חזרה למגזין אוכל

זיתים מבושלים

סלט מרוקאי בסיסי שבמשפחה של ששת שצ אוהבים לאכול בעיקר בארוחות חג. כל כך פשוט, כל כך כיף
ששת שצ 07/04/14
זיתים מבושלים

צילום: ששת שצ

 

החומרים:
2 קופסאות של זיתים מגולענים
10 עגבניות בשלות מחורצות
שמן זית
אפשר קופסה קטנה של רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מחוקה כורכום
פלפל שחור
כפית אריסה למי שרוצה קצת חריפות
4 שיני שום חתוכות
אפשר ורצוי להוסיף כמון

 

אופן ההכנה:
מסננים את הזיתים מהנוזל שבקופסה, מרתיחים אותם בסיר מלא מים, וברגע הרתיחה שופכים את המים בזהירות וממלאים את הסיר מחדש במים - כך שלוש פעמים. מסננים ומצננים.
באותו סיר מרתיחים מים, מכניסים את העגבניות מחכים דקה, מוציאים את העגבניות, מצננים ומקלפים אותם.
מרסקים את העגבניות או קוצצים אותן.
מחממים רבע כוס שמן זית בסיר ויוצקים את העגבניות. מבשלים לפחות שעה תוך כדי ערבוב.
לאחר שעה מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והשום, מבשלים מעט ומוסיפים את הזיתים. מבשלים שעה על אש נמוכה, ולפני סיום מוסיפים לימון ובודקים טעמים.
אני מוסיף כפית סוכר לכל תבשיל עם רסק עגבניות.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

קערה מלאה בריאות

אגסים בסירופ יין

פוקצ'ה ללא גלוטן

יש כרוב, ויש כרוב-על

עוגות ללא סוכר

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  1  אהבו 

עוד היום אני אכין לנכדים
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה