משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים שלנו, אבל לא באמת יכולים להיות בטוחים האם עדשות המולטיפוקל עליהן ממליצים לנו בחנות הן אכן הטובות והנכונות ביותר עבורנו.
האם העדשות היקרות ביותר הן באמת הטובות ביותר? האם עדשות המולטיפוקל שתרכשו בסופו של דבר בהמלצת האופטומטריסט, הן המתאימות ביותר עבורכם? מה באמת השיקולים מאחורי המלצות אלו? בכתבה שלפניכם ננסה לעשות סדר בדברים, אבל לפני הכל חשוב להבין: האופטומטריסט בחנות האופטיקה אמנם מחויב לבריאות העיניים שלכם, אבל גם מתפרנס ממכירת משקפיים ועדשות מולטיפוקל. מי שמרגיש שעלול להיות כאן ניגוד אינטרסים, צודק. אבל נתחיל מההתחלה: מה הן עדשות מולטיפוקל?
עדשות מולטיפוקל: הסבר קצר
עדשות המולטיפוקל הן עדשות המסוגלות לתקן את הראייה שלנו גם לטווח הקרוב, גם לטווחי הביניים וגם לטווח הרחוק. במילים אחרות, אם אתם זקוקים לתיקון ראייה גם לטווח הקרוב (קריאה), גם לטווח הביניים (מחשב) וגם לטווח הרחוק – משקפי מולטיפוקל הם הפתרון שמציע עולם המשקפיים עבורכם.
אתם מוזמנים להרצאת זום בשם "עדשות מולטיפוקל מומלצות ב-3 רמות מחיר – מהי התמורה הטובה ביותר לכספכם?" שתתקיים ב-7.12 יום ד' בשעה 18:00. אם אתם מתעניינים בימים אלה או מתלבטים בנושא משקפי מולטיפוקל – אל תסתפקו רק בכתבה. אתם מוזמנים להצטרף להרצאה ולבחון את ההמלצות המעשיות ברכישת מולטיפוקל (ויש גם שי קטן למשתתפים). לפרטים נוספים ולהרשמה להרצאה ללא עלות אנא לחצו כאן.
עדשות מולטיפוקל - איך זה עובד?
בחלקה העליון של עדשת המולטיפוקל קיים המרשם שלכם לטווח הרחוק, ולכן כאשר אתם מביטים דרכה – אתם רואים היטב לרחוק. זהו אזור הראייה לרחוק. כאשר אתם מביטים דרך חלקה התחתון של העדשה – אתם מביטים דרך המרשם שלכם לטווח הקרוב (לקריאה), וזהו אזור הראייה לקרוב. כשאתם מביטים דרך מרכז העדשה – אתם מביטים דרך אזור הראייה לטווח הביניים – ושם מחכה לכם המרשם שלכם לטווחי הביניים, כמו מסך מחשב.
צילום: אופטיסטור
המעבר בין אזורי הראייה חלק והדרגתי, כלומר אין "קו" מפריד בין האזורים אלא מעבר חלק ואסתטי. אבל אליה וקוץ בה: כל הטוב הזה "נדחס" לתוך עדשה אחת, ויש לכך מחיר בדמות מבנה ה"תעלה" המפורסם. מהי אותה תעלה? עדשת מולטיפוקל בנויה כך שבמרכזה "תעלה" דרכה אנו מביטים, ומצדיה שטחים מתים. כלומר אזורי הראיה נמצאים למעשה רק במרכז העדשה. מבנה זה הוא אילוץ פיזיקלי בייצור העדשה. כל היצרנים היו שמחים להיפטר מאילוץ זה, אבל נכון לעכשיו הדבר לא אפשרי. במילים אחרות, רציתם שלושה אזורי ראייה בעדשה אחת? הטכנולוגיה העכשווית יודעת לבצע זאת, אבל רק במבנה של תעלה ושטחים מתים מצדיה.
וכך זה נראה:
התעלה במרכז העדשה, ובצדדים – השטחים המתים. צילום: אופטימייז
כעת, אחרי שהבנו איך עדשת מולטיפוקל עובדת, אפשר לדבר על הבדלי איכות ומחירים בין העדשות השונות, ולנסות להבין האם הבדלי המחיר מוצדקים.
ההבדלים בין העדשות השונות:
1. עיצוב העדשה (design)
המושג "עיצוב עדשה" מתייחס לארגון אזורי הראייה (קרוב, בינוני, רחוק) על פני העדשה. האם לתת להם את אותו מרחב? האם לתת עדיפות לאזור מסוים? איך לתכנן את התעלה והשטחים המתים?
כל יצרן שואף לעצב את מבנה העדשה שלו באופן שיספק את איכות הראייה הגבוהה ביותר, וחלק מהיצרנים משקיעים הון עתק במחקר ופיתוח כדי להגיע לתכנון המיטבי.
הניסיון מלמד כי במרבית המקרים, ככל שהעדשה יקרה ומתקדמת יותר – ניתן לצפות לתכנון מתקדם יותר, חלוקה טובה יותר ומעברים נוחים וחלקים יותר בין האזורים, וכתוצאה מכך - העדשה תהיה נוחה יותר להסתגלות והשימוש בה יהיה נוח ואיכותי יותר.
2. רוחב התעלה
כאמור, כל עדשת מולטיפוקל בנויה כך שאזורי הראייה נמצאים במרכז העדשה – ב"תעלה", ומצדיה – שטחים מתים. ברור שככל שהתעלה רחבה יותר והשטחים המתים מצומצמים יותר – כך עדשת המולטיפוקל נוחה יותר לשימוש. ככל שהתעלה רחבה יותר – שדה הראייה נוח יותר. גם כאן, מתברר שהיצרנים המובילים כמו שמיר, צייס או HOYA מצליחים להציג עדשות מולטיפוקל עם תעלות רחבות ושדה ראייה רחב במיוחד, ובעדשות הפשוטות יותר אנו מזהים במקרים רבים תעלות צרות יותר ושדה ראייה מצומצם יותר. הדבר נובע בעיקר בזכות השקעות בפיתוח ויכולות טכנולוגיות עדיפות של היצרנים המובילים, אך כרוך בעלויות גבוהות המייקרות את העדשות של אותם יצרנים.
צילום: שמיר
3. טכנולוגיה אינדיבידואלית
בשנים האחרונות אנחנו מקבלים יותר ויותר עדשות מולטיפוקל המתהדרות בתואר "עדשות אינדיבידואליות". עדשה אינדיבידואלית היא עדשת מולטיפוקל ש"נתפרת" בדיוק רב ללקוח הספציפי. זו עדשה שבתהליך הייצור שלה נלקחים בחשבון עוד שלל פרמטרים אישיים של הלקוח ושל המסגרת שהוא בחר: גיל הלקוח, התכנסות האישונים שלו, זוויות המסגרת שבחר ביחס לפנים, מרחק המסגרת מהפנים ועוד. כל הנתונים משוקללים במחשב הייצור של עדשות המולטיפוקל, והתוצאה היא עדשת מולטיפוקל מדויקת יותר, נוחה יותר ומתאימה כמו חליפה בתפירה אישית ללקוח. את הטכנולוגיות האינדיבידואליות אנחנו מוצאים מטבע הדברים בעיקר בעדשות היקרות יותר (אם כי כיום ניתן ליהנות מהן גם בעדשות בקבוצת מחירי הביניים).
4. ציפויים
כמו כל עדשות משקפיים, גם עדשות מולטיפוקל מגיעות עם סט ציפויים שהשפעתו על איכות הראייה היא דרמטית:
החל מציפויים נגד סינוור או קרינת UV , נגד שריטות, ציפויים דוחי מים, לכלוך ועוד.
שכבת הציפויים של ZEISS, צילום: צייס
איכות הציפוי שונה מיצרן ליצרן מבחינת טיבו ועמידותו לאורך שנים. כלל האצבע כאן הוא שככל שהעדשה יקרה יותר, כך איכות הציפויים גבוהה יותר.
5. מותגי עדשות המולטיפוקל
גם כאן, כמו בכל תחום צרכני אחר, יש ערך למותג. עדשת מולטיפוקל מבית טוב תהיה לרוב "עסקה בטוחה" יותר, ועדשות מולטיפוקל המגיעות מיצרן מכובד ובעל שם תהיינה לרוב יקרות יותר. בנוסף, יש להבדיל בין יצרנים מפתחים – ליצרנים שרק מייצרים. יצרני המולטיפוקל המפתחים כמו שמיר, רודנשטוק, צייס, אסילור ואחרים, עוסקים שנים במחקר ופיתוח של עדשות חדשניות, והמוצרים שלהם יהיו לרוב מתקדמים יותר, מתוחכמים ויקרים יותר. לעומתם, היצרנים שרק עוסקים בייצור, רוכשים את הטכנולוגיה ואת יכולת הייצור מהיצרנים המפתחים, ולרוב יהיה מדובר בעדשות מולטיפוקל פשוטות יותר או עדשות מדור קודם, והמחירים יהיו נוחים יותר עבורנו הצרכנים.
האם ההבדלים בין עדשות המולטיפוקל היקרות לפשוטות יותר שווים את הכסף?
עיון בהבדלים העיקריים בין העדשות היקרות לעדשות הפחות יקרות מוביל למסקנה ברורה: עדשות היוקרה מציעות תחכום ויכולת אופטית גבוהה מאוד, שדה ראייה מעולה ומעברים חלקים בין אזורי הראייה, אלא שכל זה מגיע בתוספת מחיר לא מבוטלת שאינה מתאימה לכל אחד.
וכאן הבשורה הטובה: מהיכרות עם עולם עדשות המולטיפוקל ניתן לומר, שאין עדשות גרועות - גם לא בתחום המחירים הנמוך. לכן מי שידו משגת ומעוניין ללכת על הטופ, השוק מציע עדשות באיכויות יוצאות דופן. אבל מי שמעוניין להוציא פחות - ימצא גם הוא פתרונות טובים מאוד במחירים נמוכים משמעותית.
בעניין זה אפשר לאמץ את הגישה שההזדמנויות האמיתיות מצויות בטווח המחירים הבינוני דווקא - שם תמצאו שורת עדשות מולטיפוקל מצוינות שאולי אינן "הטופ של השפיץ" מבחינה טכנולוגית, אבל בהחלט עומדות בשורה הראשונה. אלו לא העדשות המתקדמות ביותר, אך מנגד - גם לא עדשות מיושנות שאפשר לפקפק ביכולותיהן. בשיקולי עלות-תועלת, ככל הנראה כאן תמצאו את העסקה הטובה ביותר.
למידע נוסף ולקביעת בדיקת ראייה חינם אנא לחצו כאן
גולשי מוטק'ה, אתם מוזמנים להרצאה מעשירה שתעשה סדר מוחלט בנושא, כך שתבינו בדיוק על מה ממליצים לכם בחנות האופטיקה והאם כדאי לשלם עבור זה. את ההרצאה "עדשות מולטיפוקל מומלצות ב-3 רמות מחיר - מהי התמורה הטובה ביותר לכספכם?" שתתקיים ב-7.12 יום ד' בשעה 18:00 יעביר מומחה למולטיפוקל מרשת אופטיסטור. בהרצאה תוכלו לשאול, להתייעץ ואף להתלבט יחד איתו בכל שאלה הנוגעת למולטיפוקל. בסוף ההרצאה יוענק שי לחברי מוטק'ה בסך 200 שקלים לרכישת משקפי מולטיפוקל. להרשמה להרצאה נא לחצו כאן.
* הכתבה וההרצאה מוגשות על ידי מומחים מרשת האופטיקה OptiStore, רשת הנחשבת למקצועית ביותר בתחום משקפי המולטיפוקל. גם רשת זו מתפרנסת מהתאמת משקפי ראייה ומולטיפוקל, אך מקפידה לשמר אובייקטיביות מוחלטת בהמלצותיה. הרשת מוסמכת מטעם כל יצרני המולטיפוקל הגדולים בעולם – צייס, רודנשטוק, שמיר, אסילור ואחרים – אך בניגוד למקובל ברשתות אופטיקה, אינה מחויבת לאף אחד מהם בהסכם בלעדיות, ולפיכך היא מתחייבת כי כל ההמלצות מטעמה אובייקטיביות לחלוטין.
לקביעת בדיקת ראייה חינם במערכת האוטומטית אנא לחצו כאן
להתייעצות עם מומחה מולטיפוקל של אופטיסטור: 2799*
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....