חזרה לטיולים

לטיול יצאנו: 10 טיפים לטייל המתחיל

רוצים לטייל בארץ ישראל אבל מרגישים שכל ההתארגנות גדולה עליכם? מדריכת טיולים עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שיוצאים לדרך. תתפלאו, זה לגמרי פשוט
הדס בשן 04/05/17
לטיול יצאנו: 10 טיפים לטייל המתחיל
השבתות ממש נעימות עכשיו, קחו מקל, קחו תרמיל וצאו לטייל. צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

 

כמה פעמים אמרתם לעצמכם שזהו, השבת יוצאים לטייל בטבע - ושום דבר לא קרה? התשוקה לטייל קיימת אצל רבים מאיתנו - אנחנו שומעים על פריחות ואטרקציות, לפעמים ממש מתחת לאף - אבל לא תמיד מממשים. נדמה לנו שהטיול ידרוש מאיתנו ניסיון, ידע וכושר שאין לנו, אבל זה לא חייב להיות כך. טיול ארץ-ישראלי הוא פריבילגיה שכולנו יכולים ליהנות ממנה. לא חייבים עם מדריך או בקבוצה מאורגנת, אפשר לצאת מתי שמתחשק לנו. זה לא חייב להיות מסע קמפינג סבוך - בישראל הקטנה גם טיול יום של שבת יכול להוות חוויה מיוחדת.

 

מיה רודיך, מדריכת טיולים, ממליצה לצאת עכשיו וליהנות מהאביב בשיאו. כדי למצוא מסלולי טיול, רודיך ממליצה להיכנס לאתר שמורות הטבע של רשות הטבע והגנים, וגם לאתר טיולי, שממפה מסלולים על פי דרגת קושי מהימנה. הנה עוד כמה טיפים שיעזרו לכם למקסם את החוויה:

 

 

1. צאו מהאוטו

 

חשבתם על טיול של שבת בלי לטייל ממש? תחשבו שוב. אתם אולי רגילים לטיולי מכונית בחו"ל, אבל בארץ אין סיבה להיות דחוסים במכונית המחניקה. סביב כל אטרקציה יש מסלול לטיול רגלי, ואם אתם רוצים לחוות אותה באמת, לא תעשו זאת מבעד לחלון. "זו הדרך היחידה להרגיש את המקום באמת", אומרת רודיך, "לא כדאי לוותר על זה".

 

 

2. לא חייבים להיכנס לכושר

 

 מסלול למתחילים נע בין 2-5 קילומטר, אין צורך בכושר מיוחד. צילום: Shutterstock

 

 

מסלול למתחילים הינו בין 2 קילומטר ל-5 קילומטר - זה קילומטראז' שאין צורך להיכנס בשבילו לכושר מיוחד. תמיד טוב להשאר בפעילות, אבל על שבילי ארצנו אפשר לראות גם אנשים שלא עוסקים בספורט ברמה יומיומית. "אנחנו מטיילים בשביל הכיף ולהכיר את הארץ, לא כדי להיכנס לכושר", אומרת רודיך, ומזכירה שגם לא כדאי לבנות על טיול כעל אימון כושר, לפחות עד שתגדילו את אורכו למעל 10 קילומטר.

 

 

3. היצמדו לשבילים המסומנים

 

ישראל מלאה בשבילים מסומנים, שגם הטיילים המקצועיים ביותר נעזרים בהם, אז אין שום סיבה שטייל מתחיל יתעלם מהם. לא כדאי להפוך את השבת למשימת ניווט מסובכת לבד בטבע, זה מיותר. השבילים נעימים ומאפשרים הרפתקאות, גם עם סימונים לכל אורכם. "בגלל הצבא, המיפוי בישראל הוא מהטובים בעולם", מספרת רודיך, וממליצה לרכוש את אוגדן 20 המפות של ישראל. "אם זה יותר מדי, אפשר רק לקנות מפות של אזור אחר בכל פעם", היא אומרת. רצוי, כמובן, לטייל עם מפה ולא לבנות על אפליקציות בנייד, אפילו לא על WAZE,  משום שברוב הטיולים תגיעו בשלב מסוים למקומות ללא קליטה.

 

 

3. אל תטיילו לבד

 

לטייל בקבוצה זה יותר בטוח. וגם יותר כיף. צילום: Shutterstock

 

 

לא משנה כמה זה מפתה פשוט לצאת לטבע - התבודדות בטיול היא למתקדמים ממש, ובטח לא הדרך המומלצת להעביר שבת של כיף. נסו לטייל בקבוצות של 3 או 4 אנשים לפחות. אפשר להצטרף לקבוצה מאורגנת או לקחת מדריך, אבל לא חייבים, העיקר שלא תהיו מבודדים מדי. מבחינת בטיחות תרצו תמיד שמישהו שנשאר בבית יידע שיצאתם לטיול, איפה תהיו ומתי אתם צפויים לשוב. "אפילו קבוצה גדולה יכולה ללכת לאיבוד בשטח, אז חשוב שאנשים שלא יוצאים לטיול ידעו על מי שכן יצא", אומרת רודיך.

 

 

5. מסלול מעגלי או חד כיווני?

 

כשאתם מתכננים טיול, עליכם לבחור בין שתי האופציות הללו. במסלול חד כיווני נוסעים בשתי מכוניות, משאירים אחת בנקודת היעד וחוזרים עם השנייה לנקודת ההתחלה. זה גוזל מעט זמן אבל מהנה מאוד מבחינת אורך השטח שצולחים בטיול אחד. מסלול מעגלי מתחיל ונגמר באותה נקודה - עדיין מהנה, ולעיתים קל יותר, בעיקר באזור הצפון. החליטו עם הפרטנרים שלכם מה מתאים לכם, וכאמור - שימו לב שהטיול לא יעבור את ה-5 קילומטרים.

 

 

6. כוונו שעון מעורר

 

אם תגיעו שעה אחת לפני כולם לשטח, תיהנו מדרך פנויה ונעימה לטיול. צילום: Shutterstock

 

 

על פי רודיך, רוב המטיילים בישראל מגיעים לשטח בשעה 11:00. לא משנה איך מתכננים את הבוקר - עד שקמים, מתארגנים, חוברים לפרטנרים ויוצאים לדרך, זו השעה שבה מתייצבים הטיילים במסלולים, ולעיתים גודשים אותם עד צפיפות. אם תדאגו להתעורר מוקדם, ולהגיע אפילו שעה אחת לפני כולם אל השטח, זה יכול לעשות את כל ההבדל.

 

 

7. התחילו קרוב לבית

 

הנסיעה ליעד הטיול, הלוך ושוב, דורשת מאמצים בפני עצמה, ולכן, ממליצה רודיך, כדאי להתעניין במסלולים הקרובים לבית ולהתמקד בהם. "אם הטיול יגזול מכם יותר מדי אנרגיות, 'תישרפו' מהר ולא תתמידו בתחביב", היא אומרת. "חוץ מזה, יש משהו יפה בלהכיר את הסביבה המקומית שלנו, לפני שאנחנו מצפינים או מדרימים באופן מיוחד". האזורים האידיאלים לטיולים קלים, לדבריה, הם לא צפוניים מחדרה ולא דרומיים מבקעת באר שבע. אם בכל זאת אתם מטיילם מחוץ לגבולות הללו, חפשו מסלולים מעגליים בדרגה קלה.

 

 

8. שימרו על הגוף שלכם בהליכה

 

 ציוד נדרש: נעליים נוחות - עדיף נעלי הרים - תרמיל גב ומקלות הליכה. צילום: Shutterstock

 

 

כשאתם מצטיידים לקראת הטיול, חישבו על כל הגוף שלכם - הרגליים, הגב, הצוואר - ונסו לקבל החלטות שייטיבו עמם. "אני ממליצה לרכוש זוג נעלי הרים, לא ספורט ולא פלדיום", אומרת רודיך. "חשוב שתהיה לנעל סוליה מספיק חזקה כדי לא להתגלש בשטח, וכן לא לנעול נעל חדשה בטיול, אלא לקחת אותה לסיבוב ניסיון לפני כן". תרמיל יציב עם חגורת בטן גם הוא חיוני לטיול, וכן מקלות הליכה. "באירופה גם הטיילים הצעירים והמיומנים ביותר הולכים עם מקלות", אומרת רודיך, "בארץ זה לא תפס ולכן הם קצת יקרים יותר כאן, אבל שווים בעיניי את ההשקעה".

 

 

9. אל תישארו רעבים וצמאים

 

אם אתם "פודיז", חובבי מסעדות, ושמעתם על מקום חדש שאתם מתכננים לעצור בו לצהריים אחרי הטיול - זה נחמד, אבל תגלו שלא תמיד יש אנרגיה לממש זאת. עולמות הטיולים והגרגרנות לא לגמרי משיקים - אחרי טיול אנחנו מלוכלכים ועייפים ורק רוצים הביתה, לכן עדיף לאכול במהלך המסלול. ארזו איתכם סנדוויצ'ים, פירות וקופסאות שימורים קטנות, והמנעו מקופסאות שיכולות להפתח ולהישפך בתיק.

 

ההמלצה המיוחדת של רודיך: לא לצאת בלי אגוזים ותמרים שיתנו לכם אנרגיה להמשך. וכמובן - לא לשכוח לשתות. "אני לא יוצאת לשום טיול עם פחות משלושה ליטר מים", היא אומרת. "גם אם לא שותים הכל - תמיד טוב שיהיה יותר. אנחנו לא באירופה, שבכל פינה יש נהר ובו אפשר למלא את הבקבוקים".

 

 

10. העשירו את עצמכם

 

הכיף בטיול הוא החוויה הפיזית, אבל גם כל מה שאפשר ללמוד בו - גיאוגרפיה, היסטוריה, זואולוגיה, גיאולוגיה ועוד ועוד. השקדנים יקראו על כל אלה בבית ויגיעו מוכנים, אבל רבים מאיתנו זקוקים לאלמנט המגרה כדי שנסתקרן ונרצה ללמוד. לכן רצוי להכין כמה כלים מעשירים מבעוד מועד - להגיע עם ספר, דפים מודפסים מהאינטרנט, מגדיר צמחים או ציפורים ומשקפת. כל דבר שברגע הנכון יכול לבוא לעזרנו, ולעורר את החוקר שבתוכנו.

 

 

 

למתקדמים: בני ה-50 פלוס שחורשים את שביל ישראל

לקמפינג יצאנו: כך תארגנו טיול שטח חווייתי

היי הג'יפ: 5 מסלולים לטיול ג'יפים  

בשביל החלב: המחלבות המעניינות בארץ 

הטיול הגדול: לא רק אחרי צבא 

הצעות לטיולים מלאים במים

קול קורא לנדוד: האנשים שעברו למדבר

 

הצטרפו  לקהילת הטיולים של מוטק׳ה  

 

תגובות  1  אהבו 

08/05/17
כתבה יפה מאוד ומאוד מושקעת. בתור מטייל מושבע שבעברו בעיקר עסקתי בתיירות עסקית  ובנסיעות עסקים, אני יכול להגיד לכם שאין כמו טיולים בגיל שלנו. תצאו מהכורסא ותצאו לטבע (בעיקר בתקופה היפייפיה שלנו) -...
כתבה יפה מאוד ומאוד מושקעת. בתור מטייל מושבע שבעברו בעיקר עסקתי בתיירות עסקית  ובנסיעות עסקים, אני יכול להגיד לכם שאין כמו טיולים בגיל שלנו. תצאו מהכורסא ותצאו לטבע (בעיקר בתקופה היפייפיה שלנו) - עושה הכי טוב לנשמה. 



תהנו! laugh





 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בטיולים

יפה וגם פורחת: 3 מסלולי טיול אביביים

העונה הכי נעימה בשנה, זו שהכי מתאימה לטיולים בארצנו היפה וגם פורחת, כבר כאן. מי הגשמים שטרם התייבשו,...

לקריאת הכתבה
מסע בעקבות המים
צילום: איגודן

"ישראל מתייבשת", זועק התשדיר ומתאר תרחיש בלהות שממנו כולם חוששים. אבל מבלי ששמתם לב, כדי...

לקריאת הכתבה
קיץ חם: 3 מסלולי טיול קצרים המשלבים מים

הקיץ כבר כאן, ואיתו המעלות שמטפסות (והלחות כמובן). במזג אוויר שכזה קשה ליהנות מטיול בטבע, אבל גם לשבת כל...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה