חזרה למגזין אוכל

הראשון בבידוד: עושים כבוד לחציל

עכשיו, שכולנו ספונים בבית והדרך למקרר קצרה מתמיד, זה הזמן להכיר ולנסות מתכונים חדשים. למשל כאלו עם חציל, שלא משנה מה - תמיד יש שפע ממנו בסופר. לפניכם 5 מתכונים מפתיעים עם חצילים, שיעשו שמח בלב
לין לוי 19/03/20
הראשון בבידוד: עושים כבוד לחציל
נצלו את הבידוד להכיר מתכונים חדשים (צילום: shutterstock)

 

הוא נחשב למלך במטבח האיטלקי, במטבח הערבי כל ארוחה מתחילה לפחות עם מנה אחת שמכילה אותו ואצל רומנים הוא אחד מסמליה הקולינריים של העדה. חציל הוא ירק אהוב (אוקי, יש שיטענו שהוא טעם נרכש) שהעונה שלו נמשכת כל השנה, והוא בעל נוכחות עצומה בהרבה מאוד מטבחים. אפשר לעשות ממנו אינסוף מאכלים: לטגן, לקלות ולצלות אותו, לאכול אותו שלם או קצוץ, לגלגל ולמלא אותו, לשלב אותו במאפים ולעשות ממנו אינסוף גרסאות של סלטים, כולל ההוא בטעם כבד.

עכשיו, שכולנו בבידוד, זה הזמן לגוון את המנות שאנחנו מכינים, ולהביא את חציל למרכז הבמה. הנה כמה מתכונים שסייעו לכם במשימה.

 

חציל קלוי בסגנון אסייתי

 

חציל קלוי הוא מנה ראשונה שמוגשת בהרבה מסעדות מזרחיות. עם טוויסט פשוט אפשר להעניק למנה הקלאסית אופי הרבה יותר אסייתי.

 

צילום: שי אפגין

 

מצרכים:

4 חציל בינוניים

למרינדה:

3 שיני שום כתוש

35 גרם ג'ינג'ר

600 מ"ל מיץ לימון

200 מ"ל סויה

2 כפות סוכר

להגשה:

כף בוטנים קלויים כתושים

1 כף בצל שאלוט חתוך דק ומטוגן

1 כף טבעות צ'ילי

1 כף ג'ינג'ר מגורד דק

10 עלי נענע

 

ההכנה:

1. מערבבים את כל מצרכי המרינדה.

2.צולים את החציל בתנור על מצב גריל כשהוא בשלמותו, עם קליפה ומשוח בשמן.

3. אחרי שהוא רך מוציאים, מקררים ומורידים את הקליפה עם הידיים.

4. חורצים את החציל עם מזלג ומשרים לשעתיים במרינדה.

5. מסדרים על צלחת את החציל ומפזרים מעל את כל המצרכים מתוך רשימת מצרכי ההגשה.

 

המתכון באדיבות מסעדת סי-ים

 

גלילות חציל במילוי גבינות

 

זוהי מנה נהדרת עבור נמנעים מגלוטן שאפשר להכין גם בצלייה, במידה שמעוניינים בגרסה בריאה יותר, וגם בטיגון.

 

צילום: Shutterstock

 

המצרכים:

2 חצילים שלמים פרוסים לאורך, לחתיכות בעובי 0.5 ס"מ

מעט שמן זית לצלייה

4 סוגים שונים של גבינות קשות שאוהבים, חתוכות לרצועות בעובי 2-3 מ"ל

ביצה טרופה עם כפית חרדל דיז'ון

קמח שקדים

מעט מלח ופלפל

 

ההכנה:

1. מחממים היטב טוסטר ומורחים מעט שמן זית בשני צדדיו. מניחים את החצילים הפרוסים וצולים עד שמשחימים.

2. לאחר שהחציל התקרר, מניחים את ארבעת סוגי הגבינות בקצה החציל ומגלגלים.

3. מכינים שתי קערות: אחת עם קמח שקדים, מלח ופלפל ושנייה עם ביצה טרופה עם מעט חרדל, מלח ופלפל.

4. טובלים את החציל המגולגל בביצה ואז בקמח שקדים, שוב בביצה ושוב בקמח, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

5. מחממים תנור לחום גבוה של 220-250 מעלות ומכניסים את הגלילות, אופים עד להשחמה.

 

המתכון באדיבות פלג בכור, עלעלים רעננים

 

הישר מגיאורגיה: בדריז׳אני

 

זוהי מנה קלאסית מהמטבח הגאורגי שמגישים כמנה ראשונה בארוחות חגיגיות.

 

צילום: ליאת שטרית

 

מצרכים:

2 חצילים בינוניים

שמן לטיגון

למילוי:

2 כוסות אגוזי מלך גרוסים

1/2 צרור כוסברה

כמה עלים של טרגון

6 שיני שום

חומץ בן יין לבן

מלח, פלפל, זרעי כוסברה טחונים וכמון

 

ההכנה:

1. חותכים את החצילים לאורך, לא דק מדי ולא עבה מדי, ומורחים אותם בשמן בעזרת מברשת.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להשחמה.

3. טוחנים את כל מצרכי המילוי ומתבלים.

4. מניחים מילוי בתוך החציל, מגלגלים ומגישים בקישוט כוסברה, ואם רוצים לצד יוגורט.

 

המתכון באדיבות השפית מיקה שמעונוב, פודארט

 

פרמג'אנה די מלנזנה

 

זהו מאפה חצילים עם רוטב עגבניות וגבינה, דומה מאוד ללזניה, שבו החציל מחליף את דפי הלזניה.

 

צילום: Shutterstock

 

מצרכים:

3 חצילים

2 קופסאות של עגבניות מרוסקות

שמן זית, מלח ופלפל

1 שן שום

200 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

200 גרם גבינת מוצרלה

2 ביצים

קמח לטיגון החציל

 

ההכנה:

1. פורסים את החצילים דק מאוד לאורך (אפשר גם עם קולפן). מפזרים מעל מלח ומניחים להגרת נוזלים במסננת.

2. טובלים כל פרוסת חציל בביצה וקמח ומטגנים. מניחים על נייר סופג לספיגת שאריות שמן. במידה שמעוניינים להפוך את המנה לקצת יותר בריאה, אפשר להימנע מטיגון ובמקום זה למרוח את פרוסות החציל בשמן ולהשחים בתנור ללא ציפוי קמח.

3. מכינים את הרוטב: מחממים את המחבת, שמים שמן זית בנדיבות, עגבניות מרוסקות, שן שום, ממליחים, מפלפלים, מוסיפים מעט מים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

4. לוקחים תבנית אפייה, יוצקים מעט מהרוטב ומעליו מסדרים שכבה של חצילים.

5. מעל החצילים שופכים מהרוטב, את הפרמז׳ן המגורד ואת גבינת המוצרלה, ואז שוב חציל, רוטב וגבינות - כמה שיותר שכבות יותר טוב, כשהשכבה העליונה צריכה להיות הרוטב.

6. מכסים עם נייר כסף ואופים בחום גבוה של 200 מעלות כחצי שעה.

7. מורידים את נייר הכסף, מורידים את הטמפרטורה של התנור ל- 150 מעלות, מפזרים מעל פרמז׳ן ומוצרלה ואופים 5-10 דקות נוספות ללא כיסוי עד שכל הגבינה נמסה.

 

המתכון באדיבות ענבר בודנר, בעלת הבלוג "קסם הבישול"

 

קיש חצילים

 

זהו מאפה קל להכנה ומרשים ביופיו שיכול להוות ארוחה שלמה אם מוסיפים לו סלט, או לשמש כמנה ראשונה.

 

צילום: אפרת גת

 

מצרכים:

1 חציל חתוך לחצי ואז לחצאי עיגולים דקיקים

1 בצל סגול חתוך לחצי ואז לחצאי עיגולים דקים

גבינת פטה כבשים או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים

חבילה של בצק עלים

לרוטב:

1 פחית קרם קוקוס

חופן זעתר, אורגנו ורוזמרין

5 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

1 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית ציפורן

1 כף קמח (אפשר קמח לבן, קמח מלא או קמח כוסמין)

לקישוט:

עלי טימין

 

ההכנה:

1. בתוך תבנית עגולה לקיש מניחים את עלי הבצק סמוך אחד לשני.

2. מעל מסדרים את החצילים ואת הבצל בצורת מניפה או פשוט אחד על השני כך שמתקבלת שכבה של חציל ושכבה של בצל לסירוגין.

3. מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים מעל הירקות.

4. מפזרים מעל את הגבינה ומקשטים עם עלי טימין.

5. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ואופים כ- 40-50 דקות

 

המתכון באדיבות הבלוג של אפרת גת - קסם הבישול

 

יופי טופו: מתכונים מנצחים עם טופו

מנות העוף הכי מיוחדות שיש

אוכל גורמה ב-5 דקות

קדירה ליום קודר: 3 מתכוני בישול ארוך

הצטרפו לקבוצת האוכל של מוטק'ה

תגובות  2  אהבו 

21/03/20
וואו
אהבתי מאד.. מאמצת את המתכונים.. תודה לין☺️
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה