חזרה למגזין אוכל

טעם של אי טרופי

הקוקוס לא רק טעים, הוא גם עשיר בחומצות שומן, בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובמינרלים ומתאים לשפע שימושים
עדי כץ 03/07/13
טעם של אי טרופי

צילומים: Shutterstock   

 

"חבל שאין פה קוקוס
זה טוב ליהודים
זה טוב לערבים
ישר מן העץ מתוק וטעים.
אל תגידו שיש במקום זה זיתים
זה לא אותו דבר
קוקוס חי את הרגע
זית נטוע בעבר..."

 

על פי השיר המקסים "קוקוס", שכתב אריאל הורוביץ לחווה אלברשטיין, האגוז הגדול המזוהה עם שלוות החופים הטרופיים הוא המפתח לסכסוך במזרח התיכון. אבל גם אם לא יביא את השלום, הקוקוס הוא מקור רב ערך לבריאות, שלא מקפח גם את בלוטות הטעם.

 

בעבר דבקה בקוקוס תדמית שלילית, בשל הכמות הגבוהה של שומן רווי שהוא מכיל. היום ידוע שחומצות השומן הרוויות בקוקוס שונות במבנה מאלה המזיקות שנמצאות בבשר ובשאר המוצרים מהחי. ההבדל מבחינה כימית נעוץ באורך השרשרת הפחמנית של חומצות השומן. בעוד שבבשר החומצות הן "ארוכות שרשרת", ולכן נאגרות ברקמת השומן, מעלות את רמת השומנים בדם ותורמות למחלות לב, החומצות בקוקוס הן "בינוניות שרשרת". הן נספגות ישירות בכבד, יוצרות אנרגיה ואינן נאגרות ברקמת השומן. להפך, הן תורמות להרזיה.

 

אגוז הקוקוס גדל באשכולות על דקל הקוקוס, עץ שגובהו יכול להגיע ל-30 מטר ולכן נדרשת מיומנות גבוהה לטפס ולקטוף את האגוזים, ובמקומות מסוימים משתמשים לשם כך בקופים מאומנים. דקלי הקוקוס גדלים על חופי ים באזורים טרופיים, אך התפשטו גם לאזורים אחרים בעולם.

 

 

עוד על תזונה נכונה:

בכל זאת סויה

הכי בריאים בעולם

שמפיניון בסלט, פורטבלו בפסטה

מה שיותר ירוק

 

לפורום תזונה: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה