לא רק פסטה ופיצה: 3 מתכונים איטלקיים
המטבח האיטלקי הוא הפופולרי ביותר בעולם, ופיצה היא המאכל הנפוץ ביותר ברחבי הגלובוס. בישראל אפשר כבר להמר שאין אדם שלא שמע על פולנטה, ריזוטו וארנצ׳יני, ויחד עם זאת, עבור רובנו המטבח של ארץ המגף עדיין הכי מזוהה עם פסטה.
עד 1861 איטליה הייתה מחולקת לממלכות עצמאיות. המטבח האיטלקי המודרני שהתפתח מאז איחוד הממלכות לכדי מדינת איטליה, הוא הכלאה של מטבחי כל מחזותיה. בכל אחד ממחוזות איטליה, עד עצם היום הזה קיים מטבח אזורי הייחודי לאותו אזור. אנחנו בחרנו בשלוש מנות אופייניות לאזורים השונים של איטליה, שמוכיחות שאוכל איטלקי זה הרבה יותר מפסטה:
קציצות חצילים סיציליאניות
מקור הקציצות הללו הוא בקלבריה שבדרום איטליה, שם נהוג להכניס לתוך כל קציצה חתיכה של גבינת סקרמוצה (גבינה מעושנת) שמותכת בטיגון.
מצרכים (ל-10 קציצות):
חציל אחד בינוני
50 גרם גבינת פיקורינו (או פרמז'ן)
ביצה אחת
פרוסת לחם (בלי החלק הקשה)
חופן צנוברים קלויים (כ-30 גרם)
חופן פטרוזיליה (צרור קטן)
מלח, פלפל
פירורי לחם (כ-50 גרם)
שמן לטיגון
ההכנה:
1. קולים את החצילים (אפשר גם לאדות או לאפות בתנור, כ-30 דקות ב-200 מעלות).
2. מקלפים את החצילים וקוצצים, מוסיפים את גבינת הפיקורינו, הביצה, הצנוברים והפטרוזיליה ומערבבים לעיסה אחידה.
3. מוסיפים את הלחם המפורר או פירורי הלחם, וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד של קציצות (אם הבלילה רטובה מדי יש להוסיף עוד קצת פירורי לחם). מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4. מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק, יוצרים כדורים בעזרת הידיים ועוטפים את הקציצות בפירורי לחם.
5. כשהשמן חם זורקים לתוכו את הכדורים ומטגנים כ-2-3 דקות, עד שהקציצות מזהיבות. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מגישים מיד.
סלט תפוזים ושומר
צילום: באדיבות הבלוג Romina e La Cucina
הסלט הזה מוגש בסיציליה כמנת ביניים מרעננת בין מנת הפתיחה לעיקרית, או כאנטיפסטי. במידה שלא אוהבים את טעם האניס של השומר שבמתכון, אפשר להחליפו בבצל סגול.
מצרכים:
2 תפוזים
שומר גדול או שניים קטנים
שמן זית
מלח, פלפל
כפית חומץ בלסמי (לא חובה)
ההכנה:
1. פורסים את השומר ואת התפוזים המקולפים לפרוסות דקות.
2. מערבבים בקערה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים שמן זית בנדיבות.
3. מוסיפים כפית של חומץ בלסמי כדי להדגיש את החמיצות (לא חובה).
קרוסטיני של פולנטה עם גבינה כחולה
צילום: באדיבות הבלוג Romina e La Cucina
פולנטה היא מאכל העניים שעשוי מקמח תירס, שעם השנים ובזכות תוספות כמו חמאה, פרמז'ן וכמהין, הפך למאכל של אניני טעם. קרוסטיני הוא למעשה סוג של צנים, שבמתכון שלפניכם עשוי מפולנטה מוכנה במקום מלחם.
מצרכים:
250 גרם קמח תירס איכותי
1 ליטר מים
כף שמן זית
50 גרם גבינת פרמז'ן
מלח
200 גרם גורגונזולה או גבינה כחולה חריפה אחרת
ההכנה:
1. מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים קורט מלח וכף שמן זית, ומתחילים להוסיף לאט לאט את קמח התירס תוך כדי ערבוב מתמשך.
2. מבשלים את הפולנטה כ-45 דקות על אש מאוד נמוכה (כשכל רבע שעה נותנים ערבוב נוסף).
3. מכבים את האש ומוסיפים את הפרמז'ן, מערבבים היטב ומכסים לעוד מספר דקות. כעת הפולנטה מוכנה.
4. מעבירים את הפולנטה לתבנית נמוכה או למגש, ומקררים עד שהיא הופכת מוצקה.
5. קורצים מהפולנטה "טוסטים" קטנים, מלבנים או עגולים כרצונכם.
6. "משזפים" את הטוסטים הללו על מחבת חמה, או על מצב גריל בתנור.
7. מוסיפים למעלה מעט גורגונזולה ומכניסים למספר דקות לתנור עד שהגבינה נמסה.
המתכונים באדיבות השפית רומי נדלר, בעלת הבלוג Romina e La Cucina
טעם של פעם: המסעדות שהן גם חנויות וינטג'
סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל
טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?
ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017
אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...
נכון שהכל עם גבינות למעט הסלט..
הכדורים עם ממש מעט גבינה..
גם אני אינני אוכלת מוצרי חלב.. הגבינות הצהובות והקממברים למיניהם/ן אינם נחשבים מוצרי חלב..
מה שמזיק לגוף הינו החלב הניגר והגבינות הלבנות למיניהן.. כמובן לאלרגים עוד יותר..