חג האהבה: המנות הכי רומנטיות שיש

הקשר בין אוכל לרומנטיקה נוצר בזכות האלמנט המנחם והמחמם שיש באוכל, וגם בגלל האינטימיות שבאכילה בחברת בן או בת זוג. מה שקובע את מידת הרומנטיות של מאכל כזה או אחר הוא לא הטעם, אלא בעיקר הנראות והמרקם שלו. גם למאכלי אפרודיזיאק שנחשבים מעוררי תשוקה יש פן רומנטי, אבל הוא קשור לרכיבים בעלי השפעה מעוררת שמאכלים אלה מכילים.
הכול התחיל מסמל הפיתוי התנ"כי, התפוח. מאז, התרבות האצטקית הקדומה ייחסה תכונות מעוררות גם לשוקולד, וכינתה אותו "מזון האלים". הרומאים האמינו שבכוחן של צדפות לחזק את היצר המיני, ובזכות קזנובה, שהיה ידוע כאכלן צדפות, העולם גילה כי הן תורמות להגברת ייצור הזרע. בתרבויות המזרח תבלינים כמו ג׳ינג׳ר, הל, זעפרן, צ׳ילי, ציפורן וקינמון נחשבו למעוררי חשק. מלבד שוקולד, תבלינים וצדפות יש גם פירות שנקשרו לתאווה. כאלה הם הפסיפלורה, המכונה פרי התאווה, והאנונה בעלת הצורה המפתה והטעם המתוק. תותים בעלי הצבע האדום והצורה האדיפלית הפכו לסמל הרומנטיקה בעידן המודרני, הודות לכך שהם נחשבים לבני לוויה מתאימים לשמפניה ולקצפת (ולא מעט בזכות ג׳וליה רוברטס בסרט ״אישה יפה״).
בתרבות המודרנית שחוגגת את יום האהבה הבינלאומי (ולנטיינז) ב-14 בפברואר נפוצים מאכלים בצורת לב, קינוחים בצבע ורוד או אדום, מאכלים שנועדו לאכילה משותפת או להאכלה האחד את השני. קבלו את הרשימה המלאה של המנות הכי רומנטיות במסעדות, בתי קפה וקונדיטוריות לכבוד הוולנטיינז, וגם שני מתכונים רומנטיים שתוכלו להכין לבד.
פרנץ׳-טוסט עם תותים ושמפניה בירושלים
צילום: אודליה ברבי בקרסקי
לא כל פרנץ׳-טוסט הוא רומנטי, אבל זה שמוגש ב-Zuni בירושלים הוא פשוט רומנטיקה בהתגלמותה. הוא עשוי לחם קסטן שנאפה במקום וצרוב על הפלנצ׳ה עם חמאה מזוקקת. לפני ההגשה מפדרים אותו עם אבקת סוכר ומוסיפים לו תותים טריים. כל מה שנותר הוא לצרף למנה שתי כוסות שמפניה.
איפה: יואל משה סלומון 15 ירושלים, 02-6257776, לא כשר
נגישות: לא (המסעדה ממוקמת בבניין לשימור עם מדרגות בכניסה)
חנייה: אין (הבניין שבו שוכנת המסעדה ממוקם במדרחוב)
מאפה קישואים בצורת לב בזיכרון יעקב
נעמה צרפתי מתגוררת בבית אבן מהמאה ה-19 באזור שממנו צמחה זיכרון יעקב. כשפוסעים דרך דלת הכניסה פנימה ל״בית של נעמה בזיכרון״ מגיעים לחלל אירוח עם תקרה וחלונות מעץ וקמין מקורי. כבר רומנטי. במרכז החלל הזה נעמה עורכת שולחן מעוצב ובו מנות צמחוניות. אחת ממנות הדגל כאן היא מאפה ירקות אנטיפסטי בצורת לב, שמשלים את החוויה הזוגית. אפשר להגיע לארוחות הללו בתיאום מראש והן מיועדות לקבוצות אינטימיות של עד 20 איש. מחיר ארוחה מלאה: 170 שקלים, ויש אפשרות גם לארוחה טבעונית או נטולת גלוטן.
איפה: זיכרון יעקב, 058-7039171, לא כשר
חנייה: בשפע ברחובות שמסביב לבית
נגישות: אין
סלי פיקניק של בנדיקט, תל אביב והמרכז
צילום: שרית גופן
מה יכול להיות יותר רומנטי מפיקניק זוגי בפארק או בחיק הטבע, ומי אמר שפיקניק בוקר חייבים לעשות דווקא בתחילת היום? אפשר לפרוס את סלסלת הפיקניק על הספסל בפארק גם בשעות הערב או על שמיכה מתחת לעץ, מול אגם עם ברבורים או בים. אפשר גם להפתיע את בן או בת הזוג ולפרוס אותה על השטיח בבית. זה נכון שאפשר לארגן סלסלת פיקניק לבד, אבל אפשר גם להזמין סלסלה מושקעת עם ארוחת בוקר ב״בנדיקט״. אחרי ההזמנה מקבלים את הסלסלה עם שירות משלוחים או באים ואוספים מסניף בנדיקט תל אביב. הסלסלה מיועדת לזוג, מחירה 249 שקלים והיא מכילה מוזלי, סלט קיסר, סלט ביצים ובייגל אבוקדו, בייגל סלמון ופריטטה, ירקות, מאפים וקרואסונים, תרמוס עם קפה, חלב, מיץ תפוזים, חמאה וריבה, כלים ומפה לשבת עליה. את הסלסלה יש להזמין 24 שעות לפני.
להזמנות: 03-6056648, לא כשר
סינטה לצריבה זוגית על חלוקי נחל, תל אביב
צילום: שי בן אפרים
במסעדת ״הטרקלין״ התל אביבית מגישים מנה של נתחי סינטה לצריבה עצמית. אחרי ההזמנה יגיעו לשולחן 280 גרם של בשר פרוס דק יחד עם אבן חלוק נחל חמה, ואתם תוזמנו לצרוב את נתחי הבשר האחד עבור השני, מספר שניות מכל צד. אחרי שהבשר יהיה מוכן לאכילה, אפשר גם להאכיל אחד את השני וליצור רגע רומנטי בלתי נשכח בליווי יין. מחיר המנה: 142 שקלים.
איפה: היכל התלמוד 4 תל אביב, 03-5660013, לא כשר
נגישות: אין
חנייה: בחניון בתשלום שצמוד למסעדה
"שבוע אהבה" עם מנות רומנטיות בתל אביב
לרגל חגיגות יום האהבה הבינלאומי נערך במסעדת ״סיטארה״ בתל אביב שבוע אהבה - LoveWeek. המשמעות: במשך שבוע, בין 22-14 בפברואר מוגשות במסעדה מנות עם אלמנט רומנטי, כמו מנה ראשונה של טטאקי טונה בעלת צבע אדום עז (82 שקלים), מרק בויאבס עם מרקם קטיפתי וברוסקטת גרוייר (92 שקלים), רביולי סלק בצבע ורוד ממולא בבשר שבושל 6 שעות מעל קרם שורשים, ולקינוח: מנה בשם "50 גוונים של ורוד" המשלבת שוקולד בצבע ורוד, קרם פירות יער, תותים וקרם וניל (72 שקלים).
איפה: הרצל רוזנבלום 8 בנייני סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633
נגישות: יש
חנייה: בחניון מול המתחם
פרליני שוקולד מפתים בקרית טבעון
צילום: דני גולן
השוקולטיירים מישי בלוג ודקל בלעיש מ"מישי בוטיק שוקולד" יצרו בשיתוף מותג השוקולד "ולרונה" קולקציית פרלינים ורודה ומעוררת במיוחד לכבוד הוולנטיינז. הקולקציה כוללת פרלין מרציפן דובדבני אמרנה ורום בקרדי, פרליני שוקולד לבן עטופים קרם פירות יער, פרלין פטל במילוי גאנש שוקולד מריר ופטל, טראפלס קרמל ערק ואשכוליות אדומות וטראפלס מיקס פירות יער. מחיר פרלין בודד 5 שקלים, ומארז של 9 פרלינים עולה 50 שקלים.
איפה: מרכז אלכסנדר זייד, קרית טבעון, 03-6958612, כשר
נגישות: יש
חנייה: בשפע
קולקציית קינוחים זוגיים של מיקי שמו
צילום: ישראל אלפסה
לקראת הוולנטיינז השיק השף-קונדיטור מיקי שמו קולקציית קינוחים צרפתיים קלאסיים. יש בקולקציה הזו אקלר עם דיסקית שוקולד ועליה הכיתוב I LOVE YOU, עוגת אופרה אישית בצורת לב משלושה סוגי שוקולד (19 שקלים), וקינוח בצורת לב המשלב שלושה מרקמים שונים: בצק עלים מקורמל וקריספי, קרם פטיסייר רך וגנאש שוקולד המזכיר בטעמו פרלין שוקולד (29 שקלים). במהלך פברואר יציעו בכל סניפי רשת ״קונדיטוריית שמו״ גם קינוח אהבה זוגי המורכב מבצק פריך, שקדים, קומפוט פירות אדומים וגנאש שוקולד לבן מוקצף. הקינוח מעוטר בזיגוג ורוד ומעליו פרח משוקולד לבן מטאלי (100 שקלים).
איפה: בכל סניפי קונדיטוריית שמו
קינוחים זוגיים של מקס ברנר
ברשת ״מקס ברנר״ מציעים מבחר קינוחים זוגיים, בהם אחד שישמח במיוחד את כל אוהבי המתוק באשר הם. מדובר על קינוח שמורכב, שימו לב, מוופל בננה ספליט וקצפת, מיני ופל שוקולד, מיני קרפ שוקולד ונוגט, עוגיות, כדור גלידה לבחירה, פונדו עם דיפ של שוקולד, גריל מרשמלו, נשיקות מרנג, פירות טריי ושוקולד חם שנשפך מעל כל הטוב הזה (99 שקלים). קינוח זוגי נוסף שכדאי לטעום בדייט רומנטי נקרא ״שרינג תותים ושוקולד לבן״ ומחירו 99 שקלים.
איפה: בכל סניפי רשת מקס ברנר
אם לא מתחשק לכם לצאת מהבית ביום האהבה, לפניכם מתכון קל מאוד למנה רומנטית שתוכלו להכין עבור בן או בת הזוג בבית, וגם משקה שימלא את הגוף שלכם בחמימות ויפתח לכם את צ׳אקרת האהבה.
מאפה לב קישואים:
צילום: לין לוי
את המתכון הזה אפשר להכין גם עם פלפלים אדומים/צהובים והוא ייצא טעים ונפלא, ובעיקר ישמח את כל מי שיראה אותו ואת הצורה מלאת הכוונות שלו על שולחן האוכל.
מצרכים:
4 קישואים בינוניים
שמן זית
מלח גס
פפריקה מרוקאית
אם רוצים לשדרג: כדורי מוצרלה או לבאנה
להגשה: טחינה, חופן פפריקה, ענפי רוזמרין
ההכנה:
1. פורסים את הקישואים דק ככל האפשר לאורך (אם יש בבית מנדולינה עדיף לחתוך בעזרתה)
2. מניחים על תבנית עם נייר אפייה את הקישואים, בוזקים מלח גס ופפריקה ומורחים עם מברשת שמן זית.
3. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לרבע שעה. מוציאים ומקררים.
מרפדים תבנית בצורת לב בניילון נצמד, מסדרים את הקישואים במניפה ומעליהם עוד שכבה וחוזר חלילה. אם רוצים לשדרג, בין שכבה לשכבה מורחים לבאנה או מסדרים שכבה של עיגולים דגים של מוצרלה.
4. סוגרים את הניילון מלמעלה ומהדקים.
5. לפני ההגשה פותחים את הניילון והופכים מעל צלחת. מזלפים טחינה, מפזרים מעל קצת פפריקה ומגישים על כלי הגשה לצד ענפי רוזמרין.
המתכון באדיבות ״הבית של נעמה בזיכרון״
קוקטייל פונץ' חורפי
צילום: טקה סטודיו
פונץ׳ הוא יין חם, משקה שמאוד נפוץ בשווקי החורף של אירופה. המתכון שלפניכם מציע פונץ׳ מתובל מאוד, והשילוב האקזוטי של התבלינים שבו יעשה פלאים לגוף ולמצב הרוח בסיום הארוחה.
מצרכים:
בקבוק יין אדום
תפוז
1/2 לימון
5 פרחי ציפורן
2 מקלות קינמון
5 כוכבי אניס
60 גרם סוכר
ההכנה:
1. שופכים את היין לסיר.
2. מוסיפים לימון ותפוז חתוך לפרוסות, את הקינמון, הציפורן וכוכבי האניס.
3. מחממים על אש נמוכה במשך שעה מבלי להביא לרתיחה כדי לשמור על האלכוהול.
4. מוסיפים סוכר, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות עד להמסת הסוכר.
5. מגישים חם.
המתכון באדיבות Teka
המסעדות הכי חמימות לבילוי בעונה הקרה
ואיפה נמצאות המעדות הכי רומנטיות?
ואיפה נמצאות המסעדות עם הנוף הכי יפה בארץ?
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...