חזרה למגזין אוכל

חם בחוץ, דג בפנים

ארוחת דגים היא פתרון מצוין, קליל וטעים לימי הקיץ הלחים והלוהטים. מתכון לדג דניס על האש עם לימונים ועשבי תיבול. מומלץ עם בקבוק יין לבן וצונן
מיה אבידן 14/07/16
חם בחוץ, דג בפנים
מתכון קל להכנה ונפלא לחיך. דניס שלם. צילום: אפיק גבאי

 

 

לאור הלחות המתגברת, והלילות החמים והבלתי נסבלים, אנחנו ממשיכים לדבוק במתכונים קלילים להכנה ולעיכול, מהירים ומזינים ככל האפשר. אוכל מטוגן, מנות עם אחוזי שומן גבוהים מדי או קינוחים עתירי סוכר רק מקשים עלינו את ההתמודדות הפיזית עם חום יולי אוגוסט. תבשילים כבדים, אתם נהדרים ומבטיחים לחזור אליכם עם הנחליאלי הראשון – אנחנו רוצים להתיישב לשולחן עם בקבוק יין לבן ומצונן היטב או כוס בירה קרה, ואם אפשר, אחרי גג חצי שעה עבודה.

 

ארוחת על האש, גם אם הקפדתם לבחור בשרים רזים יחסית, יכולה בקלות להגיע למספר רב מאוד של קלוריות בגלל תוספות, סלטים, פיתות וכו'. אז הם החלטתם להבעיר את המנגל, נסו להתמקד במנה עיקרית אחת, ולצידה סלט ירקות נפלא ומרענן. תתפלאו, אפשר לעשות מנגל גם בלי פיתות.

 

 

אל תהיו כבדים: תאכלו דגים

 

עשיר בקלוריות ובחלבון. דניס. צילום: shutterstock

 

 

כדי ליהנות מארוחה שנצלתה על האש בלי להסתובב אחר כך בתחושת כובד, נסו לצלות דגים שלמים. הם לא מכבידים על הגוף, הם מזינים, ובתיבול המרענן הנכון טעימים בהרבה מכל מנת בשר כבדה ומלאה בשומן.

 

דג הדניס נחשב לאחד מהפופולריים בישראל והוא בהחלט בין הטעימים שבהם. כיוון שמדובר בדג ים, גידולו נעשה במים מלוחים, לרוב בתוך כלובים הנמצאים בים סוף ומשמשים לגידול הדגים בתנאים מבוקרים.

 

הדניס, שבשיאו עשוי להגיע גם לשני קילוגרם, אינו דל במיוחד בקלוריות – 182 קלוריות למאה גרם, אבל מפצה על כך בחלבון רב (17 גרם), בחומצות שומן לא רווי (71 מ"ג) ובוויטמינים. חובבי הדגים יודעים שדניס הוא אחד מהדגים הנוחים יותר לתפעול: ישנה אדרה מרכזית אחת בדג, ולאחר הסרתה ניתן ליהנות כמעט ללא חשש מבשרו העסיסי.

 

כמה ענייני מנגל: משך זמן שהות הדג על האש נע בין 4-7 דקות – תלוי בעובי ובגודל הדג. ישנן שלוש דרכים לוודא שהדג מוכן: עור הדג הופך "קריספי" ומקבל גוון צריבה זהוב, צבעו של בשר הדג משתנה והופך לבן ומרקם הבשר מתרכך.

 

הקפידו לשמור על להבת גחלים בינונית ולא גדולה מדי. כאשר אתם צולים דגים בשלמותם, אין צורך בחריצת חריצים כיוון שאלה ייבשו את הדג ודג יבש לעומת דג עסיסי זה חתיכת סולייה. מי שחושש מאש גלויה על חומר גלם עדין כל כך – תמיד אפשר לעטוף את הדגים בנייר אלומיניום, העסיסיות תישאר בעינה.

 

 

המתכון: דניס שלם במנגל לצד סלסת עגבניות וחריף

 

הליווי המושלם לארוחה שלכם: סלט ויין לבן צונן. צילום: shutterstock

 

 

 

המרכיבים (4 מנות):

 

לדג:

 

4 דגי דניס שלמים

מלח

פלפל

שמן זית

2 לימונים פרוסים

לקט עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, טימין, בצל ירוק

 

לסלסת עגבניות:

 

3 עגבניות אדומות ובשלות, מגוררות בפומפייה

שמן זית איכותי

מלח אטלנטי

 

לחריף:

 

6 פלפלים ירוקים חריפים

5 שיני שום

חופן כוסברה או פטרוזיליה

1/2 כפית כמון (לא חובה)

5 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

 

ההכנה:

 

(1) מדליקים גריל פחמים, בעדיפות לגריל עם רשת ברזל כבדה. להכנת הדגים: מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומברישים במעט שמן זית. בעזרת סכין פותחים את בטן הדג ומסדרים את פרוסות הלימון ואת עשבי התיבול בחלל בטן הדג – ניתן לקשור את אלה גם מבחוץ בעזרת חוט קשירה מתאים.

 

(2) כאשר חום הגריל בינוני, מניחים את הדגים על המנגל וצולים על צד אחד כ-6 דקות. לאחר מכן הופכים בזהירות. כאשר הדג מוכן, העור אמור להתנתק בקלות מרשת המנגל. על כל מקרה, יש להיעזר במרית או במלקחיים מתאימים.

 

(3) אחרי שהופכים את הדגים ממשיכים לצלות כ-5 דקות נוספות.

 

(4) החריף: במעבד מזון קוצצים את כל המרכיבים יחד. ניתן לקצוץ דק-דק בסכין.

 

המתכון באדיבות שף איתן ששון מקבוצת מסעדות גוצ'ה.

 

 

מתכון משובח לסלמון מרענן

 

שורף אבל נעים: כל הסיבות לאכול חריף

 

לוקסוס אמיתי: מתכון לדג לוקוס משגע 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה