חזרה למגזין אוכל

מלך הירוקים: 4 מתכוני תרד

הוא שופע ויטמינים ונוגדי חמצון חשובים ומסייע לבריאות תקינה. כל מה שלא ידעתם על התרד, וארבעה מתכונים מנצחים
לין לוי 13/06/19
מלך הירוקים: 4 מתכוני תרד
טעים, בריא ומזין. תרד, צילום: Shutterstock

 

 

 

קוראים לו מלך העלים הירוקים, הוא לנצח ייזכר כ״מזון של פופאי״ – אנחנו מדברים כמובן על התרד, עלים ירוקים מלאים בכל טוב ומצוינים לבריאות שלנו.

 

עלי התרד מכילים כמויות גדולות של אנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון) ויש בהם גם ויטמין C, זרחן, ברזל, ויטמין A וכמה ויטמינים מקבוצת B. הרכיבים הכי חשובים של התרד, שגם הופכים אותו למזון-על, הם שני נוגדי החמצון לוטאין ובטא-קרוטין, שעוזרים לנו להילחם ברדיקלים החופשיים, שמקורם בעיקר בקרינה של מסכים והם מובילים להתפתחות תאים סרטניים בגוף. יש בתרד גם רכיבים שטובים במיוחד לעיניים ולשיער, והוא גם עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ולכן מסייע בשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול. ויטמין K שנמצא בתרד בשפע אחראי על יצירת חומר קרישה של הדם.

 

 

באילו מקרים התרד מועיל במיוחד?

 

 

תרד. יעיל במיוחד נגד דלקת כליות, דלקת שלפוחית השתן והפרעות בכבד. צילום: Shutterstock

 

 

במקרים של חוסר דם, דלקת הסימפונות, דלקת כליות, דלקת שלפוחית השתן והפרעות בכבד נמצא התרד כמועיל מאד. המרבים לאכול תרד עשויים למנוע מעצמם גם את מחלת טרשת העורקים. אם תאכלו תרד לא מבושל, בסלט למשל, תמנעו שקיעת חומצה אוקסלית במפרקים שעלולה לגרום לכאבים (תרד טרי אינו מאפשר לחומצה הזו להיספג בגוף).

 

 

כמה עובדות מפתיעות על התרד:

 

1. עדיף לאכול את התרד כשהוא מבושל, מכיוון שכך הגוף שלנו סופג כמויות גדולות יותר של ויטמיני A ו-E, חלבון, סיבים, אבץ, תיאמין, סידן וברזל הנמצאים בו.

 

2. כדי להגביר את ספיגת הסידן והברזל שנמצאים בתרד, כדאי לאכול אותו יחד עם מזונות עשירים בוויטמין C, דוגמת תפוז.

 

3. תרד יכול להקל גם על עצירות, מכיוון שהוא מגן על הקרום הרירי בקיבה. ההגנה הזו גם שומרת עלינו מפני היווצרות אולקוס. 

 

4. שייק תרד הוא מוצר חובה בכל תהליך של ניקוי רעלים, וגם למי שרוצה שהעור שלו יהיה מלא ברק.

 

 

ועכשיו, למתכונים – הנה כמה רעיונות מוצלחים לשילוב תרד בתזונה היום-יומית שלנו:

 

 

סלט עלים ברוטב ויניגרט מנגו

 

 

צילום באדיבות חלי ממן

 

 

מצרכים:

 

300 גרם עלי תרד שטופים

חצי מנגו/ אפרסק/ נקטרינה, חתוכים לפרוסות

300 גרם גבינת פטה עיזים 5% חתוכה לקוביות

 

לרוטב:

6 כפות רוטב לסלט מהסוג שאוהבים

1 כף שמן קנולה

1/2 מנגו מרוסק בבלנדר מוט

 

ההכנה:

 

1. מכניסים את כל רכיבי הסלט לקערה.

 

2. מכניסים את רכיבי הרוטב לצנצנת קטנה ומשקשקים היטב. יוצקים על הסלט בסמוך למועד ההגשה. 

 

המתכון באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

 

 

פאלק פניר - תבשיל תרד וגבינה

 

 צילום: שירן כרמל

 

 

מצרכים:

 

1 ק"ג תרד

1 בצל קצוץ דק

1-2 פלפל צ'ילי ירוק טרי חתוך לפרוסות דקות

1 כף ג'ינג'ר (זנגוויל) מגורד או חתוך לרצועות דקות

1 כפית (אפשר כף) שום כתוש

2 עגבניות מרוסקות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 כפית הל טחון

200-250 גרם גבינת פטה

1 כפית מלח

1 כפית גראהם מסאלה (תבלין הודי)

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כף חמאה

2-3 כוסות מים

2-4 כפות שמן זית

2 כפות גדושות ממרח אגוזי קשיו (שלוש כפות אגוזי קשיו + חצי כוס מים טחונים בבלנדר)

2-3 כפות קרם פרש

 

ההכנה:

 

1. את עלי התרד הטריים מבשלים בסיר עם המים ומוסיפים סודה לשתייה. כשהעלים רכים ומבושלים מעבירים לבלנדר וטוחנים.

 

2. מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים כף ג'ינג'ר, רצועות או מגורד. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.

 

3. מוסיפים צ'ילי ירוק טרי, את הבצל, קוביות עגבניות, עגבניות מרוסקות ומלח ומטגנים 3-5 דקות.

 

4. מוסיפים את התרד לסיר ומבשלים 3 דקות נוספות.

 

5. מוסיפים את ממרח אגוזי הקשיו והחמאה ומערבבים.

 

6. מוסיפים את קוביות גבינת הפטה ומסירים מהאש.

 

7. מוסיפים את ההל ומקשטים בקרם פרש. מערבבים ומגישים.

 

המתכון באדיבות מסעדת טנדורי, השפית רינה פושקרנה

 

 

פילה אמנון עם תרד וצנוברים

 

 

צילום: שרית גופן

 

 

מצרכים:

 

4 יחידות דג פילה אמנון נקי מעצמות

2 חבילות עלי תרד

3 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

100 גרם צנוברים

1/3 כפית מלח

קורט פלפל שחור

 

ההכנה:

 

1. מחממים מחבת יבשה וקולים בה את הצנוברים עד להשחמה. יש לשים לב לא לשרוף את הצנוברים כדי לא לקבל טעם מריר במנה. מניחים בצד.

 

2. באותה מחבת מחממים את שמן הזית (כף אחת) ומוסיפים את התרד והשום הכתוש.

 

3. מתבלים במעט מלח ופלפל. מטגנים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד את נפחו ומתרכך. מניחים בצד.

 

4. מוסיפים למחבת שוב שמן זית (2 כפות) ומניחים את נתחי הדג עם הצד של העור על המחבת.

 

5. צורבים את הדגים על אש בינונית במשך 3 דקות, הופכים בזהירות לצד השני וצורבים במשך 2 דקות נוספות.

 

6. מסדרים בצלחות ערימות קטנות של התרד המוקפץ, מניחים מעל את הפילה ומפזרים כמה צנוברים מעל הכול.

 

המתכון באדיבות ״בני הדייג״

 

 

פילה מוסר על מצע פירה ברוטב תרד, לימון ועגבניות יבשות

 

 

 צילום: שרית גופן

 

תגובות  1  אהבו 

13/06/19
מענין  מאד.  אני  אוכל  תרד  בסלט  אולם   למדתי   מכם

שבישול  יותר   בריא.  תודה  רבה..  צבי  1
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה