חזרה ליחסים

הורים, האם כדאי לשדך לילדים?

הילד בן 30, הילדה עוד רווקה ואתם מודאגים? ללחוץ עליהם זה לא הפתרון, אבל ניסיון לשדך דווקא יכול להצליח. איך עושים את זה נכון ומתי ההתערבות הופכת למוגזמת?
הדס בשן 22/02/18
הורים, האם כדאי לשדך לילדים?
לפעמים דווקא ההורים הם שמזהים שלילד יש בעיית אינטימיות. צילום: Shutterstock

 

 

רבים מאיתנו זוכרים זאת על בשרם: מבטים חוקרים מההורים, שאלות מציקות והנדנוד האינסופי: "נו, יש משהו חדש?", בעודם מנסים לפלוש לחיי האהבה שלנו, ולהפוך אותנו מרווקים לנשואים כדת משה וישראל. זה אולי הציק לנו בצעירותנו, אבל הופ, עברו להן כמה שנים ואנחנו מוצאים עצמנו באותו מצב ממש. עם ילד או ילדה בוגרים שאינם בזוגיות, ועם תחושה פועמת מאיתנו כי זה התפקיד שלנו, אמא או אבא שלהם - לשנות את המצב.

 

רווקות מאוחרת אינה תופעה נדירה במציאות של ישראל 2018. אנשים רבים  מחכים עד אחרי גיל 30 כדי להתחתן, ויש כאלה שגם בוחרים להעביר את חייהם ללא זוגיות. הכל לגיטימי, אבל יש הורים רבים שפשוט לא מסוגלים לעמוד מנגד, כשהם יודעים שהתכשיט שלהם מבלה עוד יום שישי בלי דייט. האם כדאי להתערב בחיי האהבה של הילדים? לשדך להם, לייעץ להם ולהיות חלק מעולמם בהיבט הזה? או שעדיף פשוט לתת להם לחיות את חייהם?.

 

"הרבה הורים מודאגים מגיעים אלי לפגישות, ומתייעצים מה לעשות עם הבן או הבת שלהם", מספרת קרן גילת, מאמנת ליצירת זוגיות. "יש כאלה שמגיעים מאחורי הגב, אחרים מגיעים ביחד עם הבן או הבת. זה תלוי ביחסים – אם הילדים יחסית מרדנים בהורים ולא משתפים פעולה, ההורה יגיע לפני הילד להתייעצות. אבל יש גם הורים וילדים שבאים יחד למפגש ראשון, כשהילד מתחיל לעבור תהליך אימון בעצמו ורואים תוצאות".

 

 

מתי מומלץ להתערב?

 

ותרו על הלחץ ועל הציפיות ואל תשליכו על הילד פחדים מטעויות עבר שלכם. צילום: Shutterstock

 

 

באיזה שלב ההורים מגיעים אליך?

 

"הייתה לי בחורה בת 22 שאמא שלה פנתה בשבילה, אבל בדרך כלל זה נעשה כשהילדים רווקים בגיל 30 וההורים מתחילים לדאוג, ובגיל 35 הם כבר ממוטטים לגמרי. אבל צריך לזכור שההורה לא בהכרח מכיר את החיים של בנו או של בתו הבוגרים. יש כאלה שחושבים שיש בעיה של ביישנות אבל הם לא יודעים שבעידן האפליקציות, הילדים שלהם נפגשים כל הזמן. מצד שני, יש הורים שמזהים נכון שלילדים שלהם יש בעיה באינטימיות, למשל, ואז ההתערבות נושאת פירות".

 

 

זה בריא להתערב בחיי הילדים?

 

"זה יכול להגיע למקומות של לחץ. הורים שמשננים לילד 'מה יהיה איתך ואיך כולם מסביבך כבר בזוגיות ואתה לא', לא בהכרח עוזרים למצב. הילד רוצה להסב נחת להוריו ונכנס למערכת לחצים שהיא מיותרת לחלוטין. מה שטוב זה לעזור לילד, לממן תהליך אימון - ולוותר על הלחץ ועל הציפיות".

 

בתהליך שקרן עוברת עם מטופליה, היא מזהה לפעמים איך דווקא היחסים עם ההורים מהווים רועץ ליצירת קשר - אפילו אם זה אותו הורה מודאג ששלח את הילד לטיפול. "יש הורים שלא רוצים שהילד יחזור על הטעויות שלהם, רוצים שיבחר יותר טוב ומכניסים אותו למערכת סטנדרטים מכשילה ומעכבת. השאלה אם זה יעבור או לא יעבור את מבחן ההורים לא עוזרת בדייט. יש הורים שמגוננים יתר על המידה, שהם עצמם מאוד בררנים וזה משליך על הבן או הבת. אפילו מקרים של גזענות מגיעים מההורים לילדים. זה לא טוב ללכת בגיל 30 לדייט עם השאלה מה אמא או אבא יגידו".

 

 

מה עם לשדך לילד? להגיד שמצאנו לו את אהבת חייו?

 

"אני לא נגד זה, אפשר להציע ויכול לצאת מזה משהו. אבל התאמה בין אנשים אינה מדע מדויק – היא על פי אישיות ובסוף זה פוקס, את לא באמת יכולה לצפות איך לאורך שנים הזוג יסתדר, זוגיות זו עבודה והזנה וטיפוח של מערכת היחסים".

 

 

לפני שאתם מתערבים, בדקו עם הילדים מה הם מחפשים

 

תקשורת טובה וכנה תסייע גם לילדים לשתף פעולה. צילום: Shutterstock

 

 

ואפשר גם לשלם על שידוכים. טרנד השידוכים המאורגנים עושה כבר כמה שנים קאמבק של ממש. לא סתם התכנית "חתונה ממבט ראשון" הייתה להיט גדול - האוכלוסיה החילונית רואה את מלאכת השידוכים במגזר הדתי, ורוצה גם. רוית לאלזר, שדכנית מודרנית ומאמנת למציאת זוגיות, מספרת שיומנה מלא. "היום בעידן האפליקציות, רווקים לא יודעים מי עומד מולם", היא אומרת. "השפע הווירטואלי גורם להם ללכת לאיבוד, אז רבים מהם חוזרים לשיטה של פעם, וגם ההורים מתערבים".

 [#middleBanner] 

 

זה מומלץ לפנות לשדכנית כדי "לסדר את הילד"?

 

"זה יכול להתאים אם הילד קרוב להורים, משתף אותם בחיפוש האהבה, אבל במקרה של ילד סוליסט - הוא עלול להיות סגור לזה. להורים מסוימים זה ממלא את הרצון להיות מעורבים ולדעת מה קורה, ואצל הילד זה משרת את המקום שיש מי שתומך בו, מבין, עוזר ומפנה לגורם שלישי. שהוא לא לבד במערכה. גם הורדת הנטל הכלכלי, הידיעה שיש מי שמשלם על השידוך, עוזרת לילדים. ומצד שני, צריך לוודא שהילד פתוח לנושא, גם אם הוא לא משלם בעצמו".

 

בין אם בפנייה לשדכנית ובין אם בניסיון לשדך בעצמנו - לאלזר ממליצה לא לוותר על תקשורת לפני שמעבירים טלפונים. "כדאי להורים לדבר עם הילדים, לברר מה הם מחפשים. זה לא בהכרח מי שאנחנו חושבים שהם רוצים. לפעמים מה שנראה לנו מתאים מבחוץ, מתברר אחרת משיחה כנה, פתוחה ואמיתית. כנ"ל לגבי לא להכניס את ההעדפות האישיות שלנו או את רשימות המכולת שלנו – צריך לזכור שאנחנו לא הנושא כאן".

 

 

על פי מה את מחליטה לשדך בין בני זוג?

 

"אופי דומה, תחומי עניין משותפים, אזור מגורים. אבל יש גם מקרים שהאינטואיציה שלנו יותר חזקה מהכל. גם אם נתקלים במשהו שמרגיש נכון אבל לא מתאים בכל הפרמטרים – כדאי לנסות".

 

 

 

הילדים גדלו, אבל עדיין כועסים עלי

שוויון בין הילדים, יש דבר כזה?

"אני אם שכולה לילדים חיים"

ומה קורה כשאנחנו מתחילים לקנא בילדים שלנו?

סוף סוף: הילדים עוזבים את הקן

אני לא הסבתא! להפוך להורים אחרי גיל 50

יחסי אחים בגיל 50 פלוס: אהבה א אכזבה?

5 היעדים הרומנטיים בעולם (ושניים בארץ)

 

ומה דעתכם על הנושא? בואו לדבר על זה בקהילת דילמות במשפחה של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד ביחסים

מה שלום בני הגיל השלישי והרביעי בצל המלחמה?

"מאז פרוץ המלחמה, כותרות החדשות והרשתות החברתיות עוסקות בעיקר בסיפורי ילדים ובמשפחות צעירות. בני הגיל...

לקריאת הכתבה
משפחה לא בוחרים: איך לעבור את החגים בשלום

 

משפחה. מילה אחת שבתוכה כל כך הרבה מורכבויות מכל סוג שהוא. אבל בחגים זה הולך ומתגבר, כי אם בימות השנה אנחנו...

לקריאת הכתבה
לא אוהבת את החתן של הבת שלי

בקיץ הזה הבת שלנו תלבש לבן, או אולי יהיה זה הבן שישבור את הכוס, אבל אנחנו לא ממש בעננים. לא שלמים עם הבחירה...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה