בכל מה שקשור לתזונה שלנו. אמרתם חורף ותזונה, אמרתם מרקים. אפשר להכין מרק כמעט מכל דבר שרוצים, כי בסיר עם מים חמים מתרחש נס וכמעט כל שילוב יוצא טעים, בין אם יש בשר או ציר בשר ובין אם לא.

 

אנחנו מניחים שכמו בכל חורף כבר כיכבו אצלכם על השולחן העונה מרק עוף, מרק עדשים ומרק כתום.  מה דעתכם לגוון קצת? את המרקים שלפניכם אנחנו מבטיחים לכם שעדיין לא ניסיתם, לפחות לא בבית.

 

 

מרק אבוקדו וקרם פרש

 

 צילום: Shutterstock

 

 

המרק הזה, מתוך הספר "כרמים סיפור אהבה" מוגש אמנם קר, אך הוא עשוי מהירק הכי חורפי שיש - אבוקדו. גם המרקם שלו עשיר וקטיפתי ומרכיביו בריאים ומזינים - בדיוק מה שהגוף זקוק לו בחורף.

 

מצרכים (ל-6 מנות):

 

1/2 כוס אגוזי מקדמיה

3 אבוקדו בשלים וקלופים

2 מלפפונים ירוקים קשים

3 גבעולי בצל ירוק

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט צ'ילי יבש

1/2 כוס חלב שקדים

 

להרכבת המרק:

1 גביע יוגורט יווני סמיך (או קרם פרש)

1 בצל סגול פרוס לטבעות דקות

12 עגבניות שרי

חופן עלי מיקרו

שמן זית

מספר אגוזי מקדמיה שבורים

 

ההכנה:

 

1. מכינים את המרק: טוחנים במעבד מזון את אגוזי המקדמיה למרקם חלק, שומני וקטיפתי.

 

2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי.

 

3. מעבירים את התערובת דרך מסננת דקה (אם המרקם סמיך מדי ניתן לדלל אותו בעזרת חלב שקדים).

 

4. ההגשה: מוזגים את המרק לקערות אישיות ומוסיפים מעט יוגורט או קרם פרש ובצל.

 

5. סוחטים שתי עגבניות שרי על כל צלחת, מזלפים שמן זית מסביב ומפזרים מעל חופן עלי מיקרו ומספר אגוזי מקדמיה שבורים.

 

 

מרק חצילים

 

 צילום: יונתן בן חיים

 

 

המתכון הזה, באדיבות השף מור כהן ממסעדת ״הרברט סמואל״ במלון ריץ' קרלטון הרצליה, הוא גרסה קצת שונה למרק החצילים וטחינה הקלאסי, שבדרך כלל נהוג להגיש כשהוא קר. גם כאן, מדובר על מרק קטיפתי ומפנק, והוא מוגש חם.

 

מצרכים:

 

1 בצל לבן קלוף, חצוי ופרוס

1 כרישה, החלק הלבן בלבד, פרוסה דק

3 שיני שום פרוסות

5 ענפי טימין מפורדים לעלים

1 כוס שעועית לבנה מבושלת

1 כוס יין לבן יבש

3 חצילים שרופים על אש גלויה, ללא הקליפה

2 כפות שמן זית

1.5 ליטר מים

מלח לפי טעם

 

ההכנה:

 

1. מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הבצל והכרישה. בוזקים מעל מעט מלח ומערבבים היטב. הכרישה והבצל יתחילו להזיע ולהפריש נוזלים.

 

2. מנמיכים את האש וממשיכים לאדות את הבצלים. מערבבים לעיתים קרובות עד שכל הנוזלים מתאדים ונותרים רק בצלים ושמן.

 

3. מוסיפים את השום והטימין ומאדים כ-2 דקות נוספות.

 

4. מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומוסיפים את היין.

 

5. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.

 

6. מנמיכים את האש ומצמצמים את היין עד לשליש מכמותו המקורית.

 

7. מוסיפים את החצילים והמים, מגבירים שוב את האש ומביאים לרתיחה.

 

8. מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.

 

9. טוחנים את המרק היטב בבלנדר.

 

10. טועמים ומוספים מלח לפי הטעם. מגישים חם עם מעט טחינה מעל.

 

 

מרק בורשט

 

 צילום: Robert Seger

 

 

בורשט הוא מרק סלק חם השייך לקלאסיקה הרוסית, ומדובר על מנת החורף האולטימטיבית. המתכון הזה, מבית סבתי, עשיר בטעמים, מלא בירקות ואפשר להכין אותו גם עם בשר וגם בגרסה צמחונית - ובשני המקרים תקבלו את המנה המנחמת המושלמת. הכי חשוב להוסיף בהגשה כף של שמנת חמוצה לכל צלחת, מה שיקפיץ את טעמי המרק לגבהים חדשים.

 

מצרכים (לסיר של כ- 5 ליטרים):

 

3 סלקים בינוניים מגורדים על פומפייה גסה

2 גזרים מגורדים על פומפייה גסה

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות

בצל גדול חתוך דק

1/2 כרוב בינוני חתוך לרצועות דקות

2 שיני שום שלמים

פטרוזיליה קצוצה דק

2 עגבניות חלוטות וחתוכות דק או גביע קטן של רסק עגבניות

שמן זית לטיגון

מלח ופלפל שחור

2-3 עלי דפנה מיובשים

אם מעוניינים בגרסה בשרית: ציר בקר או 500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות

 [#middleBanner] 

ההכנה:

 

1. לגרסה הבשרית: שמים בסיר את הבשר ומבשלים עד לרתיחה. אם משתמשים בציר, מרתיחים את הציר עם המים. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הסלקים ומבשלים כחצי שעה

 

2. לגרסה הצמחונית: מתחילים מבישול הסלקים - ממלאים את הסיר במים ומבשלים את הסלקים עד לרתיחה.

 

3. בינתיים מטגנים בשמן זית את הבצל, את הגזרים ואת העגבניות החלוטות (אפשר להשתמש בקופסה קטנה של רסק עגבניות במקום).

 

4. כשהירקות מקבלים צבע זהוב ומתרככים מורידים מהאש. כשהמים בסיר המרק רתחו מעבירים את הירקות לתוך הסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה ומרתיחים שוב.

 

5. מכניסים לתוך הסיר את הכרוב ומתבלים במלח, פלפל, עלי דפנה מיובשים ופטרוזיליה.

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה