חזרה לטיולים

לטייל בארץ, להרגיש בחו"ל

לא חייבים לטוס לאירופה כדי להרגיש תיירים - יש בארץ מקומות נפלאים שלא בטוח שטיילתם בהם לאחרונה, וחבל. מנצרת דרך עין כרם ועד לערבה - 5 יעדים שגורמים לנו להרגיש בחו"ל
לין לוי 07/02/18
לטייל בארץ, להרגיש בחו
כל כך הרבה מקומות יפים בארץ שמרגישים כמו חו'ל. תצפית על נצרת העתיקה, צילום: Shutterstock

 

 

 

כשאנחנו רוצים לשנות אווירה או לטייל ולהרגיש זרים, אנחנו לרוב מצטיידים בדרכון ובכרטיס טיסה ליעד נחשק בחו"ל, בתקווה לגלות רחובות ציוריים, מסעדות מקומיות ואותנטיות, כנסיות מעניינות וכל מה שאין לנו בארץ. אז זהו, שלא חייבים לעלות על טיסה ולשלם לא מעט כסף כדי להרגיש בחו"ל – יש לא מעט מקומות בארץ שיספקו את אותה התחושה, האותנטיות והנופים המרהיבים. הנה 5 כאלה מרחבי הארץ, שאנחנו ממליצים לכם לפקוד בקרוב: 

 

 

נצרת

 

 

אותנטיות במיטבה. נצרת, צילום: Shutterstock 

 

 

בנצרת יש תחושה של חו"ל, כי בעיר הזו חיים בדו-קיום ותוך כדי סינרגיה בין הישן לחדש נוצרים, יהודים ומוסלמים. מצד אחד יש כאן כבישים סואנים, שוק הומה, מסעדות עממיות וחנויות תבלינים שצורחות "מזרח תיכונית". מצד שני, הצליינים שפוגשים בכל מקום בעיר, הכנסיות והסמטאות העתיקות בנצרת  מעניקים תחושה שאתם בכלל ברומא או בפריז. בדצמבר, לפני הכריסמס, נצרת מרהיבה לא פחות מבירות אירופה, עם עץ אשוח ענק שצמוד לכנסיית הבשורה וקישוטי החג שמעניקים לעיר חגיגיות שונה בנוף הארצישראלי.

 

עבור מי שבוחר ללון בעיר, כדאי לדעת שמלבד בתי המלון יש בנצרת גם הוסטלים עם לא מעט סטייל, שמציעים אירוח ברמה גבוהה בהם מישל האוס, אברהם הוסטלס ופאוזי עזאר, שהוא הגסט האוס הראשון שנפתח בתוך העיר העתיקה.

 

איפה כדאי לבקר: נצרת מלאה באתרים שמעבר להיותם מרשימים למראה, הם גם נוגעים בשורשי התרבות האנושית ובהיסטוריה הקדומה של המדינה. כנסיית הבשורה הקתולית, בית המרחץ העתיק וכנסיית גבריאל הקדוש הם אתרים שכדאי לבקר בהם בעיר. "מרכז מרים" שנפתח ב-2012, במרחק 50 מטר מכנסיית הבשורה, מציע סיורים קוליים וויזואליים, ויש במקום גם מיצג תלת-מימד שמספר את הסיפורים של זרמי הדת השונים באזור ב-13 שפות.

 

איפה כדאי לאכול: נצרת היא אחת הערים הטעימות בארץ, עם חומוסיות מפורסמות (עימאד), בתי קפה מודרניים עם עשרות סוגי בקלאווה (ממתקי אלמהדי) ומאפיות עם טאבונים מהם יוצאים מאפים ממולאים בכל טוב (מאפיית טאבון עין מאהל). יש בעיר גם שתי מסעדות שף (תשרין מומלצת ביותר) השוכנות בתוך מבני אבן עתיקים, וגם כמה שווארמיות מפורסמות (שווארמה דיאנא).

 

 

עמק חפר

 

שקנאים בעמק חפר, צילום: עליזה רשף, מתוך אתר פיקיוויקי

 

 

מה יותר כפרי מעמק חפר - עם הקיבוצים, היישובים החקלאיים, החוות אורגניות ונחל אלכסנדר שנוכח בכל מקום. ביישוב, השוכן בין חדרה לנתניה, יש שדות נרחבים, פרדסים ירוקים, מאגרי מים ושמורות טבע רבות, ויש הרואים באזור הטוסקנה של ישראל. לצד נופים פסטורליים יש בעמק חפר גשרים ותצפיות, בתי אוכל כפריים, 10 יקבי בוטיק, שדות שמיועדים לקטיף עצמי של פירות או של פרחים ודוכני מזון, שפועלים בצד הדרך בימי שבת. בסוף הקיץ נערך באזור פסטיבל ״גשרים בנחל״, במהלכו מתקיימות הופעות חיות במיקומים ציוריים בטבע.

 

איפה כדאי לבקר: למי שאוהב לטייל בטבע מחכה כאן פארק צבי מים, אגמון ציפורים מלאכותי עם תצפיות וטיילת חדשה, שנבנתה לאורך נחל אלכסנדר, המתאימה להליכה וגם לרכיבה על אופניים. בטיול יתגלו בפניכם מכל עבר נופי מים זורמים ושדות חקלאיים, מרחבים של טבע ואוויר טוב לנשימה. אפשר לטייל גם ברכב וגם ברגל, ומכיוון שלאורך הנחל נבנו סכרים, פינות מנוחה ואתרים המיועדים למנגל, זהו המקום המושלם לערוך בו גם פיקניק בטבע.

 

איפה כדאי לאכול: בעמק חפר יש קונדיטוריות מעולות (דקלבאום למשל, באזור התעשיה), בתי קפה עם הופעות חיות אחת לשבוע (גרציא בקיבוץ העוגן), מסעדות בשר (המעשנה הינוב), פיצריות (שבתאי בכפר ויתקין) ובתי קפה, המציעים גם פטיסרי צרפתי וגם אוכל מוקפד. מלבד מסעדות יש כאן גם מחלבות (הגבנייה בניצני עוז ומשק יעקב בכפר הרא״ה), מאפיות שוות (לחם שחר במשמר השרון), ודוכני מזון שהם שם דבר (״עגלת קפה״ בחניאל, דוכן מלבי בצומת שלפני כפר הרא״ה לכיוון צפון, ודוכן סמבוסק דרוזי מול הכניסה למעברות). אם לא די בכך, יש גם יקב משפחתי שבו, בימי שישי אחת לחודש, מתקיימים אירועי טעימות קולינאריים (יקב ויתקין), וגם מארחים ביתיים שישמחו להאכיל אתכם באמצע הטיול או בסיומו.

 

 

ערבה

 

כי אין כמו המדבר. שקיעה מרהיבה בערבה, צילום: Shutterstock 

 

 

בערבה התיכונה יש מרחבים אינסופיים של נופים מדבריים, ושקט שיש רק במדבר. פסטיבל חקלאות שמתקיים אחת לשנה בסוף ינואר, מביא לאזור הערבה תיירות חקלאית דווקא בחודשי החורף. פיתוח התיירות באזור הוליד גם יותר מ-300 חדרי אירוח, בהם צימרים, דירות נופש וחאנים, וגם מארחים ביתיים שישמחו לארח אתכם ולסעוד עמכם בזמן הטיול. מה שייחודי בערבה הם האנשים שפוגשים כאן - חקלאים ברובם אבל גם כאלה שלא, שחיים באזור מתוך בחירה ואהבה למדבר, אשר לכולם אופיינית השלווה. במידה שלא מתחשק לכם לנהוג את הדרך הארוכה, כדאי לדעת שמדי יום שני יש טיסה לערבה שממריאה בבוקר משדה דב, וחוזרת לתל אביב בשעות אחר הצהריים.


איפה כדאי לבקר: מרכז המבקרים ויידור מציע הצצה אל החקלאות הייחודית לערבה. כאן תוכלו לגלות את החידושים הטכנולוגיים, ואת הפיתוחים האחרונים בזני הירקות והפירות שמגדלים במקום הצחיח ביותר בארץ. תוכלו גם לערוך סיור בחממות ולהתנסות ב"שולחן חול אינטראקטיבי", בו מומחשים תנאי הקרקע של הערבה. אם אתם נמנים עם אוהבי היין, אנו ממליצים לכם להגיע לטעימות ביקב moa, ואם דווקא עולם החיי מעניין אתכם – ודאי תשמחו לגלות שיש בערבה חוות תנינים עם למעלה מ-2000 תנינים מזנים וגדלים שונים. בכפר האמנים שבצוקים מתקיים מדי שישי הפנינג אמנות ויצירה, במסגרתו מציגים בדוכנים יצירות של אמנים שחיים באזור ויוצרים עבודות קרמיקה, נגרות, תכשיטים ועוד.

 

איפה כדאי לאכול: למרות שמדובר באזור פריפריאלי מרוחק, אפשר למצוא בו את כל מה שצריך: ארוחות בוקר farm to table (גינת ירק בתיאום מראש בלבד), מעדנייה שבה מכינים כריכים מושקעים ומאכלים נוספים המשתנים מדי יום (כביש 90), מבשלת בירה מקומית ואפילו ביסטרו גרמני, שבו מוגשים שלל סוגים של נקניקיות ומאכלים נוספים מהמטבח הגרמני (אורסולה). 

 

 

עכו

 

מסעדות דגים, חומוסיות ושרידים מהתקופה הרומית. העיר העתיקה בעכו, צילום: Shutterstock

 

 

 הבזאר התורכי בעכו, צילום: יח"צ

 

 

עכו היא אחת מערי הנמל העתיקות בעולם, וככזו יש בה אווירה מיסטית כמעט - אנחנו מדברים כמובן על אזור העיר העתיקה עם הסמטאות הצרות, שוק הבלאדי והבזאר הטורקי העתיק ששופץ. כשיוצאים מתוך הסמטאות רואים הרבה מאוד ים, ודייגים שחזרו מהדיג מוכרים את מרכולתם לצד הדרך. אחת לשנה, בחודשי ספטמבר-אוקטובר מתקיים בעיר ״פסטיבל עכו״, שמהווה מוקד עליה לרגל עם מופעי רחוב והצגות תיאטרון שמתקיימים ברחבי העיר למשך מספר, ימים. עם החומות והמצודות שלה המוזיאונים והשרידים מהתקופה הרומית וההלניסטית, עכו היא עיר שמרגע שמגיעים אליה, מקבלים תחושה של מקום אחר מחוץ לגבולות ישראל.

 

איפה כדאי לבקר: עכו העתיקה היא מקום שמזכיר קצת את ירושלים העתיקה, רק עם ים ובלי המשקל של הסכסוך הדתי והעדתי. יש כאן מנהרות של הטמפלרים, השוק של עכו העתיקה שהוא אחד המרתקים והציוריים שיש, עם דוכנים שמוכרים ירקות בלאדי, חנויות תבלינים שעברו מדור לדור ושפע חנויות דגים, שמוכרות את מה שהדייגים של עכו דגו באותו הבוקר. בנוסף, יש בעכו מגוון מסלולי טיולים: מסלול צלבני-עותמאני, המסלול היהודי ומסלול נפוליאון, במסגרתם תוכלו להכיר את החמאם הטורקי העתיק ״אל באשה״, את המצודה ההוספיטאלרית, את מוזיאון עוקשי ואת בית הכנסת הרמח״ל.

 

איפה כדאי לאכול: בתור עיר נמל, עכו היא שם נרדף למסעדות דגים (אל מרסא, סבידה ואורי בורי). מלבד הדגים יש בעיר גם כמה מהחומוסיות היותר מפורסמות בקרב החומוסולוגים (סעיד, אבו סוהיל), וכמובן - גם דוכנים של ממתקים שאפשר לקנות לדרך.

 

 

עין כרם

 

לא דומה לשום דבר אחר בירושלים. אחת הכנסיות בעין כרם, צילום: Shutterstock

 

 

השכונה הירושלמית עין כרם היתה כפר ערבי שנעזב עם הקמת המדינה, וכיום - כפר אמנים עם בתים עתיקים, נופים של טרסות ירוקות, כרמי גפנים וזיתים וגם בוסתנים יפהפיים. יש בשכונה הזו מנזרים, כנסיות ורחובות צרים, שיוצרים יחד תמונת נוף נדירה. בשל הניתוק היחסי מירושלים גם היום יש לשכונת עין כרם אופי כפרי, ומכיוון שהיא מוקפת הרים, יערות ועמקים, היא אינה דומה לשום מקום אחר בבירה.

 

איפה כדאי לבקר: מדי יום שישי מתקיים במרכז למוזיקה קלאסית בעין כרם קונצרט פתוח, שמארח נגנים מהארץ ומהעולם. המרכז עצמו מרתק לא פחות מהמוזיקה שבו, משום שהוא שוכן במבנה עתיק הממוקם מעל מעיין מרים שבלב השכונה, וסביבו גן מטופח. יש במקום גם מספר כנסיות ומנזרים, בהם כנסיית יוחנן המטביל בעלת כיפות הזהב שבוקעות מתוך היער המצפה את המדרון. מכיוון שסביב לשכונה יש אזור הררי עם צמחיית בר, מתקיימים בעין כרם סיורי ליקוט מודרכים. חובבי השוקולד ייהנו מביקור בבית השוקולד, ששוכן במרכז הכפר.

 

איפה כדאי לאכול: בעין כרם יש כמה מסעדות שנחשבות למלכודות תיירים, אבל האוכל המשובח והמיקום הצופה לנוף יפהפה מפצים על כך. בעין כרם תמצאו גם ברסרי שממוקם בתוך מבנה עתיק בעל מרפסת גג, הצופה לכנסייה בעלת כיפות הזהב (בראסרי עין כרם). מלבדה, פועלת בשכונה גם מסעדה ים תיכונית שממוקמת אף היא במבנה אבן בעל תקרות מקושתות, הצופה אל הנוף ההררי והירוק שעוטף את השכונה. הכי חו"ל שיש.

 

 [#middleBanner] 

לטייל בארץ עם מדריך - ובחינם 

ואם כבר לטייל בחו"ל - עשו זאת עם הנחה מיוחדת לגולשי מוטק'ה

לטיול יצאנו: 10 טיפים לטייל המתחיל

למתקדמים: בני ה-50 פלוס שחורשים את שביל ישראל

לקמפינג יצאנו: כך תארגנו טיול שטח חווייתי

היי הג'יפ: 5 מסלולים לטיול ג'יפים  

קול קורא לנדוד: האנשים שעברו למדבר

 

הצטרפו  לקהילת הטיולים של מוטק׳ה  

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בטיולים

יפה וגם פורחת: 3 מסלולי טיול אביביים

העונה הכי נעימה בשנה, זו שהכי מתאימה לטיולים בארצנו היפה וגם פורחת, כבר כאן. מי הגשמים שטרם התייבשו,...

לקריאת הכתבה
מסע בעקבות המים
צילום: איגודן

"ישראל מתייבשת", זועק התשדיר ומתאר תרחיש בלהות שממנו כולם חוששים. אבל מבלי ששמתם לב, כדי...

לקריאת הכתבה
קיץ חם: 3 מסלולי טיול קצרים המשלבים מים

הקיץ כבר כאן, ואיתו המעלות שמטפסות (והלחות כמובן). במזג אוויר שכזה קשה ליהנות מטיול בטבע, אבל גם לשבת כל...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה