חזרה לטיולים

בשביל החלב: המחלבות המעניינות בארץ

לכבוד שבועות יצאנו למסע בין המחלבות הטעימות, המיוחדות והמלהיבות ביותר בארץ. מהנגב ועד הגליל – סעו לחגוג את החג הלבן
מיה אבידן 09/06/16
בשביל החלב: המחלבות המעניינות בארץ
כיף במחלבת יעקבס. צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ

 

התפריט לשבועות כבר מוכן, הקישים בדרך, עשבי התיבול והירק מחכים להפוך לסלטים כיפיים ומרעננים – אבל מה לגבי מנות הפתיחה? שבועות הוא הזדמנות מצוינת לשלוף את סכיני הגבינה שקניתם פעם ולא השתמשתם בהם מעולם ולצאת ולרכוש כמה מהגבינות המעולות והמיוחדות אותן מגבנים במרץ ובכישרון במחלבות השונות ברחבי הארץ. הנה מסע חלקי בשביל החלב.

 

דרום: נאות סמדר, נגב צפוני

 

 

צילום באדיבות מחלבת נאות סמדר

 

 

על המקום: המחלבה האורגנית שבנאות סמדר, קיבוץ שפועל לפי עקרונות הקיימות, נמצאת תחת פיקוח הארגון לחקלאות אורגנית בישראל. מוצריה נמכרים בפונדק נאות סמדר שבצומת שיזפון ובחנויות טבע ברחבי הארץ. מוצרי המחלבה הם בעלי תו האיכות "חי בריא" לגידול מקומי בריא והומאני של מזון מן החי. התו האיכות מבטיח לצרכן המודע כי בעלי החיים גודלו בהתאם לדרישות גידול מחמירות המבוססות על תקנים בינלאומיים.

 

רפרטואר גבינות: במקום נעשה שימוש תדיר ביבולים אורגניים נוספים הגדלים בקיבוץ, שאותם משלבים בגבינות עצמן. תמצאו כאן יוגורטים עם עשבי תיבול, כמו גם גבינת אדום, גבינה קשה עם עשבי תיבול המעניקים לה ארומה וטעם ייחודי, גבינת ערבה שתימכר בחג כשהיא מתובלת בזעתר, גבינות בסגנון השבר וסנט מור ושילובים מקוריים נוספים.

 

מה בשבועות: בשבת, 11.6, ייערך בין השעות 11:00-17:00, אירוע טעימות של גבינות ויין בפונדק נאות סמדר, שם יימכרו גבינות בייצור מוגבל.

 

דרום: מחלבת צאלה, בסמוך למושב עין הבשור

 

צילום: לבנת גינזבורג

 

 

על המקום: את צאלה הקימו הזוג אמנון וצאלה לאחר שבנו את ביתם בחווה בודדים בצפון הנגב. השניים הקימו במקום את דיר החלב, ובמקביל יצאה צאלה לקורסים לייצור גבינות ולגידול כבשים. היא החלה לגבן בקטן, כשהיא משתמשת בכיריים במטבח הביתי. מרגע שהרגישה כי היא מסוגלת לצאת לדרך, פתחו השניים את המחלבה לציבור הרחב. גם כיום מיוצרות הגבינות בדרך מסורתית, ללא חומרי שימור.

 

רפרטואר גבינות: לאבנה בתוספת שמן זית, יוגורט, גבינות חצי קשות בסגנון קממבר, ברי וסנט מור עם פחם ו"ענבל", גבינה חצי מחלב כבשים בטעם מתקתק וארומה חזקה שהוכנה במיודח לחג השבועות. במקום מיוצרות גם גבינות קשות בסגנון תום, קשקבל "נגב", גבינה קשה עם עשבי תיבול

 

מה בשבועות: במקום נערכים סיורים, סדנאות להכנת גבינות וטעימות. ב-11.6 ייערך במקום אירוע בסגנון יווני שיכלול הופעה של הזמר דיוניסוס תיאודורו. פתיחת שערים החל מ-14:00.

 

 

השפלה: חוות שלי, מושב שדמה

 


גבינת עין הדרקון של חוות שלי. צילום: עופר לוי

 

על המקום: החווה, שהוקמה עלי די שלי ורוני זידמן, מתמחה בגבינות קשות, חצי קשות, גבינות רכות וכמו כן גבינת לאבנה, שזכתה בתחרויות בינלאומיות ונמכרת בטעמים ייחודיים.

 

רפרטואר גבינות: מלבד הלאבנה עטורת הפרסים, במקום תמצאו גבינות קלאסיות כמו קשקבל, תום, גאודה, מנצ'גו, בושה, קממברט, ברי, בולגרית, לוטם, קש וגם גבינת העיזים "עין הדרקון" המיושנת במשך שמונה חודשים וגבינת ניצן האדומה היא גבינה מחלב כבשים בסגנון קשקבל, המיושנת כ-18 חודשים.

 

מה בשבועות: במקום ייערך הפנינג גדול (10-12.6) של גבינות, יינות בוטיק ואוכל ויכלול שוק איכרים ובר חומוס. בנוסף ייערכו במקום סדנאות בישול חלביות (בהרשמה מראש) והפעלות לילדים.

לפרטים נוספים ולהרשמה: 058-4232723/058-4272327

 

מרכז: משק יעקבס, כפר הרא"ה

 

 

על המקום: 20 שנה חלפו מאז נפתחה מחלבת משק יעקבס, ומאז הפכה ממחלבה משפחתית ששמה עובר בעיקר מפה לאוזן למותג בוטיק איכותי ומוכר בעל היצע מגוון.

 

רפרטואר גבינות: במחלבה מכינים גבינות מבקר, עזים וצאן כמו קממבר אגוזים, גורגונזולה, גאודה שחורה, מסקרפונה, סנט מור, לאבנה, מוצרלה, יוגורטים, פטה, פקורינו, קצ'וטו וגבינות נוספות.

 

מה בשבועות: במסגרת החגיגות מקיים משק יעקבס יריד שבועות (6-10.6) בכפר הרא"ה, בו מלבד הגבינות הרבות גם לחמים ומאפים, כריכים וקפה, שמן זית, דבש, טעימות יין, פרחים, פירות וירקות, מיצים שנסחטים במקום, חומוס, כלים, תכשיטים ועוד. בנוס, במחלבה חנות דגל חדשה בה ניתן לנשנש גבינות, כריכים ויין. בנוסף נערכות במקום סדנאות בישול חלביות וכשרות על טהרת תוצרת הארץ.

לפרטים נוספים.

 

צפון: מחלבת אלטו, שמרת, הגליל המערבי

 

 

צילום באדיבות משק אלטו

 

על המקום: את המחלבה פתח אריאל, קיבוצניק משמרת, שהחל לגבן כבר במחלבה הקטנה שבקיבוץ. לבסוף החליט ללכת בעקבות החלום ופתח מחלבת בוטיק בלב בוסתן עצי פרי והעניק לה את השם אלטו -  "גבוה", כשהמטרה היא לייצר גבינות איכותיות, מלאות ארומה.

 

רפרטואר גבינות: הגבינות מופקות מחלב עזים גלילי ומיוצרות בשיטות מסורתיות כשהלך הרוח מכוון לבריאות. לצד גבינות גורמה תמצאו גם מבחר גבינות דלות בשומן, קשות, חצי קשות וגם גלידה מחלב עזים. בין הגבינות תמצאו ברי, סנט מור, קממבר 5%, ברינזה 5%, יוגורטים ומוצרים נוספים.

 

בימי חול ובימי ו' וערבי חג פועל במקום בית קפה חלבי עם ארוחות בוקר ובהן מבחר גבינות המחלבה, קינוחים וקפה משובח.

 

אולי תחגגו את שבועות בלי גבינות?

להחזיר את שבועות למקורות

ומה לובשים בחג? השמלות הלבנות הכי נכונות

 

מחפשים רעיונות נוספים? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בטיולים

יפה וגם פורחת: 3 מסלולי טיול אביביים

העונה הכי נעימה בשנה, זו שהכי מתאימה לטיולים בארצנו היפה וגם פורחת, כבר כאן. מי הגשמים שטרם התייבשו,...

לקריאת הכתבה
קיץ חם: 3 מסלולי טיול קצרים המשלבים מים

הקיץ כבר כאן, ואיתו המעלות שמטפסות (והלחות כמובן). במזג אוויר שכזה קשה ליהנות מטיול בטבע, אבל גם לשבת כל...

לקריאת הכתבה
5 אתרים לטיול בארץ שיזכירו לכם את חו"ל

מתי בפעם האחרונה ביקרתם בגן הלאומי אפולוניה? הרחקתם לחוף ים בארץ שנראה כאילו יצא מריזורט מפנק בתאילנד? אז...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה