החיים בוורוד: מתכון סלמון מרענן

בשנים האחרונות, אפשר למצוא את הסלמון מככב יותר ויותר בתפריט הישראלי, כמנה ראשונה ועסיסית, בתור סושי, סביצ'ה רענן או כסטייק גדול, ורדרד ונאה לעיקרית.
אם כבר הזכרנו את צבעו של הדג, חשוב לדעת כי במקרים רבים הצבע הורוד והעז מוזרק לדג האפרפר. כאשר הסלמון גדל בדרך הטבע, כלומר שוחה נגד הזרם אי שם בנורבגיה, הוא מקבל את צבעו הוורדרד מאכילת שרימפסים. כיוון שהרוב המוחלט של דגי הסלמון אותם אנו צורכים הם דגי בריכה, מוזרק להם צבע מיוחד הצובע אותם בוורוד המתבקש.
עשיר באומגה 3
פתרון טוב לדיאטה. צילום: shutterstock
הסלמון (בעברית: אלתית), בוקע במים מתוקים, נודד לים וחוזר חזרה למים מתוקים כדי להתרבות. הוא עשיר באומגה 3 - חומצות שומן שנמצאו יעילות לטיפול במחלות לב וכלי דם, שבץ מוחי ואפילו דיכאון. אותן חומצות מגנות על כל תא ותא בגופינו, כשאחת הסיבות לכך היא שהן מפחיתות את ערכי השומן הרע בדם ומשפרות את זרימתו.
הוא עשיר בחלבון (25.4 גרם במאה גרם דג) ובעל אחוזי שומן נמוכים (8.13) ועל כן יכול להוות פתרון טוב בדיאטה, למי שמחפש להפחית בפחמימות ולהגדיל את צריכת החלבון. מבחינה קלורית, גם כאן הסלמון הוא חבר ומכיל כ-180 קלוריות ל-100 גרם. בחנויות שונות המתמחות בדגים ברחבי הארץ ניתן לרכוש את הסלמון הטרי בעלות ממוצעת של 120 שקלים. בסופרמרקטים הדג יגיע בצורתו המצוננת או הקפואה בחצי המחיר ולמטה מכך.
אז מה עושים עם הסלמון? פחות או יותר הכל. אם הוא טרי-טרי והגיע לארץ בייבוא ובקירור – עשו לו ולכם את הכבוד הראוי וצרכו אותו בתוך סושי ביתי, סביצ'ה, קרפצ'ו או גרבדלקס. סלמון המגיע קפוא ומבריכה – מוטב להשתמש בו לאפייה, אידוי, צלייה, בישול ולמי שמוכרח – גם לטיגון.
שימו לב: גם בנתח פילה הסלמון המטופל ביותר ייתכנו עצמות חבויות. מומלץ בחום לבדוק בעזרת אצבע האם ישנן כאלה, או במילים אחרות – מוטב עוד כמה דקות של ניג'וס מאשר אי נעימות וסכנה.
אפרופו סכנה – בין פילה סלמון עסיסי, נפלא ומלא טעמים לבין סוליה יבשה ומתפרקת מפרידות דקות צלייה בודדות. היו תמיד עם אצבע על הדופק ובחנו את הנתח היטב במהלך השהייה בתנור או במתקן הצלייה.
המתכון: סלמון צלוי עם עשבי תיבול
צילום: shutterstock
(6 מנות)
המרכיבים:
1 קילו פילה סלמון
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (הלבן והירוק)
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס יין לבן יבש
להגשה:
פלחי לימון
ההכנה:
1. 1 מחממים תנור מראש ל-220 מעלות.
2 מ מניחים את נתח הסלמון בכלי זכוכית, חרס או פלדת אל חלד ומתבלים במלח הגס ובפלפל השחור בנדיבות.
3 מערבבים יחד את שמן הזית והלימון ומפזרים באופן שווה על הסלמון. משהים למשך 15 דקות.
4 בקערה מערבבים יחד את עשבי התיבול. מפזרים מעל הסלמון והופכים אותו כך ששני הצדדים יכוסו ירוק. מוזגים את היין מסביב לדג
. 5 מכניסים לתנור וצולים כ-10-12 דקות עד שמרכז הפילה והצדדים העבים כמעט ומוכנים כך שישנו פס אחד נא באמצע (זמן הצלייה עשוי להשתנות מתנור לתנור)
. 6 מוציאים את התבנית ומכסים היטב בנייר כסף למשך 10 דקות.
7 פורסים את הסלמון באלכסון ומגישים בצלחת עם פלח לימון.
עוד במדור האוכל של מוטק'ה
כל מה שרציתם לדעת על תיבול וכמה דברים שלא
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
שורף אבל נעים: כל הסיבות לאכול חריף
אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...